Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Fenerbahçe'nin zor virajı

Denizli önünde sürpriz bir şekilde 2 puan bırakan sarı-lacivertliler, ligde Beşiktaş, Trabzon ve G.Saray ile üst üste yapacakları maçlar öncesi taraftarını endişeye soktu. Sezon içinde en yakın rakibiyle puan farkı 4 defa 7'ye çıkan F.Bahçe, zorlu viraja 2 puan farkla önde girdi.

Turkcell Süper Lig'de sezon içinde elde ettiği puan farkı avantajlarını son haftalara taşıyamayan lider Fenerbahçe, zorlu derbiler yapacağı son 4 haftaya endişeyle girdi. En yakın rakibi Beşiktaş'ın önünde 2 puanlık farkla avantajlı olan sarı-lacivertliler, Beşiktaş, Trabzonspor ve Galatasaray ile üst üste oynayacakları karşılaşmalar öncesi yaptığı puan kayıplarıyla taraftarını endişeye soktu.

Şampiyonluk mücadelesini sezonun büyük bir bölümünde önde götüren sarı-lacivertli takım, özellikle ligin ilk yarısında aldığı sonuçlarla elde ettiği avantajları kullanamadı. Sezon içinde en yakın rakibiyle arasındaki puan farkı 4 kez 7'ye çıkan Fenerbahçe, zorlu viraja 2 puan farkla girdi. Sarı-lacivertliler, 16, 17, 19 ve 21. haftaların ardından Galatasaray'ın önünde 7 puan farkla zirvede yer almıştı.

İLK ZORLU MAÇ İNÖNÜ

Zorlu maçlar serisi 5 Mayıs Cumartesi günü BJK İnönü Stadı'nda Beşiktaş ile yapacağı derbiyle başlayacak sarı-lacivertliler, siyah-beyazlı ekiple bu sezon lig ve kupada yaptığı 3 maçta da kazanamadı. Siyah-beyazlılar karşısında bu sezon ligin ilk yarısında Kadıköy'de 0-0 beraberlik alan sarı-lacivertliler, kupa maçlarından ilkinde 1-0 yenilip, rövanşta da 1-1'lik beraberlik elde etti.

BEŞİKTAŞ'I YENEMİYOR

Üç maçlık zorlu serinin ikinci maçını Kadıköy'de Trabzonspor ile yapacak Fenerbahçe, ilk yarıda deplasmanda rakibini 2-1 yenmişti. Sarı-lacivertliler zorlu serinin son maçında, ilk yarıda Kadıköy'de 2-1 mağlup ettiği Galatasaray'a bu kez Ali Sami Yen Stadı'nda konuk olacak. Fenerbahçe, sezonun ilk yarısında Beşiktaş, Trabzonspor ve Galatasaray ile yaptığı 3 maçta 2 galibiyet, 1 beraberlikle 7 puan almıştı.

01.05.2007


 

Kadıköy'den çıkış var

F.Bahçe, kalesi gibi gördüğü Şükrü Saraçoğlu Stadındaki etkisini yitirdi. Sarı-lacivertliler, bu sezon sahasından yaptığı 24 maçın 15'ini kazanıp, 8 beraberlik, 1 de yenilgi aldı.

Süper Lig'deki şampiyonluk yarışında, aldığı kötü sonuçlarla haftalar geçtikçe rakipleriyle arasındaki puan farkının azalmasına engel olamayan lider Fenerbahçe, Kadıköy'deki etkisini bu sezon yitirdi. Sarı-lacivertlilerin, adeta kalesi gibi gördükleri ve taraftarların ''Burası Kadıköy, buradan çıkış yok'' sloganıyla bütünleştirdiği Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki büyüsü bozuldu.

Bu sezon lig, Avrupa kupaları ve Fortis Türkiye Kupası'nda Kadıköy'de yaptığı 24 maçın 15'inde kazanan sarı-lacivertli ekip, 8 beraberlik, 1 de yenilgi aldı. 100. yılında sezon başında belirlediği hedeflerin çoğunluğunun uzağında kalan Fenerbahçe, son şansı lig şampiyonluğu için de aldığı kötü sonuçlarla taraftarını endişeye soktu. Denizlispor ile yaptığı maçta 2-2 berabere kalarak, şampiyonluk yarışında yara alan sarı-lacivertlilerin, sahasındaki kan kaybı devam etti.

