Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Erdoğan: Meclis bloke edilmiştir

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi kararını değerlendirirken, “Bu, demokrasiye sıkılmış bir kurşundur” dedi. Erdoğan “Bundan sonra parlamenter demokratik sistemin karar, yasama organının, kanunların çıkmış olduğu o kutsî çatı altında artık parlamenter demokratik sistem artık bloke edilmiştir” şeklinde konuştu.


Baykal'ın anayasa duvarı

AKP’nin cumhurbaşkanını halka seçtirme teklifine, “Anayasa duvarını aşamayan hükümet, şimdi cumhurbaşkanı tanımını ve sistemini değiştirerek mücadeles

Problem anayasada

Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, cumhurbaşkanlığı vekâleti konusunda yaşanan tartışmalarla ilgili olarak, anayasanın 102 ile 106. maddeleri aras


  Mumcu: Eylül’e kalsın

ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu, erken seçimin zamanıyla ilgili olarak, “en münasibinin Eylül ayı başı” olacağını belirterek, “Seçim kararını Meclis alacaktır ama 24 Haziran olmaz” dedi.


  Mahkemenin kararı Mecliste

Anayasa Mahkemesi’nin Cumhurbaşkanı seçiminin ilk turunun iptali ve yürürlüğünün durdurulmasına ilişkin kısa kararı TBMM’ye gönderildi.


  YSK: Seçime her zaman hazırız

ANKARA - Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Muammer Aydın, “Seçime her zaman hazırız” dedi.


  YDS başka tarihe alınacak

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, “Seçim tarihi 24 Haziran olarak kesinleşirse Yabancı Dil Sınavı’nı (YDS) bir başka tarihe almayı araştıracağız” dedi.


  Çiçek: Yeni TBMM seçilene kadar eskisi tüm yetkilerini kullanır

Adalet Bakanı Cemil Çiçek yeni TBMM seçilene kadar eskisinin tüm yetkilerini kullanıp faaliyetlerine devam edebileceğini söyledi.


  Yalçındağ: Erken seçim Türkiye’nin önünü açtı

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, erken seçimle ilgili olarak ‘’Türkiye’nin önü açılmıştır diye düşünüyorum’’ dedi.


  Demirel: Türkiye, demokrasiyi başaracak

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Türkiye’de her şeyin hukuka, kanunlara uygun cereyan ettiğini belirterek, “Kimsenin telaş etmesine lüzum yok. Türkiye, demokrasiyi başardı ve başaracak” dedi.


  12 Eylül Anayasasının iflas belgesi

Anayasa Mahkemesinin 367 kararına tepkiler sürerken Mazlum-Der Başkanı Ayhan Bilgen, “Muhtıra gölgesindeki karar 1982 anayasasının iflâs belgesidir” dedi. Bilgen, yeni bir kaos ortamı oluşturan kararın Türkiye’de hukukun siyasallaşması örneği olarak tarihe geçeceğini vurguladı.


  Şemdinli dâvâsı Yargıtay'da

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde meydana gelen olaylarla ilgili sanık astsubaylar Ali Kaya ve Özcan İldeniz’e verilen hapis cezasına ilişkin kararın temyiz duruşması, Yargıtay 9. Ceza Dairesinde yapıldı.


  Yağmur ferahlığı

Kışı yağışsız geçiren ve Nisan ayında da yağış alamayan İstanbul, önceki akşam başlayıp dün de gün boyunca devam eden yağmurla ferahladı.


  Murat Nehri taştı

Ağrı’nın Tutak ilçesinde aralıklarla devam eden sağanak yağış hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Yağışlar sebebiyle Murat nehri taşarken, bir çok ev sular altında kaldı.


  Muş’ta sel baskını

Muş’ta aşırı yağışlar sebebiyle meydana gelen sel, yerleşim birimleri ile binlerce dönüm tarım arazisinde zarara yol açtı. Sel felaketinin en şiddetli yaşandığı Bulanık ilçesinin Yoncalı beldesinde 80 evi su basarken, Yoncalı Beldesi İlköğretim Okulu’nda öğrenim gören 230 geçici olarak ilçe merkezindeki okullara yerleştirildi.


  Beyoğlu'nda bina çöktü

Beyoğlu’nda bir binanın kısmen çökmesi sonucu 1 kişi hafif yaralandı.


  Peygamberimizi Kur’ânla tanıyoruz

Yeni Asya Sivas Temsilciliği tarafından Atatürk Kültür Merkezi Salonunda düzenlenen “Peygamberimiz ve Tefekkür” konulu konferans, Yeni Asya Neşriyat standında kitap ve dergi sergisi ilgiyle takip edildi.


  Adana'da ‘Kutlu Doğum’ coşkusu

Adana Bizim Aile hanım okuyucuları tarafından organize edilen Kutlu Doğum Programı Adana Büyükşehir Belediye tiyatro salonunda yapıldı.


  Yeşil kart vizesi uzatılıyor

Sosyal devlet anlayışı gereği yoksullara sağlık hizmeti sunmak amacıyla verilen yeşil kart sağlık karnelerinin vize süresinin bir yıldan 2 yıla uzatılması gündeme geldi.


  TSKB’den “önceliğimiz çevre” projesi

Türkiye’nin ilk özel yatırım ve kalkınma bankası olan Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş. (TSKB), “TSKB İle Önceliğimiz Çevre” başlıklı bir proje başlattı. İletişim kanalı, www.cevreciyiz.com adlı internet sitesi olan projenin amacı, çevre konusundaki bilinç ve bilgi düzeyini arttırmak.


  Askerî konvoyda kaza

TEM otoyolu Çamlıdere mevkisinde askeri konvoyda meydana gelen trafik kazasında 1 subay hayatını kaybetti.


  Afetlere bilinçli müdahale şart

ANKARA -Türkiye Kızılay Derneği Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, “Gönüllülük ve Türk Kızılayının vermeye çalıştığı şey, afet bölgelerine bilinçli gitmek ve zarar görmüş insanlara bilinçli el uzatmak’’ dedi.


  Mezarlık deposu soyuldu

Adapazarı’nda kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, Erenler Mezarlığı’nda bir depoda bulunan çim kesme makinası, jeneratör ve ağaç kesme motorunu çaldı.


  Ulucami'ye hayran kaldılar

Almanya’dan Türkiye’ye gelen 150 kişilik mimarlık profesörleri ve öğrencilerden oluşan grup, İstanbul’un ardından uğradıkları Bursa’da Ulucami’ye hayran kaldı.


  Seyyar kuluçka makinesi yaptılar

Samsun’un Bafra ilçesi Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu’nun mucit öğrencilerinin yaptığı ‘seyyar kuluçka makinesi’nin ilk denemesi sonucunda 5 civciv dünyaya geldi



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004