Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

İlk aday Yarbay

AKP Ankara Milletvekili Ersönmez Yarbay, cumhurbaşkanlığına aday oldu. Yarbay, adaylık başvurusunu, TBMM Genel Evrak ve Arşiv Müdürlüğüne yaptı. Adaylık için başvuru süresinin 6. gününde yapılan bu başvuru, cumhurbaşkanlığı adaylığı için Anayasada aranan niteliklere uygun ilk başvuru oldu.

Yarbay, adaylık başvurusunun ardından yaptığı açıklamada, Türkiye’nin bir hukuk devleti olduğunu belirterek, ‘’Cumhurbaşkanlığı seçim süreç başladı ve bugün 6. günündeyiz. 73 milyonluk ülkede yasal koşulları taşıyan tek bir başvuru yok. Bunun için bu başvuruyu yaptım’’ dedi.

Cumhurbaşkanı seçim sürecinde ‘’yasamanın, yürütmenin denetimine girdiğini’’ ileri süren Yarbay, yasama organının fonksiyonunun ikinci planda kaldığını söyledi. ‘’Yürütmenin başı olarak sanki Başbakan, adayı belirleyecekmiş gibi bir hava doğdu’’ diyen Yarbay, muhalefet partilerinin de bu havanın destekçileri olduğunu ve şu ana kadar bir aday göstermediğini kaydetti. Muhalefetin görevinin ‘’iktidara karşı aday çıkarmak’’ olduğunu ifade eden Yarbay, ‘’Partiler, seçimler için vardır. Bu seçimler da adaylarla mümkün olur. Muhalefet partileri hem umutlarını hem de özgüvenlerini yitirdiği için iktidar partisinin dümenine girdi’’ görüşünü ifade etti.

Yarbay, ‘’başka adaylar çıkarsa ne yapacaksınız?’’ sorusuna, ‘’Benim amacım adayların çıkmasıdır. Ben şimdi sezonu başlatmış oldum. Sürecin 6. gündeyiz’’ karşılığını verdi.

Yarbay, ‘’adaylığını geri çekme durumunun söz konusu olup olmayacağı’’ sorusuna karşılık, ‘’Bakacağım... 2 aday olursa, biri muhalefetten, diğeri iktidardan olursa, adaylığımı geri çekerim. Hiç aday olmazsa, tek adayla kalırsa Meclis, o zaman adaylığımı çekmeyeceğim’’ dedi.

Seçimin yarış demek olduğunu vurgulayan Yarbay, ‘’73 milyonluk bir ülkede tek aday tehlikesine karşı tedbir alıyorum. Böyle bir durum, 3. Dünya ülkesinde, Mısır’da, Suriye’de olur. Böyle bir olayı Türkiye hak etmiyor’’ görüşünü ifade etti.

/ ANKARA

22.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  TBMM, Cuma günü duâlarla açılmıştı

  Bir aydır tedirgin

  Anayasada demokratlık yok mu?

  İlk aday Yarbay

  Erdoğan: Çağdaşlığın kriteri eser ortaya koymak

  Ağar: En önemli temel demokrasi

  Fırat: Adayımız özde ve sözde demokrat, laik olacak

  Cinayete dinlerden ortak tepki

  Gözaltı sayısı 12 oldu

  Dink soruşturmasında süpriz gelişme

  İzmit’in dört yanında Bediüzzaman anıldı

  31 terörist etkisiz hale getirildi

  Ankara’da Hristiyanlık yayınlarına koruma

  Şırnak’ta patlama: 1 çocuk öldü

  Gelibolu 92. yıla hazırlanıyor

  Gençlerimizi eğitirken özen göstermeliyiz

  Kanserli kasaba nihayet taşınıyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004