Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

‘Wolfowitz istifa’ çağrıları çığ gibi

Dünya Bankası eski başkan yardımcıları ve üst düzey yöneticileri, adı aşk skandalına karışan Paul Wolfowitz’in güven ve saygınlığını kaybettiğini söyleyerek acilen istifa etmesi çağrısında bulundu.

Aralarında 14 başkan yardımcısının bulunduğu Dünya Bankası’nın 42 eski çalışanı Financial Times’a gönderdikleri mektupta, aynı kurumda çalışan sevgilisini kayırdığını itiraf eden Wolfowitz’in görevinden ayrılması gerektiğini yazdı. Mektupta, “Wolfowitz’in artık etkili bir lider olamayacağına inanıyoruz. Her seviyede kurum çalışanlarının güven ve saygısını kaybetmiştir. Üst düzey yönetim arasında çatlakların oluşmasına yol açmış ve yönetim kurulunda tansiyonun yükselmesine neden olmuştur. Kurumun idaresi konusunda da güvenirliğini zedelemiştir” ifadeleri kullanıldı.

Mektubun sonu ise, “Sayın Wolwofitz’in kurum için yapacağı tek bir şey kalmıştır, o da istifa etmektir” cümlesiyle bitiyor.

Dünya Bankası Çalışanları Derneği de geçen günlerde yaptığı bir açıklamada, Wolfowitz’in istifasını istemişti. Dernekten yapılan yazılı açıklamada, “Başkan, yaptığının bankanın saygınlığına ve etkililiğine zarar verdiğini ve çalışanların yöneticiliğine güvenini yıktığını kabul etmelidir” denilmiş ve Wolfowitz’in “onurlu davranarak istifa etmesi gerektiği” ifade edilmişti. Usulsüz olarak sevgilisi Şaha Rıza’ya terfi sağladığı ve maaşını artırdığını kabul eden Wolfowitz, tüm ısrarlara rağmen istifa etmeye yanaşmıyor. Wolfowitz, Başkan George W. Bush yönetimi tarafından görevde kalması yönünde destekleniyor.

/ HONG KONG

24.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Türkiye zirvelerin evsahibi

  ‘Wolfowitz istifa’ çağrıları çığ gibi

  Filistin ayakta

  Zorla tesettür olmaz

  Irak’ta onlarca ölü

  Musul'da Barzani ofisine saldırı

  AB, İran’a yaptırımları onayladı

  Royal toparlanmaya çalışıyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004