Sarı-lacivertlilerin, sahasında aldığı kötü sonuçlar, mücadele ettikleri kulvarlardaki durumlarında belirleyici oldu. Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu'nun ilk maçında deplasmanda 3-1 yenildiği Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımıyla Kadıköy'de 2-2 berabere kalarak, ''Devler Ligi''ne giremedi.

Sarı-lacivertlilerin, UEFA Kupası 3. tur ilk maçında Hollanda'nın AZ Alkmaar takımıyla Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yaptığı mücadelede aldığı 3-3'lük beraberlik, rövanştaki 2-2 beraberlikle kupadan elenmesinde önemli oldu. Fortis Türkiye Kupası Yarı Final ilk maçında BJK İnönü Stadı'nda 1-0 yenildiği Beşiktaş ile Kadıköy'de 1-1 berabere kalan sarı-lacivertliler, böylece 24 yıldır hasret kaldığı kupadan da elendi.

Sarı-lacivertlilerin Kadıköy'de taraftarının önündeki kötü performansı, lig maçlarında 11 puana mal oldu. Süper Lig'in son 4 haftasına en yakın rakibi Beşiktaş'ın 2 puan önünde lider giren Fenerbahçe, sahasındaki 14 maçın 9'unu kazanırken, 4 beraberlik 1 yenilgi alarak, Kadıköy'deki 5 maçta toplam 11 puan yitirdi. Öte yandan Fenerbahçe, 19. hafta maçında Gençlerbirliği ile sahasındaki karşılaşmayı cezası nedeniyle İzmir'de yapmıştı.

01.05.2007


 

Beşiktaş'tan F.Bahçe'ye zeytindalı

Beşiktaş Kulübü Basın Sözcüsü Gülnaz Arsel, lider Fenerbahçe ile aralarındaki puan farkının 2'ye indiğini ve hafta sonunda ezeli rakipleriyle yapacakları karşılaşmanın büyük önem kazandığını söyledi.

Fenerbahçe ile ligin dönüm noktası olacak bir maç oynayacaklarını ifade eden Arsel, ''Fenerbahçe'yi en iyi şekilde ağırlayacağız. Gerginliklerin içine girmeyeceğiz'' dedi.

Beşiktaş'ın hem Türkiye Kupası, hem de ligde şampiyonluğa yaklaştığını kaydeden Arsel, ''Camia olarak tek yumruk olduk ve şampiyonluğa inanıyoruz'' diye konuştu. Beşiktaş taraftarlarının Fenerbahçe ile İnönü Stadı'nda yapılan Türkiye Kupası maçında centilmence hareket ettiklerini hatırlatan Arsel, ''Taraftarımız o maçta muhteşemdi. Bunun lig maçında da devamını diliyoruz'' diye konuştu.

01.05.2007


 

110 hafta sonra lider olma fırsatı

Beşiktaş, Turkcell Süper Lig'deki 110 haftalık liderlik hasretine, hafta sonunda oynayacağı Fenerbahçe derbisiyle son vermek istiyor.

Ligde 58 puanla lider Fenerbahçe'nin 2 puan gerisinde ikinci sırada bulunan siyah-beyazlılar, 5 Mayıs Cumartesi günü yapılacak derbi maçta Fenerbahçe'yi yenmesi durumunda tam 110 hafta sonra liderlik koltuğuna oturacak.

LİDERLİK YÜZÜ GÖREMEDİ

Beşiktaş, Süper Lig'de en son 2003-2004 sezonun 22. haftasında liderlik koltuğunda bulunuyordu. O sezon ligin ilk yarısını Fenerbahçe'nin 8 puan önünde lider kapayan siyah-beyazlılar, ikinci yarıda büyük bir düşüşe geçmişti. 22. haftada 3 puan farkla ikinci sıradaki Fenerbahçe'nin önünde bulunan Beşiktaş, 23. haftada cezası nedeniyle Kocaeli'de oynadığı maçta İstanbulspor'a 2-1 yenilip, averajla liderlik koltuğunu Fenerbahçe'ye kaptırmıştı. Siyah-beyazlılar, geride kalan haftalarda liderlik yüzü görmemiş ve 2003-2004 sezonunu şampiyon Fenerbahçe'nin 14 puan gerisinde, 3. sırada tamamlamıştı.

