Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Dünya derbisi Türkiye'de

Fenerbahçe-Galatasaray maçları, ''dünyanın derbisi'' ilan edildi. Dünyada futbol derbilerini araştıran bir internet sitesi, Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin dünyanın en büyük çekişmesinin yaşandığı maçlar olduğunu bildirdi.

Derbi maçlar konusunda araştırmalar yaparak, puanlamaya giden ''Footballderbies.com'' adlı internet sitesi, Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki ezeli rekabeti, 8.5 puan vererek listenin ilk sırasına yerleştirdi.

100 YILI AŞKIN REKABET

Sitenin, şehir derbileri, yerel derbiler ve ayrı şehir takımlarının rekabeti şeklinde 3 kategoriye ayırdığı listede, ''sarı kanaryalar'' ile ''cim bom'' arasındaki 100 yılı aşkın rekabet, şehir derbileri kategorisinde dünyanın derbisi ilan edildi. İki takım arasında yapılan maçlara, statlara, taraftar yapısına ve kulübün genel özelliklerine de yer veren internet sitesi, Fenerbahçe'yi çalışan insanların kurduğunu ve daha çok işçi sınıfının destek verdiğini ifade ederken, Galatasaray'ın, Galatasaray Lisesi öğrencileri tarafından oluşturulduğunu, zengin ve ünlü isimlerin takımı olduğunu kaydetti.

2. SIRADA ARJANTİN DERBİSİ

İki takımı İstanbul boğazının ayırdığına dikkat çeken internet sitesi, kulüplerin tarihlerinde yakaladıkları başarılara da yer verdi. Fenerbahçe-Galatasaray maçının ilk sırada olduğu listenin ikinci sırasında Arjantin'in dünyaca ünlü takımları Boca Juniors ile River Plate, üçüncü sırada ise İskoç liginin en büyük iki takımı Celtic ve Glasgow Rangers arasındaki rekabet var.

F.BAHÇE-BEŞİKTAŞ 16. SIRADA

Süper Lig'de bu hafta sonu oynanacak ve şampiyonluk yolunda en önemli maçlardan biri olarak gösterilen Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi, listenin 16. sırasında yer alarak, dünyanın en önemli 20 derbisi arasına girdi. Öte yandan, Galatasaray ile Beşiktaş arasındaki tarihi rekabet ise listede 22. sırada yer aldı. Toplamda 7.6 puan alan bu derbi, Manchester United-Manchester City, Athletico Madrid-Real Madrid gibi şehir derbilerini geride bıraktı.

03.05.2007


 

İnternet anketinde Beşiktaş favori

Süper Lig'de Beşiktaş ile Fenerbahçe futbol takımları arasında 5 Mayıs Cumartesi günü BJK İnönü Stadı'nda yapılacak ve şampiyonluk açısından büyük önem taşıyan derbi öncesinde internette bir ankete katılanların çoğunluğu, ev sahibi Beşiktaş'ı, Fenerbahçe'ye oranla galibiyete daha yakın görüyor.

. ''www.ligtv.com.tr'' adresli web sitesinde halen süren ''BeşiktaşFenerbahçe derbisi nasıl sonuçlanır?'' konulu ankete katılanların yüzde 63'ü Beşiktaş'ı, yüzde 27'si Fenerbahçe'yi galibiyete yakın taraf olarak gösterdi. Bu arada, katılımcıların yüzde 10'u ise derbinin berabere biteceği yönünde oy verdi.

03.05.2007


 

Hakan Şükür ve Hasan Şaş Sudan'a iç barış getirecek

Sudanlı yetkililer, Galatasaray'ın ve milli takımın başarılı futbolcuları Hakan Şükür ile Hasan Şaş'a barış elçiliği önerdi.

Bir dizi anlaşmalar yapmak üzere Sudan'a giden Gençlik ve Spor Genel Müdür Vekili Mehmet Atalay'ı duygulandıran teklif, Sudanlı spor teşkilatının yöneticilerinden geldi. Sudan Spor Bakanı ve Hükümet yetkilileri ile yapılan toplantıda iletilen teklifi Atalay, şöyle anlattı: ''Toplantıda hükümet yetkilileri kendi ülkelerinde Darfur'da yaşanan içsavaşı sona erdirmek için yoğun çaba harcadıklarını söylediler.

