Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Vestel’den, hidrojen bazlı yakıt pilli

Vestel ekibinin geliştirdiği ve yaklaşık bir yıl içinde tüketime sunulacağı belirtilen hidrojen bazlı yakıt pilleri ile enerji sistemleri tanıtıldı.

Avcılar’daki Zorlu Plaza’da düzenlenen basın toplantısında konuşan Vestel İş Geliştirme ve Stratejik Planlamadan Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Cengiz Ultav, hidrojen enerjisi alanında yürütülen laboratuvar çalışmalarının sonlandığını belirterek, söz konusu ürün ve teknolojilerde sertifikasyon sürecinin yakında başlayacağını bildirdi.

Vestel Grubu’nun geliştirdiği ürün ve teknolojiler şunlar: Hidrojenin güvenli olarak taşınmasına ve az yer kaplayarak depolanmasına imkân sağlayan Vestel patentli sodyum bor hidrür bazlı “hidrojen süngeri” ve metal hidrür. Cep telefonları ve dizüstü bilgisayarlar gibi cihazlara mobil enerji sağlamak amacıyla geliştirilen sodyum bor hidrür girdili PEM yakıt pilleri. Konutların ısınmadan sıcak suya ve elektriğe bütün enerji ihtiyacını karşılayacak katı oksit yakıt pilleri. Yüzde yüz çevre dostu kuru pil Düşük enerji sarfiyatlı sudan elektroliz yolu ile hidrojen elde etme sistemi. Yukarıdaki sistemlerde hidrojeni ayrıştıran patentli katalizörler ve hidrojenden elektronu ayrıştıran patentli seramik membranlar.

Ekonomi Servisi

28.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Merkez Bankasından uyarı

  KİT’ler kemer sıkacak

  ASKON sıcak paraya dikkat çekti

  Üç aylık turizm geliri 2.2 milyar dolar

  Mövenpick, Türkiye’de otel sayısını arttıracak

  Otoyolda model arayışı

  Vestel’den, hidrojen bazlı yakıt pilli


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004