01.05.2007


 

Beşiktaş 1-0'a abone oldu

Siyahbeyazlılar son 7 maçın 5'ini 1-0 kazandı. Beşiktaş, bu sezonki 17 galibiyetin 7'sini 1-0'lık skorlarla elde etti. Kara Kartallar, bu sezon ligde kazandığı maçlarda rakiplerine 2'den fazla fark atamadı. Son 8 maçtır yenilgi yüzü görmeyen Beşiktaş 7 galibiyet, 1 beraberlik elde etti.

Süper Lig'de Sivasspor'u 1-0 yenerek, haftayı 3 puanla kapatıp şampiyonluk şansını sürdüren Beşiktaş, bu sezon 1-0'lık sonuçlara adeta abone oldu. Siyah-beyazlılar, ligde oynadıkları son 7 maçın 5'ini 1-0'lık skorlarla kazandı. Ligin 24. haftasında Ankaragücü maçı ile başlayan 1-0'lık galibiyet serisi, 25. haftada Kayseri Erciyesspor, 27. haftada Çaykur Rizespor, 29. haftada Antalyaspor ve son olarak da 30. haftada Sivasspor galibiyetleri ile sürdü. Bu arada siyah-beyazlılar, bu sezonki 17 galibiyetin 7'sini 1-0'lık skorlarla elde etti. Siyah-beyazlılar, ligin ilk yarısında Gençlerbirliği ve Çaykur Rizespor'u da 1-0'lık skorlarla yenmişti.

2'DEN FAZLA FARK ATAMADI

''Kara kartallar'', bu sezon taraftarlarına farklı galibiyet sevinci yaşatamadı. Siyah-beyazlılar, bu sezon ligde kazandığı maçlarda rakiplerine 2'den fazla fark atamadı. Elde ettiği 17 galibiyetin 11'ini tek farkla kazanan Beşiktaş, sadece 6 maçta 2 farklı galibiyete ulaşabildi.

8 MAÇTIR YENİLMİYOR

Sivasspor galibiyeti ile Turkcell Süper Lig'de puanını 58'e yükselten ve lider Fenerbahçe'nin berabere kalmasıyla da puan farkını 2'ye indiren Beşiktaş, son 8 maçtır yenilgi yüzü görmüyor. En son 2-0 öne geçip, 3-2 kaybettiği 22. haftadaki Trabzonspor maçında yenilen siyah-beyazlılar, daha sonra oynadığı 8 karşılaşmada yenilmedi. Bu 8 maçın 7'sini kazanan Beşiktaş, sadece 1 beraberlik elde etti. 2-1'lik Galatasaray galibiyeti ile başlayan yenilmezlik serisi, Ankaragücü, Kayseri Erciyesspor, Gençlerbirliği ve Çaykur Rizespor galibiyetleri ile devam etti. Sakaryaspor ile berabere kalan siyah-beyazlılar, Antalyaspor ve Sivasspor karşısında aldıkları galibiyetlerle yenilmezlik sayısını 8'e çıkarıp, şampiyonluk yarışında da iddialı duruma geldi.

FUTBOLCULAR NE DEDİ?

İbrahim Akın: Biz bu maça takım olarak çok iyi hazırlanmıştık. Arkadaşlarım beni çok iyi motive etti. Ben de gol atacağıma inanıyordum. Kendime çok güveniyordum. Şampiyonluk yolunda çok önemli bir galibiyet aldık. Golümü hamile olan eşime armağan ediyorum.

Gökhan Zan: Zemin çok zorluydu. Koşmakta bile zorlandık. Sivasspor sezonun en iyi maçlarından birini oynadı. Bu maçı kazanmamız çok önemliydi. 90 dakika disiplinli olmamız önemliydi. 3 puan çok önemliydi. Bunu elde ettiğimiz için çok mutluyum.

İbrahim Üzülmez: Son maçlarda zaman zaman çok top kaybediyoruz. Ama son haftalara girilirken bunlar olabilir. Önemli olan 3 puanı elde etmekti ve bunu başardık.