GERGİN HAVA

Sudan'da yapılan araştırmada Hakan Şükür ile Hasan Şaş'ın çok sevildiğini söylediler. Afrika kökenli Müslümanlar ile Arap kökenli Müslümanların arasında yaşanan bu tatsız olay için Hakan Şükür ile Hasan Şaş'ın Sudan'a gelmesini ve her iki grubun takımlarında 10'ar dakika oynamalarının bile gergin havanın yumuşatılmasını sağlayacağını savundular.'' Konuyu Galatasaray Kulübü'ne ve futbolculara iletmek için Atalay'dan ricacı olmalarını isteyen Sudanlı yetkililerin talebi karşısında çok duygulandığını ve gururlandığını anlatan genel müdür vekili Atalay, konuyu en kısa zamanda Galatasaray yönetimine ileteceğini söyledi.

4 YILDIR İÇ SAVAŞ VAR

Sudan'ın batısında nüfusun tamamı Müslümanlardan oluşan Darfur bölgesinde 2003 yılından bu yana Arap kökenli Müslümanlar ile Afrika kökenli Müslümanlar arasında yaşanan iç savaşta en az 400 bin kişi öldü, 2.5 milyonu aşkın sivil de evlerini ve köylerini terk etmek zorunda kaldı.

G.Saray'a Sudan daveti

Suriye'nin Halep'te yapılan Olimpiyat Stadı'nın açılışına Fenerbahçe'yi davet etmesinden sonra, Sudan Hükümeti de başkent Hartum'da yaptırdığı stadın açılış törenine Galatasaray'ı çağırdı.

ISRAR ETTİLER

Gençlik ve Spor Genel Müdür Vekili Mehmet Atalay, Sudan'a yaptığı ziyarette, hükümet yetkililerinin ve spor bakanının, ısrarla, başkentleri Hartum'a yaptırdıkları stadın açılışına Galatasaray Kulübü'nü davet ettiklerini bildirdi.

03.05.2007


 

Derbi biletleri 1 saatte bitti

Süper Lig'de Beşiktaş ile Fenerbahçe futbol takımları arasında 5 Mayıs Cumartesi günü yapılacak ve şampiyonluk yarışında büyük önem taşıyan derbi maçın biletleri adeta jet hızıyla tükendi.

Dev maçın dün sabah saat 10.00'da Biletix gişelerinden satışa sunulan biletleri yaklaşık bir saat içinde tamamen bitti. Maç biletlerinin satıldığı Biletix'in internet sitesi ve telefonları bu süre içinde büyük ölçüde kilitlenirken, saat 11.30'da, maç biletlerinin tamamen tükendiği duyuruldu. Bu arada, derbide konuk Fenerbahçeli taraftarlara ayrılan biletlerin satış tarihi ise bugün yapılacak İl Spor Güvenlik Kurulu Toplantısı'nın ardından açıklanacak. Beşiktaş Kulübü, 32 bin kişi kapasiteli BJK İnönü Stadı'nda bu sezon oynayacağı maçlar için sezon başında yaklaşık 19 bin kombine kart satışı gerçekleştirmişti.

03.05.2007


 

Fenerbahçe'den Yakubu atağı

Sezonun bitmesine sayılı haftalar kala transfer iddiaları gündeme gelmeye başladı. Bu sezon Deivid ve Mateja Kezman'dan beklediği verimi alamayan Fenerbahçe'nin forvet arayışına girdiği iddia edildi. İngiltere'nin Daily Mirror Gazetesi dün sayfalarına taşıdığı haberde Fenerbahçe'nin Middlesbrough'un Nijeryalı yıldızı Yakubu'yu transfer etmek istediğini yazdı.

Yakubu transferi daha önce de F.Bahçe'nin gündemine gelmiş ama transfer gerçekleştirilememişti. Yakubu'nun Fenerbahçe'nin transfer sezonundaki ilk hedefi olduğunu belirten Mirror, Sarı-Lacivertli kulübün 24 yaşındaki futbolcuya haftada 50 bin Pound önerdiğini yazdı. Haftalık 50 bin pound, yaklaşık olarak yıllık 4.3 milyon Euro'ya denk geliyor. İki yıl önce Portsmouth'dan transfer edilen Yakubu bu sezon 16 gole imza attı. Yakubu Middlesbrough takımına 7.5 milyon Pound'a transfer edilmişti.

