Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Filistin ayakta

İsrail ile Hamas arasındaki 5 aylık ateşkes, İsrail’in hafta sonu 9 Filistinliyi öldürmesi ve Hamas’ın misilleme çağrısında bulunmasıyla tehlikeye girdi. Hamas tarafından yapılan yazılı açıklamada, ‘’Halkımızın kanı ucuz değil’’ denildi ve her Filistinliye, direniş ve misilleme için birleşme çağrısında bulunuldu.

Hamas’a göre daha ılımlı olan Devlet Başkanı Mahmud Abbas da İsrail hükümeti ile ilişkilere son verme kararı alınabileceğini söyleyerek, tepki gösterdi. Abbas’ın lideri olduğu El Fetih’in sözcüsü Abdülhekim Alvad, desteğini istediği Arap ülkelerine, İsrail ile ilişkilerini gözden geçirmeleri çağrısında bulundu. Alvad, İsrail’i, Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın huzuru sağlama çabalarını ve ateşkesi baltalamakla suçladı. Hafta sonunda çıkan çatışmalarda, aralarında 17 yaşındaki bir gencin de bulunduğu 9 Filistinli öldürülmüş, Filistinlilerin Sderot’a attığı füze bir eve zarar vermişti.

Bu arada, İsrail ordusu, Gazze’den roket saldırılarının durmaması halinde 48 saat içinde bölgeye yeniden girme tehdidinde bulundu. Görgü şahitlerine göre Gazze bölgesine helikopterlerle Arapça bildiri dağıtan ordu, Gazze bölgesinden İsrail tarafına roket fırlatılmasının durdurulmasını istedi. İsrail ordusu ise resmî olarak bu bilgiyi henüz doğrulamadı. Cumartesi günü İsrail’in Sderot kasabasına fırlatılan iki roket, iki İsrailliyi yaralamıştı. Ardından Gazze’ye bir operasyon düzenleyen İsrail askerleri de bir kişiyi öldürmüştü. İsrail’in Cumartesi ve Pazar günleri Batı Şeria’ya düzenlediği saldırılarda ise 8 kişi ölmüştü. Hafta sonunda gerçekleşen saldırılarla Cumartesi ve Pazar günleri, İsrail ve Filistin’in 26 Kasım’da imzaladığı ateşkesin ardından yaşanan en kanlı günler olmuştu.

26 Kasım’daki anlaşmaya göre İsrail, askerlerini Gazze’den çekecek, Filistinli gruplar da İsrail’e roket saldırılarını durduracaktı.

GAZZE / GAZZE

24.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Türkiye zirvelerin evsahibi

  ‘Wolfowitz istifa’ çağrıları çığ gibi

  Filistin ayakta

  Zorla tesettür olmaz

  Irak’ta onlarca ölü

  Musul'da Barzani ofisine saldırı

  AB, İran’a yaptırımları onayladı

  Royal toparlanmaya çalışıyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004