Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Muttaki’den sürpriz ziyaret

Çalışma ziyareti çerçevesinde dün sabah Ankara’ya gelen İran Dışişleri Bakanı Manuçehr Mutteki, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ile bir araya geldi. Dışişleri Bakanlığı Konutunda Gül ile baş başa görüşen Mutteki, daha sonra Gül’ün onuruna verdiği öğle yemeğine katıldı.

Diplomatik kaynaklar, Mutteki’nin ziyaretinin amacının, Şarm El Şeyh’te 4 Mayısta yapılacak Irak’a komşu ülkeler toplantısı öncesinde Türkiye ile temas kurmak olduğunu belirttiler.

TALABANİ’DEN İRAN’A ÖZEL DÂVET

Bu arada, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, Tahran’dan Mısır’da yapılması planlanan Irak konferansına katılmasını istedi. İran’ın resmî haber ajansı IRNA’nın haberine göre Talabani, Tahran’ın bu toplantıya katılmasının Irak için hayatî önem taşıdığını söyledi.

İran’ın Bağdat Büyükleçisi Hasan Kazımî Kumî ile görüşen Celal Talabani, ‘bölgede en önemli ülkelerden biri’ olarak nitelendirdiği İran’ın konferansa katılmasını arzuladıklarını dile getirdi. Talabani İran’ın Irak’ta kaçırılan İranlı diplomatları meselesi karşısında tutumunu anladıklarını ve onların bir önce serbest bırakılması için çaba harcadıklarını belirterek, İran’ın Mısır’ın Şarm El Şeyh beldesinde yapılması planlanan bu oturuma katılmasının çok önemli ve gerekli olduğunu vurguladı. Talabani oturumun Bağdat’ta gerçekleşmesi için çaba harcadıklarını ama güvenlik sorunları sebebiyle Irak dışından önerilen kentler arasından Şermu’ş-Şeyh’i seçtiklerini belirtti.

Talabani ayrıca, Irak Dışişleri Bakanı Berham Salih’in İran’a ziyareti için hazırlık yapıldığını ve kısa zaman içinde bu ziyaretin gerçekleşmesini umduklarını hatırlattı.

/ ANKARA

18.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Muttaki’den sürpriz ziyaret

  Ankara’da, Pakistan-Afganistan zirvesi

  Talat: Gül'e karşı çok büyük bir ayıp yapıldı

  ABD’de kampüs katliamı şoku

  Iraklılar için uluslar arası iki çağrı

  Ziya’ya sürgün yolu gözüktü

  5 Amerikan askeri öldürüldü

  El Kaide’nin Irak liderinden ilginç iddia: Biz de kendi füzemizi ürettik

  İngiliz Müslümanlar şiddeti lânetliyor

  Uzayda 42 km’lik maraton


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004