Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

UNESCO, Hattuşa için düğmeye bastı

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim, Kültür ve İletişim Kurumu (UNESCO) Türkiye Millî Komisyonu, Çorum’un Boğazkale ilçesindeki Hattuşa ören yerinde yapılan kazı çalışmaları ve bölgenin tanıtımı konusunda rapor hazırlayacak.

Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Mehmet Somuncu, Doç. Dr. Turgut Yiğit ve Gazi Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yücel Şenyurt’tan oluşan UNESCO heyeti, Hititlere ait en büyük kalıntıların yer aldığı Hattuşa’da 2 gün süren incelemelerde bulundu. Çorum Müzesi’ne gelerek müze sorumlusu Arkeolog Önder İpek ile görüşen UNESCO heyeti, Hattuşa ve Çorum Müzesi hakkında bilgiler alarak eksiklikler ve yapılması gerekenler hakkında görüşmede bulundular. Doç. Dr. Mehmet Somuncu, UNESCO adına inceleme yaptıkları Dünya Mirası Listesinde yer alan Hattuşa’da bölgedeki eksiklikler, kazı çalışmaları ve tanıtım konusunda yapılması gerekenleri içeren bir rapor hazırlayacaklarını söyledi.

Hattuşa’nın dünya genelinde önemli bir merkez olduğunu belirten Doç. Dr. Somuncu, “Biz Hattuşa’nın daha çok tanıtılması ve dünyaya duyurulması taraftarıyız. Çünkü burası gerçekten tüm insanlığın görmesi gereken bir yer. Hitit Uygarlığı’na başşehirlik yapmış bu tarihî kente özen göstermeliyiz” dedi.

UNESCO yetkilileri, Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Çorum Valisi Mustafa Toprak’ı ziyaret ettikten sonra şehirden ayrıldılar.

18.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Gençler yasağı “Gün Doğdu” ile hatırlattı

  Mardin Kalesi uyarısı

  Çamlıyayla’da tezhip kursu ve sergisi

  UNESCO, Hattuşa için düğmeye bastı

  ‘Göz-gez-dünyacık’


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004