Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

İki yoklamada da sonuç yok

TBMM Genel Kurulunda, cumhurbaşkanı seçimi için Anayasa Mahkemesinin öngördüğü toplantı yeter sayısı olan 367’ye dün yapılan iki yoklamada da ulaşılamadı. Birinci yoklamada 356, 2. yoklamada ise 358 milletvekilinin salonda bulunduğunun tesbit edilmesi üzerine Meclis Başkanı Arınç, seçim turlarına 9 Mayıs Çarşamba günü devam edileceğini bildirdi. Ancak dünkü sonuçtan sonra turların devamı gündemden kalktı. İkinci yoklama sonucunu açıkladıktan sonra kanun tasarı ve tekliflerinin görüşülmesine geçen Arınç, hükümet ve komisyonun yerlerine oturmaması üzerine bugün toplanmak üzere birleşimi kapattı.

TBMM Genel Kurulu’nun 101. oturumunda, Türkiye’nin 11. cumhurbaşkanı, 1. turda toplantı yeter sayısı olmadığı için seçilemedi. Cumhurbaşkanı adayı Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, bu saatten sonra aday olmasının bir önemi olmadığını ifade etti. TBMM Genel Kurulu çalışmaları dün saat 11.00 sıralarında TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın oturumu açmasıyla başladı. TBMM Genel Kurulunda, cumhurbaşkanı seçimi için Anayasa Mahkemesinin öngördüğü toplantı yeter sayısına (367) dün Meclis Genel Kurulu’nda yapılan 2 yoklamada da ulaşılamadı. Birinci yoklamada 356, 2. yoklamada ise 358 milletvekilinin salonda bulunduğunun tespit edilmesi üzerine Arınç, seçim turlarına 9 Mayıs Çarşamba günü devam edileceğini bildirdi.

Yoklamaya, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 11. cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül başta olmak üzere bağımsız milletvekillerinden Süleyman Bölünmez, Hamza Albayrak, Esat Canan, Necdet Budak, Mehmet Eraslan, Ümmet Kandoğan, Miraç Akdoğan ve Fuat Geçen’in katıldığı görüldü.

Genel Kurulda, birinci yoklamada cumhurbaşkanı seçimi için toplantı yeter sayısının (367) bulunamaması üzerine TBMM Başkanı Arınç, birleşime 10 dakika ara vermişti. Aranın ardından saat 11.35’te oturumu açan Arınç, 2. yoklamanın da elektronik cihazla yoklama yapılacağını belirterek, milletvekillerine 5 dakika süre verdi. Yoklama sırasında elektronik cihaza giremeyen çok sayıda milletvekilinin Başkanlığa yoklama pusulası gönderdiği görüldü. Arınç, yoklama pusulası gönderen milletvekillerini salondan ayrılmamaları için uyardı.

TBMM Başkanı Arınç, yoklama süresinin sonunda başkanlığa pusula gönderen 23 bakan ve milletvekillerinin isimlerini tek tek okuyarak salonda bulunup bulunmadıklarını kontrol etti. Daha sonra sonucu açıklayan Arınç, 1. yoklamada 356, 2. yoklamada 358 milletvekilinin salonda bulunduğunun tespit edildiğini ancak Anayasa Mahkemesinin cumhurbaşkanı seçimi için öngördüğü toplantı yeter sayısı, 367 rakamına ulaşılamadığını söyledi. Arınç, seçim turlarına 9 Mayıs Çarşamba günü devam edileceğini bildirdi.

Birleşimi yöneten Arınç, Genel Kurulun kanun tasarı ve tekliflerini görüşmek üzere toplantı yeter sayısına (184) sahip olduğunu belirterek gündeme geçti.

Sıraya göre görüşülmesi için okunan kanun tasarı ve tekliflerinin hiç birinde hükümet ve komisyon yerine oturmayınca Arınç, bugün saat 11.00’de toplanmak üzere birleşimi kapattı.

Anavatan Partisi Meclise gelmedi

Anavatan Parti’li milletvekilleri, cumhurbaşkanı seçimi oylamasında Meclise gelmedi. ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu ile diğer milletvekillerinin, İstanbul il kongresine katıldığı öğrenildi. Kuliste, sadece Grup Başkanvekili Süleyman Sarıbaş bulundu.

/ ANKARA

07.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Gül'den buraya kadar

  İki yoklamada da sonuç yok

  AKP-CHP kıskacı bitmeli

  CHP’nin bütün derdi laiklik

  ‘Solda birlik arayışı hızlandı’

  CHP’li milletvekilleri, seçimi kulisteki ekranlardan izledi

  25 yaş da tehlikede

  Bakoyanni: Türkiye'yi dikkatle izliyoruz

  DESİAD: Toplumu germeye kimsenin hakkı yok

  İdeolojik devlet laikliğe aykırı

  Soyer: AB, KKTC'ye izolasyonu kaldırsın

  Laçiner: Said Nursî devletle mesafeliydi

  Kartlı geçişe yoğun ilgi

  Otel ışıkları carettaları öldürüyor

  Küresel ısınmayı ucuza durdurabiliriz

  Böbrek nakline bekleme listesi

  Orkinos avına uydu takibi

  Bahar yine şifa getiriyor

  İnternet ortamı suçları yasalaştı

  Çay tiryakileri deri kanserinden korunuyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004