Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Eski mücahitler Bosna’dan sürülüyor

Bosna-Hersek hükümeti, Bosna Savaşı (1992-1995) sırasında ve hemen ardından bu ülke vatandaşlığına geçen, ancak bu ay başında haklarında vatandaşlıktan çıkarılmaları kararı verilen, aralarında Türkiye’den gidenlerin de bulunduğu yüzlerce kişinin ülkeyi hemen terk etmesi talimatı verdi.

Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “kararın nihaî ve bağlayıcı olduğu, vatandaşlıktan çıkarılanların hepsinin ülkeyi derhal terk etmesi, aksi takdirde burada bulunmalarının yasadışı kabul edileceği” belirtildi.

Hükümet, bu ay başında, çoğunluğu savaş sırasında ve hemen ardından resmî prosedürlere aykırı biçimde vatandaşlığa geçtiği belirlenen 300’den fazla kişinin vatandaşlık statüsünü iptal etti. Bosna’da savaş sırasında ve sonrasında vatandaşlığa geçenler konusu, ABD’de 11 Eylül 2001’deki saldırıların ardından, bu ülkenin, uluslar arası terör örgütleriyle bağlantısı bulunanlara vatandaşlık verdiği yönündeki eleştirilerle gündeme gelmişti. Hükümet, bu eleştirilerin ardından Bosna’da 1992’den itibaren vatandaşlığa geçenlerin işlemlerini incelemek üzere bir komisyon kurdu. Komisyonun, vatandaşlıkların iptal edilmesi konusunda son kararı verecek olan hükümete tavsiyelerini sunuyor. Son incelemelerin ardından yasal prosedürlerin yerine getirilmediğine karar verdiği, aralarında Türkiye, Mısır, Cezayir, Suriye, Tunus, Sudan ve Rusya’nın bulunduğu bazı ülkelerden 367 kişinin vatandaşlık statüsü iptal edildi. Ancak komisyon, vatandaşlıkları iptal edilen bu kişilerin terörle bağlantısından şüphelenilip şüphelenilmediği konusunda açıklama yapmadı.

/ SARAYBOSNA

20.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Avrupa Birliğinden sağduyulu ses

  Eski mücahitler Bosna’dan sürülüyor

  Maliki faturayı emniyet müdürüne kesti

  Robert Gates: Irak’ta başarısızlığımız Ortadoğu’yu vurur

  Talabani, Saddam’ın generalleriyle pazarlıkta

  ABD, Filistin’e ambargoyu yumuşatabili

  İran’a,’ uranyum zenginleştirme’ uyarısı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004