01.05.2007


 

Toroğlu'ndan gençlere tavsiye

Eski hakem ve spor yazarı Erman Toroğlu, Süleyman Demirel Üniversitesi'nde (SDÜ) öğrencilere, ''Hiçbir zaman, hiçbir şey yapamazsam, en azından limon satarım demeyin'' diye seslendi.

SDÜ'nce düzenlenen kariyer günlerine katılan Toroğlu, öğrencilere yaşamı ile ilgili bilgi verdi. Liseye kadar iyi bir öğrencilik hayatı yaşadığını ve fen bölümünü birincilikle bitirdiğini kaydeden Toroğlu, 1966'da futbolcu olmaya karar verdiğini anlattı. 1980'li yıllarda kabzımallığa başladığını belirten Toroğlu, bir yandan da hakemlik yaptığını söyledi. Toroğlu, ardından kabzımallığı bırakarak, kendini gazete ve televizyon işine verdiğini belirtti.

Üniversitenin insanın sadece hayat görüşünü değiştireceğini savunan Toroğlu, öğrencilere şöyle seslendi: ''Bu yüzden üniversite kavramını beyninizde çok büyütmeyin. Önemli olan çalışmayı öğrenmektir. Türk insanın, bir işe başladığı zamanki mantığı şöyledir, araba, ev alayım, eşyaları yenileyelim. Devlet dairesini çok severiz ve oraya girmeye çalışırız. Çok yanlış bir düşünce. Hayatta hiçbir zaman bu neden böyle oldu da ben olamadım demeyin. Siz daha iyisi olmaya çalışın. Kendi kişiliğinize yakın işleri yapmaya çalışın. Hiçbir zaman, hiçbir şey yapamazsam, en azından limon satarım demeyin. Dünyanın en zor mesleklerinden biri de limon satmaktır.'' Söyleşinin sonunda SDÜ Ekonomi ve Yönetim Kulübü Başkanı Rahmi Türk, Toroğlu'na teşekkür belgesi verdi.

01.05.2007


 

Kumluca'da başpehlivan Hasan Tuna

Kumluca Tarım ve Seracılık Şenlikleri kapsamında düzenlenen yağlı güreş müsabakalarında başpehlivanlığı Hasan Tuna kazandı.

Güreşlere çeşitli bölgelerden gelen 634 pehlivan katıldı. Kıran kırana geçen güreşler sonunda baş pehlivana altın kemer verildi. Katılımın yoğun olmasından dolayı güreşler akşam ışıklar altında tamamlanabildi.

Yıldız Küçük Boyda; Halil Kocaer, Yıldız Büyük Boyda Hasan Özer, Minik 1'de Yavuz Şen, Minik 2'de Yılmaz Borucu, Minik 3'de Yusuf Can Zeybek birinci oldu.

Deste Küçük Boy'da Orhan Karamıklı, Tozkoparan'da; Kazım Günen, Deste Ortaboy'da Bilal Kıvrak, Deste Büyük Boy'da İsmail Balaban, Küçük Orta Boy'da Orhan Okulu, Küçük Orta Büyük Boy Davut Cansev, Büyük Orta'da Ramazan Bircan, Başaltında Kemal Yılmaz birinci oldu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Pehlivanı Gökhan Arıcı'yı yenen Kumluca Belediyesi Pehlivanı Hasan Tuna baş pehlivan oldu. Recep Kara ise üçüncü oldu. Güreşlerde her boyun birincilerine değişik firmalar tarafından altın hediye edildi. Güreşleri, Kumluca Kaymakamı Abdullah Aslaner, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Dirmil Belediye Başkanı Ali Serttaş, çevre ilçe ve belde belediye başkanları ile 15 bin kişi izledi.

01.05.2007


 

Trabzonspor'da "Koç ailesi" krizi başgösterdi

Trabzonspor Kulübü Başkanı Nuri Albayrak, Koç ailesi hakkında bir takım ifadeler kullanan başkan yardımcısı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun yaptığı açıklamaların bordo-mavili kulübün ve camianın görüşleri olmadığını söyledi.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Albayrak, Türkiye'de yatırımları bulunan saygın bir aileyi hedef alan bu değerlendirmeyi tasvip etmelerinin mümkün olmadığını belirtti.

