Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Kur’ân ve ezanı en güzel okumak için ter döktüler

Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından geleneksel olarak düzenlenen İmam Hatip Liseleri arası Kur’ân-ı Kerim ve Ezan Okuma yarışması 6. Bölge yarışması 12 ilden gelen yarışmacılarla Eskişehir Atatürk Spor Salonunda gerçekleştirildi

Yaklaşık 5 saat süren Ezan ve Kur’ân okuma yarışmasında öğrenciler kalabalık seyirci ve jüri üyeleri karşısında ter döktüler. Kutlu Doğum Etkinlikleri ile birleştirilen yarışmayı Eskişehir Millî Eğitim Müdürlüğü Eskişehir İl Müftülüğü ile Eskişehir Sarar İmam Hatip Lisesi birlikte organize etti.

Kur’ân-ı Kerim okuma yarışmasında birinciliği Ankara Merkez Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesinden Abdurrahman Ayaz ikinciliği Kastamonu Anadolu İmam Hatip Lisesinden İsmail Demirci üçüncülüğü ise Sakarya Mekez Anadolu İmam Hatip Lisesinden Mustafa Atalar aldı. Ezan Okuma yarışmasında ise birinciliği Karadeniz Ereğli Anadolu İmam Hatip Lisesinden Aykut Gündoğdu, ikinciliği Eskişehir Sarar Anadolu İmam Hatip Lisesinden Enes Traşçı 3.cülüğü ise Kastamonu Cide İmam Hatip Lisesinden Mesut Arslan aldı. Bölge Birincileri daha sonra yapılacak Türkiye birinciliklerine katılacaklar.Yarışmada dereceye giren öğrenciler ile yarışmaya katılan öğrencilere çok sayıda kurum kuruluş vakıf ve dernek tarafından altın bilgisayar bisiklet takım elbise kitap gibi çok çeşitli hediyeler dağıtıldı.

M. Akif YEŞİLKALE / ESKİŞEHİR

24.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  “Öteki” çocuklardan kareler

  Mevlânâ otobüsüne Avrupa’da büyük ilgi

  Kur’ân ve ezanı en güzel okumak için ter döktüler

  Ankara Film Festivali, ödül ve protestolarla sona erdi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004