Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Merkez Bankasından uyarı

Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, kamu harcamalarının enflasyon ile uyumlu olmama ve çok fazla olması durumunda, kendilerini endişelendireceğini ve bu durumda, hükümeti uyaracaklarını söyledi.

Yılmaz düzenlediği basın toplantısında, Merkez Bankası tarafından hazırlanan yılın ikinci “Enflasyon Raporu”nu açıkladı. Yıllık enflasyonda ilk çeyrekteki artışın geçici olduğunu öngördüklerini belirten Yılmaz, önümüzdeki aylarda enflasyonda gerileme beklendiğini ifade etti. Yılmaz, yıl sonu enflasyon tahminlerinin yukarı yönlü güncellendiğini söyledi. Faizlerde son çeyrekten itibaren indirime gidileceği varsayımına göre, 2007 sonunda enflasyonun yüzde 70 ihtimalle yüzde 4.5-yüzde 7.1 arasında olması ve ortalama yüzde 5.8 düzeyinde gerçekleşmesi bekleniyor.

‘SEÇİMLER ETKİLERSE TEDBİRİNİ ALIRIZ’

Para politikasının sıkı duruşunun bir müddet daha süreceğini belirten Yılmaz, siyasi gelişmelerin ekonomik değişkenleri etkilemesi durumunda tepki vereceklerini ifade etti. Yılmaz, “Seçimler piyasaları çok kötü etkilerse, bunun tedbirini alırız. Seçim hiçbir sorun olmadan da sonuçlanabilir. Bu ülkenin demokratik teamülleri seçimleri kaldırabilecek niteliktedir” dedi. Yılmaz, dalgalı kur rejiminin süreceğini, bunun değiştirilmesinin gündemlerinde olmadığını da kaydetti.

“KAMU HARCAMALARI FAZLA OLURSA

HÜKÜMETİ UYARIRIZ”

Yılmaz, kamu harcamalarına ilişkin soru üzerine de kamu harcamalarının gerçekten enflasyon ile uyumlu olmama ve çok fazla olması durumunda, kendilerini elbette endişelendireceğini söyledi. Bu durumda, hükümeti uyaracaklarını belirten Yılmaz, ‘’Deriz ki bu yapılan işler, hedefle uyumlu değil. Ama bugün itibariyle geldiğimiz noktada da hükümet diyor ki ben yüzde 6,5’luk faiz dışı fazlaya uyacağım ve harcamalarımı da enflasyon hedefi ile tutarlı yapacağım. Biz de bu sözü bir kenara yazdık ve takip ediyoruz, yaptığımız iş bu’’ cevabını verdi.

/ ANKARA

28.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Merkez Bankasından uyarı

  KİT’ler kemer sıkacak

  ASKON sıcak paraya dikkat çekti

  Üç aylık turizm geliri 2.2 milyar dolar

  Mövenpick, Türkiye’de otel sayısını arttıracak

  Otoyolda model arayışı

  Vestel’den, hidrojen bazlı yakıt pilli


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004