Trabzonspor'un resmi internet sitesine açıklamada bulunan başkan Albayrak, bilindiği üzere kulübün Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Hacıosmanoğlu'nun hafta sonu oynanan AntalyasporTrabzonspor maçı sonrası bazı açıklamalarda bulunduğunu hatırlatarak "Yapılan açıklamanın, oynanan müsabakayla alakalı olmayan ve Türkiye'de yatırımları bulunan saygın bir aileyi hedef alan bölümlerini tasvip etmemiz mümkün değil. Kullanılan ifadeler kulübümüzün ve camiamızın görüşleri olarak değil Sayın İbrahim Hacıosmanoğlu'nun şahsi fikirleri olarak değerlendirilmelidir. Bu vesileyle bir kez daha Trabzonspor Kulübü olarak 'Fair Play' ruhunu sadece sahada değil her zeminde yaşatmak azminde olduğumuzu kamuoyuna saygıyla bildiriyoruz" dedi.

İbrahim Hacıosmanoğlu, Türk futbolu hakkında önceki gün söylediği sözlerin şahsi düşünceleri olduğunu ve Trabzonspor yönetimini bağlamayacağını belirterek, bu konudaki tavır ve duruşunun aynen devam edeceğini söyledi.

01.05.2007


 

Neslihan 34 sayı ile maçı aldı

İspanya Bayanlar 1. Voleybol Ligi'nde (SFV) şampiyonluk final serisinin ikinci maçında Neslihan Demir Darnel'in oynadığı Spar Tenerife Marichal, Grupo 2002 Murcia'yı 3-2yenerek, şampiyonluk mücadelesinde durumu 11'e getirdi.

Tenerife'de oynanan maçta Neslihan, 34 sayı ile sahanın en skorer oyuncusu olurken, İspanyol basınında yer alan yorumlarda Türk voleybolcu için''mükemmel, durdurulamıyor'' ifadeleri kullanıldı. Final serisinde ilk maçta 33, 2. maçta da 34 sayı kazanan Neslihan, diğer takım arkadaşlarına oranla en az 2 kat daha fazla sayı üretiyor. SFV'de final serisinde 3. ve 4. maçlar 4-5 Mayıs tarihlerinde Murciakentinde oynanırken, Spar Tenerife'nin bir maçı kazanması halinde şampiyon 9 Mayıs tarihinde Tenerife'de oynanacak son maçta belli olacak.

01.05.2007


 

Anelka Bolton'da hocasız kaldı

Anelka'nın da formasını giydiği Bolton'ın 'Big Sam' lakaplı menajeri Sam Allardyce, şok bir kararla görevinden istifa etti.

Siyah beyazlı ekipte 8 yıldır menajerlik yapan Allardyce'in yeni sezon için Manchester City ile görüştüğü iddia ediliyor.

Chelsea maçının ardından basın toplantısı düzenlemeden stadı terkeden İngiliz teknik adamın istifa edeceği iddia edilmişti. Bugün görevi bıraktığını açıklayan Big Sam, "Kolay değil. Burada futbolcu ve menajer olarak tam 18 yıl geçirdim. 3 yıldır Avrupa kupalarına katılıyoruz ve ilerleme kaydedemedik. Sürekli yerimizde sayıyoruz. Artık yeni bir heyecan gerekli. Bolton'un müthiş bir futbol akademisi var ve yerime gelecek olan isim genç yeteneklerle çok başarılı olacaktır" dedi.Kulüp başkanı Phil Gartside ise istifayı kabul ettiğni açıkladı ve, "Üzülerek bu istifayı kabul ediyorum. Çünkü Sam'in fikirlerine saygı duyuyoruz" dedi.

01.05.2007


 

Liderlik gidebilir

Fenerbahçe, şimdiye kadar cepten yiyerek bugünlere geldi. En yakın rakibi Beşiktaş ile olan 7 puanlık fark son 4 haftayı girilirken 2'ye indi. Bu hafta alacağı bir yenilgi ile belki de liderlik koltuğundan da olacak. Fenerbahçe açısından hiç hoş olmayan bir durum. Taraftar haklı olarak geçen yıl Galatasaray'a hediye edilen şampiyonluğun bu sezon da Beşiktaş'a verilmesinden endişe ediyor.

