Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Royal toparlanmaya çalışıyor

Fransa’da bugün yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerini ikinci sırada bitiren ve ikinci turda yarışmaya hak kazanan Sosyalist aday Segolene Royal, halkı kendisinin etrafında toplanmaya çağırdı.

Bir toplantıda konuşan Royal, reform isteyenlerin, insan haklarında gelişmeler olmasını arzu edenlerin, ülkedeki güvensizlik ortamının ortadan kaldırılmasını isteyenlerin biraraya gelmelerini ve 6 Mayıs’ta yapılacak ikinci tur seçimlerde kendisine destek vermelerini istedi. Diğer taraftan, ülkede yapılan bir kamuoyu araştırması, ikinci tura kalan sağcı Nicolas Sarkozy’nin 6 Mayıs’ta yapılacak seçimde yüzde 54, Royal’in ise yüzde 46 oy alacağını ortaya koydu.

Bu arada, The Independent gazetesi, Sarkozy’nin yüzde 31 oyuna karşılık yüzde 25,8’le ikinci tura kalan Segolene Royal’in başarısının küçümsenmemesini istedi. Royal’in ülke tarihinde ikinci tura kalmayı başaran ilk kadın aday olduğuna dikkat çeken gazete, Sarkozy içinse şu yorumu yaptı: “Önceki gün aldığı yüksek oy oranına rağmen, seçmenlerin sol ve merkez kanadında Sarkozy’ye şiddetle karşı olan bir kesim var.” Yorumculara göre işte bu antipati yüzünden Sarkozy’nin işi zor.

Financial Times kampanyanın ikinci perdesinde Royal’in taraftarlarının Sarkozy’nin bu zaafına oynayacağını yazdı. Daily Telegraph gazetesi ise, seçimde dördüncü sırada gelen aşırı sağcı Jean-Marie Le Pen’e geniş yer ayırdı. 78 yaşındaki Le Pen’in yenilgiye rağmen emekli olmayı düşünmediğini yazan gazete, geçenlerde Fransa’nın en ünlü mizah dergilerinden Le Canard Enchaine’nin ideolojik savaşı Le Pen’in kazandığını yazdığını hatırlattı. Dergi, Le Pen’in ağzından kaleme alınan hayali bir mektup da yayınladı.

/ PARİS

24.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Türkiye zirvelerin evsahibi

  ‘Wolfowitz istifa’ çağrıları çığ gibi

  Filistin ayakta

  Zorla tesettür olmaz

  Irak’ta onlarca ölü

  Musul'da Barzani ofisine saldırı

  AB, İran’a yaptırımları onayladı

  Royal toparlanmaya çalışıyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004