Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Eker: Tarımda dünya çapında rekabete hazırlanıyoruz

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, 2013 hedeflerinin, 20 rekabetçi üründe Türkiye’yi dünya çapında önemli bir aktör yapabilmek olduğunu bildirdi.

Bakan Eker, Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği’nin (SETBİR) düzenlediği toplantıda, ekonomi muhabirleriyle biraraya gelerek, bakanlığın tarımda değişim ve dönüşüm konusunda gerçekleştirdiği projeler hakkında bilgi verdi.

Sütte kaliteyi arttırma konusunda ciddi çalışmalar yaptıklarını belirten Eker, bu konuda ekstra destekler verdiklerini, hayvancılıkta destek miktarını 3-4 yıl içinde 10 kat arttırdıklarını söyledi. Irk ıslahı konusuna da değinen Eker, saf ırkta 4 puanlık bir iyileşme olduğunu ve oranının yüzde 26’ya yükseldiğini ifade etti. Bakan Eker, Türkiye’deki eksikliğin et sığırcılığı işletmesinin az olmasından kaynaklandığını dile getirerek, ‘’Türkiye’de, Avrupa ve ABD’deki gibi etçi yönü gelişmiş sığır ırklarının yetiştiriciliği yok. Biz bunu yapmaya çalışıyoruz’’ dedi.

Bakan Eker, yıllardır yatırım yapılmadığından verimliliğini yitiren Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) işletmelerinin uzun vadeli olarak kiraya verilmeye başlandığını hatırlatarak, ‘’Bu kapsamda TİGEM’in 2 milyon 700 bin dekarlık toplam arazisinin yüzde 3,8’ine tekabül eden 140 bin dekar araziye sahip 14 işletmesi kiraya verildi’’ dedi.

/ İSTANBUL

23.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  KOBİ'ler umduğunu bulamadı

  Tarım Kredi 2007 yılından umutlu

  “İpek Demiryolu” hattı projesinde sona doğru

  TBMM lojman alanına konut inşa edilecek

  Eker: Tarımda dünya çapında rekabete hazırlanıyoruz

  Serbest bölgelerdeki vergi muafiyeti uzatılsın

  Yabancı sermaye en çok tekstile geldi

  Dünya Türk makarnası yiyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004