Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

İnternet ortamı suçları yasalaştı

TBMM’de, internette işlenen suçlarla mücadeleyi öngören kanun tasarısı kabul edilerek yasalaştı. Kanunla, hem kullanıcılara hem de erişim sağlayanlara yükümlülük getirildi.

Kanunla birlikte Telekomünikasyon İletişim Başkanına, çocukların cinsel istismarı ve müstehcenlik içeren sitelerin yayınını engellemek için yetki verilecek. Muhteva, yer ve erişim sağlayıcıları, tanıtıcı bilgilerini kendilerine ait internet ortamında güncel olarak bulundurmakla yükümlü olacaklar. Kendilerine ait bilgileri internet ortamında bulundurmayanlara, 2 bin YTL ile 10 bin YTL arasında para cezası verilecek. İnternet ortamında kullanıcılara sunulan her türlü bilgi veya veriyi üreten muhteva sağlayıcıları, internet ortamında yayınladıkları her türlü yayından sorumlu olacaklar.

İNTERNET KURULU

Bunun yanı sıra Genel Kurulda verilen bir önergeyle, Ulaştırma Bakanlığı bünyesinde bir İnternet Kurulu oluşturulması kabul edildi. Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı ile Telekomünikasyon Kurumu ve ihtiyaç duyulan diğer bakanlık, kamu kuruluşları, internet servis sağlayıcıları ve ilgili sivil toplum örgütü temsilcileri de bu Kurulda temsil edilecek.

Kurul gerekli işbirliği ve koordinasyonu sağlayacak. Ayrıca izleme, filtreleme ve engelleme yapılacak yayınların tesbiti ve benzeri konularda yapılacak öneriler ile ilgili her türlü tedbir ve karar Kurulca alınacak.

MSN şifreleri nasıl kırılıyor?

MSN şifrelerini kırarak, şantaj ve tehdit yoluyla dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen 46 kişilik bir şebeke çökertildi. Çete mensuplarının MSN şifrelerini nasıl kırdıkları da belli oldu. Ankara, Diyarbakır ve Malatya polisi ile koordineli olarak Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde bir operasyon yapıldı. “Virüs” adı verilen operasyonla 26 ayrı adrese baskın düzenlendi. Operasyonda 46 kişi yakalanırken; 165 bilgisayar, çok sayıda cep telefonu ve yedekleme ünitesi ele geçirildi. Çete üyelerinin, Hotmail servisinin giriş ekranına benzer siteler düzenleyerek, MSN kullanıcılarının elektronik posta hesaplarına ait şifre bilgilerine ulaştıkları belirlendi. Kendilerini hesap sahibi gibi tanıtan çete üyelerinin irtibat listesindeki diğer kişilerden, şantaj ve tehdit yoluyla para ve telefon kontörü talep ettikleri tesbit edildi.

/ ANKARA

07.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Gül'den buraya kadar

  İki yoklamada da sonuç yok

  AKP-CHP kıskacı bitmeli

  CHP’nin bütün derdi laiklik

  ‘Solda birlik arayışı hızlandı’

  CHP’li milletvekilleri, seçimi kulisteki ekranlardan izledi

  25 yaş da tehlikede

  Bakoyanni: Türkiye'yi dikkatle izliyoruz

  DESİAD: Toplumu germeye kimsenin hakkı yok

  İdeolojik devlet laikliğe aykırı

  Soyer: AB, KKTC'ye izolasyonu kaldırsın

  Laçiner: Said Nursî devletle mesafeliydi

  Kartlı geçişe yoğun ilgi

  Otel ışıkları carettaları öldürüyor

  Küresel ısınmayı ucuza durdurabiliriz

  Böbrek nakline bekleme listesi

  Orkinos avına uydu takibi

  Bahar yine şifa getiriyor

  İnternet ortamı suçları yasalaştı

  Çay tiryakileri deri kanserinden korunuyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004