Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Avrupa Birliğinden sağduyulu ses

AB Komisyonu, Malatya’da önceki gün bir yayınevinde işlenen cinayetlerin Türkiye’deki din ve vicdan hürriyeti bağlamında değerlendirilmemesini ve adlî bir olay olarak görülmesini istedi.

AB Komisyonunun genişlemeden sorumlu Üyesi Olli Rehn’in sözcüsü Krizstina Nagy, günlük olağan basın toplantısında bir soru üzerine, Rehn’in, Malatya’daki cinayetlerle ilgili olarak, “Büyük üzüntü duydum. Bu vahşi cinayetleri şiddetle kınıyorum. Bu olaya karışanların yargı önüne çıkarılacağı konusunda Türk makamlarına güveniyorum” şeklinde tepki verdiğini aktardı.

Olayın hemen ardından Türk hükümetinin her düzeyde gerekli açıklamaları yaptığını hatırlatan Nagy, konuya “adlî bir olay” yönünden yaklaşılarak, bunun Türkiye’deki din ve vicdan hürriyetiyle karıştırılmaması gerektiğini belirtti. Bu olaydan bağımsız olarak, AB’ye aday her ülkenin din ve vicdan özgürlüğünü de kapsayan temel özgürlükleri sağlaması gerektiğini anlatan Nagy, Türkiye’nin son olarak bu kapsamda azınlık ve dinî vakıflarla ilgili düzenlemeler yaptığını belirtti.

PRODİ, TÜRKİYE’Yİ TİTİZLİĞE DÂVET ETTİ

Bu arada, İtalya Başbakanı Romano Prodi, Malatya’da biri Alman uyruklu 3 kişinin hayatını yitirmesiyle sonuçlanan Zirve yayınevindeki saldırıyla ilgili olarak, “Türk hükümetini, bir arada yaşama konusunda uluslar arası demokratik kurallarda titizliğe dâvet ediyorum” dedi.

Prodi, resmî ziyaret için gittiği Seul’de dün yaptığı açıklamada, cinayetlerin Türkiye’nin AB sürecine yardımcı olmayacağına dikkat çekerek, “(İtalyan Papaz Andrea) Santoro’nun öldürülmesi hadisesini hatırlatan duygular içerisindeyim. Bir yandan acı ve yas içindeyim. Diğer yandan da Türk hükümetini, bir arada yaşama konusunda uluslar arası demokratik kurallarda titizliğe dâvet ediyorum” diye konuştu. İtalyan haber ajansı Ansa’nın haberine göre, Seul’de gazetecilerin sorularını cevaplayan Prodi, “Türk hükümeti, bu tür trajedilerin, benimsenen siyasî çizgiyi değiştirmesine izin vermemelidir” ifadesini kullandı.

/ BRÜKSEL

20.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Avrupa Birliğinden sağduyulu ses

  Eski mücahitler Bosna’dan sürülüyor

  Maliki faturayı emniyet müdürüne kesti

  Robert Gates: Irak’ta başarısızlığımız Ortadoğu’yu vurur

  Talabani, Saddam’ın generalleriyle pazarlıkta

  ABD, Filistin’e ambargoyu yumuşatabili

  İran’a,’ uranyum zenginleştirme’ uyarısı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004