Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Ekonomi unutulmasın

Ankara Sanayi Odası Başkanı Zafer Çağlayan, Cumhurbaşkanlığı tartışmalarının ekonomideki kazanımların gölgelememesi gerektiğini söyledi.

Mynet’te yer alan haberde cumhur başkanlığı ve genel seçimleri değerlendiren Çağlayan, Cumhurbaşkanlığı tartışmalarının ekonomideki kazanımların gölgelememesi gerektiğini ifade etti. Çağlayan, “Unutmamalı ki bir puanlık faiz artışının katrilyonluk faturası var. Her otuz saniyede bir kişinin işsiz aldığı Türkiye’de ekonomik denge çok önemli” dedi. Çağlayan, bu konuda Parlamento’nun vereceği karara saygılı olunması gerektiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanının kim olacağı tartışması, Köşk seçimlerini yıllardır uzaktan izleyen iş dünyasına da yansıdı. İş dünyası “kriz yaratılmaması” uyarısında bulunurken, ne olursa olsun demokratik sürecin sonucuna herkesin saygılı olacağı konusunda hemfikir. TBMM’nin başta bütçe olmak üzere 2007 programının bir sonraki yıla sarkmaması için erken seçime gidilmesi gerektiğini kaydeden ASO Başkanı Zafer Çağlayan, takvimin de 15 Temmuz-Ağustos olması gerektiğini söyledi. Çağlayan, “Böylece 2007 bütçesi zamanında hazırlanmış olur. Bu konuda patinaj bir yıla mal olur” yorumunu yaptı. Köşk tartışmaları ile birlikte ekonomi gündeminin durduğunu anlatan Çağlayan, “Üretim, yatırım, işsizlikte konuşulmalı. Unutulmamalı ki cari açık, yüksek faizler ciddi bir sorun olarak duruyor” diye konuştu.

/ ANKARA

25.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Emlak sektörü ‘tutsat’ mağduru

  Ekonomi unutulmasın

  TİGEM işletmelerinin kiralanmasına fren

  Usulsüz sorgulamaya son

  250 bin YTL’nin üstü ‘VIP mükellef’

  Turist sayısı yüzde 19 arttı

  6 milyon esnaf, internet ortamında

  Tüketicinin güveni Mart’ta azaldı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004