Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

İnter İtalya'da 18 yıl sonra şampiyon oldu

İtalya birinci futbol liginin (Serie A) 2006-2007 sezonundaki şampiyonu FC İnter oldu. Siyah-mavililer, sezonun bitimine beş maç kala, deplasmanda Siena karşısında elde ettikleri 2-1 galibiyetle Serie A'da şampiyonluk ipini şimdiden göğüslemiş oldu.

Inter Siena'yı 2- 1 yenerken goller Materazzi'den geldi. Siena'nın tek golünü ise Negro kaydetti. Roma'nın, Bergamo'da Atalanta'ya 2-1 mağlup olması sonucu şampiyonluğun kesinleşmesiyle birlikte, İnter taraftarları Milano'da başta Duomo Meydanı olmak üzere kutlamalar için kendini sokağa attı.

Teknik Direktör Roberto Mancini, şampiyonluğu dünyadaki tüm İnter taraftarlarına armağan ettiğini söyledi. FC İnter Başkanı Massimo Moratti de maçın ardından soyunma odasında oyuncularını tek tek kutladıktan sonra, ''Kazandığımız bu şampiyonluğu Giacinto Fachetti'ye ithaf ediyorum'' dedi.

Milano'daki Duomo Meydanı'ndaki kutlamalarda İnterli taraftarlar, havai fişekler eşliğinde uzun bir aradan sonra şampiyon olabilmenin sevincini yaşadılar. İnter bayraklarının dalgalandığı meydanda, taraftarların Serie A'da geçtiğimiz yıllarda yaşanan yolsuzluklara da atıfta bulunarak, ''27 kez çalıntı şampiyonluk yerine, 15 kez alın teriyle şampiyonluk çok daha iyidir'' biçiminde bir pankart açmaları da dikkat çekti. Serie A'da FC İnter'in 84, ikinci sıradaki AC Roma'nın 68, üçüncü sıradaki SS Lazio'nun 57, dördüncü sıradaki AC Milan'ın ise 56 puanı bulunuyor.

24.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  F.BAHÇE BASKI YAPIYOR

  Trabzon turdan emin

  Ronaldo yılın futbolcusu seçildi

  El Saka: Balili'ye ırkçılık yapmadım

  İnter İtalya'da 18 yıl sonra şampiyon oldu

  Zirvede sürpriz yok


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004