Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Ağar: En önemli temel demokrasi

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, kimsenin siyasetin dışında kalabilmesinin mümkün olmadığını ifade ederek, toplumun oturduğu en önemli temelin demokrasi olduğunu belirtti.

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu ile iki partinin birleşmesi konusundaki görüşmelerinin sürdüğünü, herhangi bir olumsuzluk olmadığını bildirdi.

Ağar, DYP Ankara İl Başkanlığının Keçiören’deki bir restoranda düzenlediği toplantıda, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının üyeleriyle bir araya geldi. Mehmet Ağar, burada yaptığı konuşmada, sivil toplumun demokrasi içerisindeki yerinin farkında olduklarını belirtti. Kimsenin siyasetin dışında kalabilmesinin mümkün olmadığını dile getiren Ağar, toplumun oturduğu en önemli temelin demokrasi olduğunu söyledi. ‘’Demokrasi elbette kolay bir sistem değil’’ diyen Ağar, Türkiye’nin bu konuda çok büyük acılar ve zorluklar çektiğini kaydetti. Ağar, bu acıların ve zorlukların en fazlasını ise içinde bulundukları ‘’demokrat misyonun’’ çektiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

‘’Modern dünyada yeri olmadığı biçimde, gayri hukuki mahkemelerde haksız yargılamalarla milletin iradesi elinden alınmıştır. Ancak Türkiye bütün bunları geride bıraktı. Bu konuda önemli mesafeler aldı. Türkiye’de 80’le birlikte normal yolundan çıkan siyaseti normalize etmek, yeniden milletin tabanda var olan taleplerini siyasetin tavanına taşıyacak bir siyasi basireti sergilemek üzere misyonumuz üzerine düşen görevleri yerine getirmeye çalışmaktadır. Toplumun genelinin, orta ve dar gelirli kesimlerinin tümüyle görmezden gelindiği, yok sayıldığı bir iktidar anlayışını, Türkiye, ortadan kaldıracaktır.’’

Siyaseti hiçbir zaman mahkeme salonlarına taşımadıklarını dile getiren Ağar, ‘’Bizim Allah’tan sonra yegane güvendiğimiz güç milletin kendisidir. Yere göğe sığmayan, kibir içerisinde kendini kaybetmiş bu iktidara sesleniyorum: Yüreğinizin yettiği gün ve saatte buyurun sandıkta buluşalım’’ diye konuştu.

Mehmet Ağar, iktidarın demokratik sonunu milletin getireceğini söyledi. DYP’nin Türkiye’deki gerginlikleri ortadan kaldırmaya çalıştığını ifade eden Ağar, ‘’Bu noktada siyasette yeni yakınlıkları, yeni birliktelikleri inşa etme öncülüğü de elbette bize düşecektir’’ dedi.

“MİLLETİN GAZABINDAN KORKMANIZ LÂZIM’’

İktidara gelmeleri halinde ‘’Türkiye’ye yan bakmaya, bir şey söylemeye’’ kimsenin cesaret edemeyeceğini savunan Ağar, şunları kaydetti: ‘’Hükümete sesleniyorum: Sizin milletin gazabından korkmanız lâzım. İktidarınıza destek veren dış odakları değil, size inanan, oylarıyla sizi iktidara getiren, ama bugün kırdığınız, gönül bağlarını zedelediğiniz milletten uzaklaşmanın neye mal olacağını göreceksiniz.’’

Ağar, bütün gayretlerinin milletin hiçbir kesimini rencide etmemek olduğunu ifade ederek, öteki ayrımı yapmadan toplumun her kesimini kucaklayacaklarını söyledi.

“İŞ NORMAL SEYRİNDE YÜRÜYOR”

Mehmet Ağar, toplantı sonrasında basın mensuplarının sorularını da cevapladı. Ağar, “Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu ile iki partinin birleşmesiyle ilgili karara varılıp varılmadığının’’ sorulması üzerine, “İş normal seyrinde yürüyor. Kendisiyle görüşüyoruz. Herhangi bir olumsuzluk yok. Görüşmelerimiz genel başkan düzeyinde devam edecek. Şimdilik böyle olmasında fayda, yarar var’’ diye konuştu.

DYP’nin gelecek hafta yapmayı planladığı Bursa mitingine Anavatan Partisi’nin katılıp katılmayacağı yönündeki soruya karşılık Ağar, cumhurbaşkanı seçimi sebebiyle mitingi Mayıs ayına ertelediklerini belirterek, Anavatan Partisi’nin mitinge katılmasının daha sonra değerlendirileceğini söyledi.

Bir basın mensubunun, Mumcu’nun birleşmeyle ilgili açıklamalarını hatırlatması üzerine Ağar, “Biraz daha sabırlı olunursa daha uygun olur. Bu tür işlerde lüzumlu lüzumsuz her dakika konuşuyorsanız işin olmamasını istiyorsunuz demektir. Az ve öz konuşuyorsanız işin olmasını istiyorsunuz demektir. Mesele bu kadar basit’’ dedi.

Cumhurbaşkanı seçim süreciyle ilgili 2 parti arasında ortak bir karar oluşup oluşmadığı yönündeki soruya da Ağar, kararın ancak 25 Nisandan sonra belli olacağını söyledi.

/ ANKARA

22.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  TBMM, Cuma günü duâlarla açılmıştı

  Bir aydır tedirgin

  Anayasada demokratlık yok mu?

  İlk aday Yarbay

  Erdoğan: Çağdaşlığın kriteri eser ortaya koymak

  Ağar: En önemli temel demokrasi

  Fırat: Adayımız özde ve sözde demokrat, laik olacak

  Cinayete dinlerden ortak tepki

  Gözaltı sayısı 12 oldu

  Dink soruşturmasında süpriz gelişme

  İzmit’in dört yanında Bediüzzaman anıldı

  31 terörist etkisiz hale getirildi

  Ankara’da Hristiyanlık yayınlarına koruma

  Şırnak’ta patlama: 1 çocuk öldü

  Gelibolu 92. yıla hazırlanıyor

  Gençlerimizi eğitirken özen göstermeliyiz

  Kanserli kasaba nihayet taşınıyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004