03.05.2007


 

Sam Ankara'da ringe çıkacak

Dünya Boks Konseyi (WBC) Kıtalararası Ağırsıklet Dünya Boks Şampiyonu Sinan Şamil Sam, Ankara'da unvan maçına çıkacak.

ASKİ Spor Salonu'nda 16 Haziran'da yapılacak ve Türk, Alman, Rus ve ABD'li sporcuların katılacağı gecede, ABD'li boksör Oliver McCall ile karşılaşacak olan Sam, unvanını koruduğu taktirde dünya şampiyonluğu için yumruk sallayacak. Ankaralı olduğunu belirten ve en büyük hayalinin bu kentte bir unvan maçı yapmak olduğunu ifade eden Sinan Şamil Sam, hayallerinin gerçek olduğunu söyledi. Sinan Şamil Sam'ın menajeri Arena BoxPromotion'un başkanı Ahmet Öner, bu gecenin maliyetini 12,5 milyon avro olacağını söyledi. Almanya'da şifreli yayın yapan Premiere kanalının yayın haklarını satın alarak 52 ülkeye canlı yayın gerçekleştireceği gece için Öner, ''Bu gecede ABD'li boksör 200 bin avro alacak. Sam ise bu paranın yaklaşık 2 katı kadar bir para alacak'' diye konuştu.

03.05.2007


 

Gencebay'a ağalık teklifi

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, sanatçı Orhan Gencebay'a Kırkpınar ağalığı teklifi götüreceklerini belirterek, ''Orhan Gencebay gibi nam yapmış bir sanatçıya Kırkpınar ağalığı çok yakışacak'' dedi.

Belediye Başkanı Sedefçi, yaptığı açıklamada, Gencebay'ın özel bir televizyon kanalında yayınlanan yarışma programında 645 yıldır yapılan tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne ağa olma arzusunu duyurduğunu söyledi. Sedefçi, Gencebay'a bu konuda teklif götüreceklerini bildirdi.

03.05.2007


 

Futbolda 4 yan hakem dönemi başlıyor

FIFA Başkanı Joseph Blatter, futbolda 4 yan hakemli yeni sistemi bu yaz deneyeceklerini açıkladı. Bir İsviçre gazetesine açıklama yapan Joseph Blatter, "Yeni hakemlik sistemini bu yaz deneyeceğiz. Umduğumuz sonuçlar ortaya çıkarsa yeni sistemi hemen uygulamaya sokacağız." dedi.

Blatter, maçlarda ikinci bir orta hakemin görev alması fikrinin ise hakem dünyasında sakıncalı görüldüğünü, çünkü hakemlerin "yetkilerini kimseyle paylaşmak istemediklerini" bildirdi. Blatter, "Hakemler bu fikre itiraz ediyor. Çünkü başta İtalya olmak üzere birçok ülkede kendilerini adeta assolist olarak görüyorlar." diye konuştu. 2 yerine dört yan hakemin görev yapmasıyla oyun alanının tamamıyla kontrol altına alınacağını ifade eden Blatter, "Yardımcı hakemlerin 2'sinde bayrak olacak ve bunlar bugünkü gibi faulleri işaret edecek. Diğer 2'si ise düdükleriyle oyuna doğrudan müdahale edebilecek." dedi. Blatter, videolu hakemliğe ise karşı olduğunu sözlerine ekledi.

03.05.2007


 

Potada F.Bahçe ile Beşiktaş oynuyor

Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nde Fenerbahçe ile Beşiktaş Cola Turka takımları arasındaki playoff final serisi bugün başlıyor.

2006-2007 sezonu şampiyonunun belli olacağı final serisi Caferağa Spor Salonu'nda saat 19.30'da oynanacak maçla start alacak. Rakibini normal sezonda her iki maçta da yenen Fenerbahçe, final serisine 1-0 önde başlayacak.

03.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004