ZİCO İÇİN YA TAMAM, YA DEVAM

Zico için bu hafta ya tamam, ya devam maçı olacak. Alınacak bir yenilgi halinde gönderilmesi kesin gibi. Beraberlik veya galibiyet ona sezon sonuna kadar kredinin devamını sağlayacak. Ancak, Brezilyalı hocanın son maçlarda yaptığı taktik ve tercih hataları başkan Aziz Yıldırım'ın bile sinirlerini gerdiği biliniyor. Son Denizlispor maçında durum 2-0 iken kupa yorgunu bir-iki futbolcuyu kenara almayarak maçın Denizlispor lehine dönmesine seyirci kaldı.

KEZMAN SANKİ DIŞLANMIŞ..

Yönetim, taraftar derken futbolcuların da sinirleri iyice gerildi. Sahadaki oyuncuların birbirlerine karşı el kol hareketleri takımda olan disiplinin yavaş yavaş kaybolduğunu gösteriyor. Özellikle Tuncay-Kezman gerginliğini ekran önünde milyonlarca insan gözleriyle görmüş oldu. Kezman nedense diğer futbolcular tarafından kara listeye alınmış gibi görünüyor. Müsait pozisyonlarda top alamayan Sırp oyuncu sinirlerine hakim olamayarak gereksiz yere kart görüyor. Alex'in de aynı Tuncay gibi boş durumda bulunan Kezman'a asist yapmayıp, golü kendi atma isteği bu dışlanma olayını doğruluyor.

FİKSTÜR AVANTAJI BEŞİKTAŞ'TA

Bu derbi Fenerbahçe'nin ligdeki durumu hakkında bir ipucu verecek. Liderliği kaptırmamak için sarı-lacivertli futbolcuların gergin olacağı ve kalesinde gol görmemek için ağresif oynayacağı tahmin ediliyor. Buna mukabil Beşiktaş, önce beraberliğe sonra galibiyeti düşünecek. Çünkü, fikstür avantajı Fenerbahçe'ye göre daha iyi görünüyor. Bu maçtan alınacak 1 puan bile siyah-beyazlılar için kayıp olmayacak. Fenerbahçe'nin Trabzonspor ve Galatasaray'la oynayacağı maçlar Beşiktaş'ın rakiplerine oranla daha zor görünüyor.

AYDINUS VE DEDA YÖNETİR

Merkez Hakem Komitesi, derbi için çok düşünmemeli. Elinde çok iyi genç hakemler bulunuyor. Fırat Aydınus ve Cem Deda son haftalarda başarılı performans sergilediler. Görev verildiğinde her ikisi de bu zorlu derbiden başarıyla çıkabilecek tecrübeye sahipler. Bu derbide ayrıca Beşiktaş taraftarına büyük sorumluluk düşüyor. Ortamı gerecek hareketlerden mutlaka kaçınmaları gerekecek. Kupanın ilk maçında İnönü Stadında hiçbir aşırılık görülmedi. Bu hafta da öyle olmalı.

[email protected]

Erol DOYURAN

01.05.2007


 

Zirvede yarış kızıştı

Turkcell Süper Lig'de 30. hafta maçları önceki gün oynanan 2 karşılaşma ile tamamlandı. Lider Fenerbahçe, konuk ettiği Denizlispor karşısında 2 - 0 öne geçmesine rağmen mücadele 2 - 2 sona erdi. Bu beraberlikle şampiyonluk yolunda çok önemli 2 puan kaybeden Fenerbahçe puan farkının da 2'ye düşmesine sebep oldu. Denizlispor ise aldığı bir puanla ligde kalma umudunu sürdürdü. Ligde şampiyonluk mücadelesi veren Beşiktaş ise Sivasspor deplasmanında 3 puanı 90+2'de affedilerek kadroya alınan İbrahim Akın'ın attığı golle aldı. Puanını 58'e çıkaran siyah - beyazlı ekip yarıştaki iddiasını da sürdürmüş oldu. Ev sahibi Sivasspor ise aldığı bu mağlubiyetle hedefi olan UEFA Kupası yolunda büyük yara aldı. Puan kayıplarıyla şampiyonluk yarışında büyük yara alan Galatasaray ise Sakaryaspor deplasmanından 3 puanı 3 golle alırken, az da olsa sürdürdüğü şampiyonluk yarışında var olduğunu gösterdi. Sakaryaspor ise bu mağlubiyetle Süper Lig'e tamamen veda etti. UEFA Kupası için mücadele eden Trabzonspor ise zorlu Antalyaspor deplasmanından 3 puanı 2 - 1'lik skorla aldı. Antalyaspor ise Beşiktaş mağlubiyetinden sonra Trabzonspor'a da yenilerek tehlikeli bölgeye bir adım daha yaklaştı. UEFA Kupası iddiasını sürdüren diğer ekip Kayserispor ise konuk ettiği Konyaspor'u 2 - 1'le geçerek bu iddiasını sürdürdü. Ligde bu hafta toplam 25 gol atılırken 2 maçı ev sahibi takım, 4 maçı ise deplasman takımı kazandı ve 3 mücadele berabere tamamlandı.

