Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Bir aydır tedirgin

Kapatma kararını veren iradenin kendisi olmadığını belirten Genel Yayın Yönetmeni Alper Görmüş, derginin sahibi Ayhan Durgun’un bir aydır tedirgin olduğunu anlatırken, “Bu ülkenin ‘demokrasi’ sözcüğünü ağızlarından düşürmeyen siyasetçilerinin tek bir tanesi bile Nokta’nın uğradığı baskına ilişkin tek bir cümle etmemişken, onun kendisini sanki ‘normal’ bir ülkede yaşıyor, ‘normal’ bir ülkede dergi yayımlıyor gibi hissetmesi mümkün mü?” diye sordu.

Geçtiğimiz hafta polis baskınına uğrayan ve 72 saat polis gözetiminde kalan Nokta Dergisi, sahibi Ayhan Durgun tarafından alınan 'kapatma kararı' ile yayınını sona erdirdi. Düzenlenen basın toplantısında konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Nokta Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Alper Görmüş, Durgun'un kendilerine somut bir baskıdan söz etmediğini fakat son bir ayda belirgin tedirginlik içinde olduğunu söyledi.

Derginin merkezinde, çalışanlarının da katıldığı basın toplantısı gerçekleştiren Alper Görmüş, "Nokta dergisinin yayınının durdurulduğunu artık 'resmen' de söyleyebilirim. 2-8 Kasım 2006 tarihli birinci sayımızda, 'Fetret dönemi bitti, Nokta ilk yıllarında olduğu gibi, yani ciddî bir siyaset ve toplum dergisi olarak işte tekrar yayında' demiştim. Bu bir sözdü, arkadaşlarımla birlikte bu sözün hakkını verdiğimizi düşünüyorum" dedi

DEMOKRASİNİN ÜÇ GÜCÜNE ELEŞTİRİ

Konuşmasında, yasama, yürütme ve yargının üzerine düşeni yapmadığını ima eden Görmüş, "Hakikaten demokratik bir ülkede yaşıyor olsaydık, bugün 'demokrasinin üç gücü'nün ne yapıyor olacağı çok açıktır: Yürütme (hükümet), kendisine karşı darbe girişimi iddialarının üzerine mutlaka gider, 'İddia edilen, ortaya atılan niyetleri, gayretleri biliyoruz. Basında çıkmadan önce biliyorduk. Bunlar, devlette bilmesi gereken yerlere bildirilmiştir. Bilmesi gerekenlerin bilgisi vardır. Zaten savcılar da gereğini yaparlar' demekle yetinmezdi. Yargı bunları ihbar kabul eder, 'Kimmiş bu anayasayı ihlâl girişiminde bulunanlar, devlette kimin bilgisi varmış' diye sorar, kendi bağımsızlığının da teminatı olan demokrasiyi korumak üzere harekete geçerdi. Yasama, hiç vakit geçirmeden bir komisyon kurar, iddiaları soruşturmaya başlardı. Ne yazık ki bunların hiçbiri olmamıştır" dedi.

GALİP SAYILIR BU YOLDA MAĞLUP

Yapılan basın toplantısında "Yenildik psikolojisine kapıldınız mı?" sorusuna Görmüş "Hiç yenildik duygusu taşımıyoruz. Galip sayılır bu yolda mağlup. Nokta'nın bundan sonra da devam edeceğine dair son iki günde bazı gelişmeler var. Nokta yayın hayatına devam ederse gizlenen sırları ifşa ederek devam edecektir." sözleriyle karşılık verdi.

HÜKÜMET İKTİDARINI GÖSTERSİN

Görmüş, kırgınlığının özellikle iktidar partisine olduğunu belirterek "Özellikle de demokrasiden yana olduğunu söyleyen siyasetçilere, iktidar partisine, muhalefet partisine, bize destek verenlerin dışındaki kitlesel partilere" ifadesini kullandı. Hükümetin bu işin üstüne gitmesini isteyen Görmüş "Bir hükümet hakikaten hükümetse, iktidarsa kendisine yönelik bir darbe girişimini bir yolunu bulup hukukun konusu yapabilmeli. Bu yapılamıyorsa bu ülke asgarisinden bile demokrasinin yerleştiği bir ülke değildir" dedi.

BASKILARDAN BUNALDIM

Kapatılma kararını imtiyaz sahibi Ayhan Durgun'la konuşmadıklarını, ama uzun zamandır endişeli olduğunu sezinlediğini söyleyen Görmüş, Durgun'un, bir internet sitesinde yayınlanan, 'Çaresizdim, bunaldım. Bu kadar iftiraya dayanamadım. Hakkımızda söylenmedik söz kalmadı. En son Barzani destekliyor denildi. Olacak iş değil. Ben de bu vatanın evlâdıyım. Artık bu kadarı da fazla dayanamadım.' şeklindeki açıklamasını aktardı.

BASIN GEREKLİ BASKIYI YAPSIN

“Yayınladığımız belgelerde çok ciddî iddialar var. Ordu içinde illegal bir faaliyetten söz ediliyor. Ortada demokratik sisteme yönelik bir tehdit, Anayasal bir suç var. Fakat kimse harekete geçmiyor" diyen Görmüş, gazetecilere, sözkonusu iddiaları soruşturmaları çağrısında bulundu. Hasan Hüseyin KEMAL, Naciye KAYNAK

/ İSTANBUL

22.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  TBMM, Cuma günü duâlarla açılmıştı

  Bir aydır tedirgin

  Anayasada demokratlık yok mu?

  İlk aday Yarbay

  Erdoğan: Çağdaşlığın kriteri eser ortaya koymak

  Ağar: En önemli temel demokrasi

  Fırat: Adayımız özde ve sözde demokrat, laik olacak

  Cinayete dinlerden ortak tepki

  Gözaltı sayısı 12 oldu

  Dink soruşturmasında süpriz gelişme

  İzmit’in dört yanında Bediüzzaman anıldı

  31 terörist etkisiz hale getirildi

  Ankara’da Hristiyanlık yayınlarına koruma

  Şırnak’ta patlama: 1 çocuk öldü

  Gelibolu 92. yıla hazırlanıyor

  Gençlerimizi eğitirken özen göstermeliyiz

  Kanserli kasaba nihayet taşınıyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004