Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

“Öteki” çocuklardan kareler

Selma Şevkli, “Öteki Çocuklar: Kenya ve Filistin” başlıklı ilk sergisiyle dünyanın zor diyarlarında yaşayan çocukları ajitasyon yapmadan bütün dünayaya gösterebilmeyi ve onların hayatlarını herkese sunabilmeyi amaçlıyor.

“Algıların imgeler yoluyla şekillendiği günümüz dünyasında açlık ve savaşın hüküm sürdüğü ülkelerdeki insanların temsil şekilleri malesef son derece ajitatif ve basmakalıp. Bu ülkelerde yaşayan çocukların yayınlanan fotoğrafları genelde ağlayan, hasta, açlıktan karnında ödemler oluşmuş ya da silah namlusu ucunda olma biçimlerinde. Oysa bu ülkelerde açlığa, yoksulluğa, işgale ve savaşa rağmen devam eden hayatlar ve kültürler var” diyen Selma Şevkli, “Öteki Çocuklar: Kenya ve Filistin” başlıklı bu ilk sergisiyle dünyanın zor diyarlarında yaşayan çocukları ajitasyon yapmadan da bütün dünyaya gösterebilmeyi ve onların hayatlarını herkese sunabilmeyi amaçlıyor.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için özel hazırlanan “Öteki Çocuklar” sergisi dün Taksim Metrosu Sergi ve Konferans Salonu’nda açıldı. Toplam 50 fotoğraftan oluşan sergide, Kenya ve Filistin’de yaşayan çocukların

objektife yansıyan ifadeleri yer alıyor.

“Zor Diyarların Çocukları”, çünkü…

Ağlayan çocuklar yerine gülen çocukların fotoğraflarını sergilemeyi tercih eden Selma Şevkli, “Bizden daha güç koşullarda yaşayan insanlara sadece acımalı mıyız, yoksa empati kurarak bu şartlar altında nasıl yaşam mücadelesi verdiklerini mi anlamaya çalışmalıyız? Ağlayan gözleri görüp üzülmek yerine, gülen gözlere bakıp sevindirmenin yollarını bulmayı deneyebiliriz belki de” diyerek savaşan ülkelerin çocuklarına farklı enstanteneden bakmayı öneriyor.

Sergide bulunan fotoğrafların anlatmak istediği tema, bu çocukların gözleriyle verdikleri mesajlardır. Hem hüznü, hem acıyı barındıran gözlerde çocukluk neşesini de bulmak mümkün. Filistin ve Kenya’da yaşayan çocuklar, içinde yaşadıkları toplumsal şartları ve psikolojik durumlarını, konuşmadan, gözleriyle, duruşlarıyla sözsüz olarak ifade ediyor.

24.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  “Öteki” çocuklardan kareler

  Mevlânâ otobüsüne Avrupa’da büyük ilgi

  Kur’ân ve ezanı en güzel okumak için ter döktüler

  Ankara Film Festivali, ödül ve protestolarla sona erdi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004