Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Rusya'ya alışamadım

Rusya'nın Zenit takımında forma giyen milli futbolcu Fatih Tekke'nin gönlü İspanya'da. Ağustos ayında Rusya'da kalıp kalmayacağının belli olacağını söyleyen Tekke, "Real Betis benimle ilgileniyor. Türkiye'ye dönersem bundan ilk Trabzonspor'un haberi olur, o olmazsa bonservisimi alabilecek bir takıma giderim" dedi.

Rusya Premier Ligi takımlarından Zenit'te forma giyen milli futbolcu Fatih Tekke, Rusya'da kalıp kalmayacağının Ağustos ayında belli olacağını söyledi. Spor hekimi Doç. Dr. Burak Kunduracıoğlu'na tedavi olmak için başkent Ankara'ya gelen Fatih Tekke, futbol hayatını nerede sürdüreceğinin Ağustos ayında netleşeceğini belirterek, ''Rusya'da kalmazsam Avrupa liglerinde devam ederim. İspanya'ya gitmeyi çok istiyorum. Menajerim Real Betis'in benimle ilgilendiğini söyledi'' dedi. Türkiye'ye dönmesi durumunda ilk tercihinin her zaman Trabzonspor'dan yana olacağını ifade eden milli futbolcu, ''Böyle bir karar alırsam Trabzonspor yöneticilerine haber gönderirim. İlk önce onların haberi olur. Orası olmazsa benim Zenit ile 4 yıllık sözleşmem var ve bunun da bir bonservis bedeli var. Bunu ödeyebilecek bir kulübe giderim'' diye konuştu.

G.SARAY ARADAN SIYRILABİLİR

Golcü futbolcu şampiyonluk için 3 büyük takımın şansının devam ettiğini dile getirerek, Galatasaray'ın şampiyon olabileceğini kaydetti. Her hafta farklı bir takımın, rakiplerinin puan kaybetmesi nedeniyle büyük bir avantaj yakaladığını anlatan Tekke, ''Galatasaray yine aradan gelip sıyrılabilir. Çünkü şampiyonluğa oynayan takımlarla, düşmemeye oynayan takımlar arasında en azından oyun olarak, tempo olarak bir farkın olması lazım. Ama herkes eşit oynadığı için bunu göremiyorsunuz'' ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE SÜPER LİGİ KÖTÜ

Eski takımı Trabzonspor'u ve Süper Lig'i sürekli takip ettiğini belirten Tekke, ''Turkcell Süper Lig çok kötü. Oyun olarak iyi değil. Devamlı takip ediyorum. (Güzel maç oldu) dediğim toplam iki maç vardır. Tempolu ve güzel maçlar olmuyor. Bence en büyük sıkıntı, bunu Fatih Hocamız da çok söyler, bazı maçlarda (çok gol atıldı) diyoruz ama bizim en büyük sıkıntımız çok kolay gol yemek'' diye konuştu.

AVRUPA'YA ÖNCE GİTSEYDİM

Fatih Tekke, ''Daha önceki yıllarda Avrupa takımlarından birine transfer olsaydım, şu anki sıkıntıları yaşamazdım'' dedi. 17 yaşında Ajax, 19 yaşında Bayern Münih ve 27 yaşında Everton'dan teklif aldığını hatırlatan Tekke, ''Keşke daha önce gitmiş olsaydım diyebilirim. O zamanlar gitseydim daha fazla zamanım olduğu için şu anda yaşadığım problemleri o zamanlar halletmiş olacaktım. Biliyorsunuz Türkiye'de, kulüplerin futbolcuyu düşünme konusunda çok eksiği var. Eğer öyle bir durumum olsaydı şu anda belki daha iyi yerlerde olabilirdim'' diye konuştu.

RUSYA'DA SAVUNMA FUTBOLU VAR

Rusya Liginde eksikler bulunduğunu belirten deneyimli futbolcu, ''Sahaları çok kötü. Betonda oynuyoruz desem yeridir'' dedi. Rus futboluyla Türk futbolunu karşılaştıran Tekke, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Oyun yapıları Türkiye'den çok çok farklı. Türkiye, Rusya'ya göre biraz daha dünya futboluna yakın. Orada ise daha çok 8 kişi savunma yapıyor, kalan 2 kişi ise hücum yapıyor. Bloklar arasında büyük kopuklar var, git geller yaşanıyor. Kaliteli takımları ve futbolcuları var ama dünya futboluna göre eksikleri olan bir lig.''

BİR DİLİM EKMEKLE MAÇA ÇIKIYORUM

Fatih Tekke, Rusya'da yemeklere bir türlü alışamadığını kaydederek, ''Bir dilim ekmekle maça çıktığımı biliyorum'' dedi. Rusya'da futbol oynamanın Türkiye'ye göre daha rahat olduğunu savunan deneyimli futbolcu, ''Rusya'da taraftar baskısı yok, basın Türkiye'deki gibi çok fazla yazıp çizmiyor. Kendi futbolcularına aşırı derecede güven ve ilgi var. Bu bizim ülkemizde yok. Orada iyi oynamışsın, kötü oynamışsın, yenmişsin, yenilmişsin önemli değil, hep alkışlıyorlar. Ancak yemeklerinde çok sıkıntı var. Bazen bir parça ekmekle maça çıktığımı biliyorum. Rusça bilmediğim için sahanın içinde anlaşmada problem yaşıyoruz'' ifadelerini kullandı.

18.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Rusya'ya alışamadım

  Trabzon'un en kötü sezonu

  Avrupa Güreş Şampiyonası Sofya'da başladı

  Jaba: Beşiktaş'ta oynamak isterim

  İspanyol hakeme tehdit

  Buzda bilardo şov

  Okur formda

  G.Saray ne yapar?


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004