Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Ankara Film Festivali, ödül ve protestolarla sona erdi

Festivalde “X” adlı filmi ile ikincilik ödülüne lâyık görülen Özgür Arık adına gönderdiği konuşma metnini okuyan Hasan Bulut, “Limak’ın festivale sponsor olması ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nı protesto ettikleri” gerekçesiyle ödülü reddettiklerini açıkladı.

Limak 18. Ankara Uluslararası Film Festivali, Ulusal Uzun, Kısa ve Belgesel Film yarışmalarının ödül töreni ile sona erdi.

Törene Ulusal Belgesel Film ödülleri verilerek başlandı. Profesyonel ve amatör kategorilerde yapılan Ulusal Belgesel Film Yarışması’nda, Amatör dalında Ateş Savaşeri, İrem Pasinligil ve Onur Etiz’in “Öyle Duruyorum” adlı filmi birincilik, Serkan Yüksel’in yönettiği “Issız” adlı film ikincilik, Meriç Ozan ve Mutlu Karadoğan’ın yönettiği “Gewok” adlı film de üçüncülük ödülünü aldı.

Amatör dalında, Jüri Özel Ödülü’nü Fatih Sezgin ve Mevlüt Çiftçi’nin “Çalı” adlı filmi kazandı.

Profesyonel kategorisinde ise birincilik ödülünü alan eser olmadı. Özgür Arık, “X” adlı filmi ile ikincilik ödülünü alırken, Berrin Balay Tuncer ve Önder Özden’in “Kadına Ağıt” filmi üçüncülük ödülüne değer bulundu. Mihriban Tanık’ın “Hiçbir Yerde” adlı filmi de Jüri Özel Ödülü’nü aldı.

Festivalde “X” adlı filmi ile ikincilik ödülüne lâyık görülen Arık adına gönderdiği konuşma metnini okuyan Hasan Bulut, “Limak’ın festivale sponsor olması ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nı protesto ettikleri” gerekçesiyle ödülü reddettiklerini açıkladı. Bulut’un açıklaması sırasında salondan yuhalama sesleri duyuldu.

Bulut’un açıklamasında özgür olduğunu belirten sunucu Yetkin Dikinciler, “Ama san’at zaten satın alınamaz, sinema satın alınamaz, sapla samanı karıştırmayalım” dedi.

Kurmaca, Deneysel ve Canlandırma dallarında düzenlenen Ulusal Kısa Film Yarışması’nda, Mehmet Selçuk Bilge’nin yönettiği “Mr. Unhappy Meets the Girl” ile “Mr. Unhappy Sees a Doctor” filmleri kurmaca, Yasemin Aydın’ın yönettiği “Suret” filmi deneysel, Ayçe Kartal’ın yönettiği “Beyinsiz” filmi canlandırma dalında en iyi film ödülünü, Nazım Ulusoy da “Yır-tık” filmi ile özel ödüle değer bulundu.

Ulusoy’a ödülünü veren Natali Yeres, ödülün reddedilmesi konusuna değinerek, “Bu festivaller büyük zorluklarla yapılıyor, keşke tepkisini festivale başvurmayarak yapsaydı. Bir kuruluşun festivalin muhtevasına hiç karışmadan sponsor olması önemli” diye konuştu.

24.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  “Öteki” çocuklardan kareler

  Mevlânâ otobüsüne Avrupa’da büyük ilgi

  Kur’ân ve ezanı en güzel okumak için ter döktüler

  Ankara Film Festivali, ödül ve protestolarla sona erdi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004