Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Ankara’da, Pakistan-Afganistan zirvesi

Türkiye, Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai ve Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref’i 30 Nisan’da bir araya getiriyor.

Dışişleri kaynaklarından edinilen bilgiye göre, konu, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül’ün Afganistan ziyareti sırasında Afganistan Devlet Başkanı Karzai tarafından gündeme getirildi.

Pakistan ile aralarındaki bazı sıkıntıların giderilmesi yönünde, her iki ülkeyle de dostluk ve kardeşlik ilişkileri bulunan Türkiye’den yardım istediklerini belirten Karzai’nin, Bakan Gül’e bu konuda kendilerine bir tek Türkiye’nin yardımcı olabileceğini söylediği bildirildi. Bakan Gül’ün Türkiye’ye dönüşünü takiben bazı görüşmelerin yapıldığını belirten kaynaklar, Pakistan Devlet Başkanı Müşerref’in de Türkiye’nin bu konudaki yardım girişimine olumlu cevap verdiğini bildirdiler.

Kaynaklar, yapılan görüşmelerin ardından Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in, Pakistan ve Afganistan Devlet Başkanlarına dâvette bulunduğunu bildirdiler.

Müşerref ve Karzai’nin Türkiye’ye 29 Nisan akşamı gelmesi, görüşmelerinse 30 Nisan’da yapılması planlanıyor. Henüz kesinleşmemekle birlikte görüşmelere tarafların dışişleri bakanlarının katılması bekleniyor. Terörizmle mücadele konusunda derin anlaşmazlık içinde bulunan Afganistan ve Pakistan için devreye girilmesi, Türkiye’nin bölgede istikrarın tesis edilmesi konusunda oynadığı önemli rolün yeni bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

/ ANKARA

18.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Muttaki’den sürpriz ziyaret

  Ankara’da, Pakistan-Afganistan zirvesi

  Talat: Gül'e karşı çok büyük bir ayıp yapıldı

  ABD’de kampüs katliamı şoku

  Iraklılar için uluslar arası iki çağrı

  Ziya’ya sürgün yolu gözüktü

  5 Amerikan askeri öldürüldü

  El Kaide’nin Irak liderinden ilginç iddia: Biz de kendi füzemizi ürettik

  İngiliz Müslümanlar şiddeti lânetliyor

  Uzayda 42 km’lik maraton


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004