Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

İSMEK’ten “Kutlu Doğum Haftası” faaliyetleri

Prof. Dr. İsmail Lütfü Çakan, “Müslümanlar her zaman ölüme hazır olmalıdır. Her insana İslâmiyeti tebliğ etmek zorundayız. Müslümanın duruşu her zaman her yerde belli olması gerekiyor” dedi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi San’at ve Meslek Eğitimi Kursları İSMEK’in halka yönelik seminerlerinin bu seferki konusu Kutlu Doğum Haftasıydı. Prof. Dr. İsmail Lütfü Çakan’ın konuşmacı olarak katıldığı “Kutlu Doğum Haftası” faaliyetleri çerçevesinde Kadırga Kültür Merkezi’nde düzenlenen organizasyona, İSMEK Fındıkzade Müzik Okulu usta öğreticileri tarafından verilen konser renk kattı.

Prof. Dr. İsmail Lütfi Çakan, yaptığı konuşmada, “Kutlu Doğum Haftası denildiğinde, Hz. Peygamberi anmak, onun temsil ettiği aşkın değerler bütününü tanımak ve hayatımıza ışık tutan bir meşale yapabilmek çabası akla gelir. O rahmet ve sevgi peygamberiydi. Yaratılanı yaratandan ötürü sevmek ve merhamet etmek onun sünnetidir. Nitekim Kâinatın Efendisi, ‘İman etmedikçe cennete giremezsiniz, birbirinizi sevmedikçe de gerçek mânâda iman etmiş olamazsınız’ demiştir. Hz. Muhammed (asm) Mekke yıllarında tebliğ görevini yapıyordu. Anlayışsız davrananlara duâ etmekten başka çaresi yoktu. Müslümanlar her zaman ölüme hazır olmalıdır. Her insana İslâmiyeti tebliğ etmek zorundayız. Hiçbir zaman kimse kimseyi silâh zoru ile tebliğ etmez. Peygamber Efendimiz (asm.) gerektiğinde merhamet peygamberi, gerektiğinde savaş peygamberidir. Müslümanın duruşu her zaman her yerde belli olması gerekiyor. En büyük çevreci Hz. Muhammed (asm)’dir” şeklinde konuştu.

25.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Dinleyicilerin tercihi ilâhî

  İSMEK’ten “Kutlu Doğum Haftası” faaliyetleri

  Geçmiş zamandan, modern zamanlara: Haraçcıoğlu Medresesi

  Radyo programıylaaile içi şiddete son

  Şiirde ilham yetmez, zenaat da gerekli


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004