TOPLU SONUÇLAR

Çaykur Rizespor-Ankaragücü: 3-1

Ankaraspor-Vestel Manisaspor: 1-1

Kayserispor-Konyaspor: 2-1

Gençlerbirliği-Kayseri Erciyesspor: 1-2

Bursaspor-Gaziantepspor: 1-1

Antalyaspor-Trabzonspor: 1-2

Sakaryaspor-Galatasaray: 0-3

Sivasspor-Beşiktaş: 0-1

Fenerbahçe-Denizlispor: 2-2

31. HAFTANIN MAÇLARI

4 Mayıs Cuma: Trabzonspor-Sivasspor. 5 Mayıs Cumartesi: Vestel Manisaspor-Kayserispor, Gaziantepspor-Ankaraspor, Ankaragücü-Sakaryaspor, Konyaspor-Gençlerbirliği, Denizlispor-Bursaspor, Kayseri Erciyesspor-Çaykur Rizespor, Beşiktaş-Fenerbahçe. 6 Mayıs Pazar: Galatasaray-Antalyaspor.

Seyhan ŞENTÜRK

01.05.2007


 

Liderlik fırsatı

Beşiktaş’ın Perşembe günü Fenerbahçe’yi kupadan eleyip finalist olduktan sonra, dinlenmeden çıkacağı Sivas deplasmanında ne yapacağı merakla bekleniyordu. Hem gündüz maçı olması, hem sakatlıklar ve hem de yağışlı hava Beşiktaş’ın işini zorlaştırmıştı.

4 Eylül Stadına gelen Yiğidolar ve çevre illerden gelen Beşiktaş taraftarı iyi bir maç izleyemediler. Orta alan mücadelesi ve Beşiktaş’ın ofsayt takdiği ile pozisyonsuz biten ilk yarıdan sonra, ikinci yarıda defansı orta sahada kuran Beşiktaş’a karşı Sivasspor etkili oldu ve 3 net gol pozisyonunda Runje’yi geçemedi. Hiç de şampiyonluğa oynayan bir takım görüntüsü vermeyen Beşiktaş'ta kaleci Runje başarılı kurtarışları ile takımı ateşledi. Savunma ise başarılı bir günündeydi.

Bobo, Nobre ve Burak etkisiz isteksiz ve güçsüzdü. Uzun süren ayrılıktan sonra tekrar takıma kabul edilen İbrahim Akın, Nobre’nin yerine oyuna girdikten sonra, maç tam berabere bitecek derken Ricardinho’nun asisti ile öyle değerli bir gol attı ki, bundan daha iyi bir özür olamaz.

Beşiktaş puanını Sivas’ın plaka numarası olan 58'e çıkarırken, Fenerbahçe’nin Denizli beraberliği ile liderle arasındaki farkı da 2'ye indirmiş oldu. Şampiyon 3 büyük takımın son dört hafta maçlarında alacağı sonuçlardan sonra belli olacak. Beşiktaş bu hafta Fenerbahçe'ye kaybetmezse en şanslı, kaybederse ikincilik bile tehlikede. Çünkü Fenerbahçe maçından sonra zorlu Bursa deplasmanına çıkacak.

Nidai PAKSOY

01.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004