Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

10. Ülker Kukla Festivali başlıyor

Seyirlik oyunların en eskilerinden ve geleneksel Türk tiyatrosunun önemli unsurlarından biri olan kukla san’atı, 10. İstanbul Uluslararası Ülker Kukla Festivali ile bir kez daha sanatseverlerin gündeminde yerini aldı. Festival, 9-16 Mayıs tarihleri arasında 10’uncu kez izleyicilerle buluşuyor.

Cengiz Özek’in san’at yönetmenliğinde 10 yıldır aralıksız devam eden festival, dünyadan ve Türkiye’den en iyi kuklacıları bir araya getiriyor. 9 ülkenin katılımıyla düzenlenen festival, bu sene, 11 yabancı ve 5 yerli gruba ev sahipliği yapıyor. 8 gün sürecek festivalde Bulgaristan, Fransa, İspanya, İtalya, Japonya, Kanada, Rusya, Tayvan ve Türkiye’den katılan kukla tiyatroları san’atseverlerin beğenisine sunuluyor.

10. yıla özel olarak, festival iki bölümden oluşuyor. Birinci bölümdeki gösteriler festivalin başlangıcından bu yana sükse yapmış, yoğun ilgi ve beğeni görmüş gruplar arasından seçildi. Bütün dünyanın hayranlık duyduğu, Penza Theater (Rusya), Dondoro Theater (Japonya), Toni Runbau (İspanya), Paolo Papporotto (İtalya) ve State Puppet Thatre Bourgas (Bulgaristan) kukla severlerle yeniden birlikte olacaklar.

Festivalin ikinci bölümünde ise, yine dünyanın seçkin grupları arasından seçilmiş, Fransa, İspanya, İtalya, Rusya, Tayvan, Kanada ve Türkiye’den yeni ve özel gösteriler yer alıyor.

Bu yılki festivalin açılış gösterisi, Japon kukla sanatının en önemli ustalarından olan Hoichi Okamoto’nun Dondoro Tiyatrosu olacak.

Festival kapsamında verilen geleneksel “Onur Ödülü”nün bu yılki sahibi Metin And oldu. Türk geleneksel tiyatrosunun en önemli araştırmacılarından biri olan Metin And özellikle Karagöz üzerine yaptığı incelemelerle gölge tiyatromuza ve kukla san’atımıza büyük katkılarda bulundu.

07.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Keçe ABD yolcusu

  10. Ülker Kukla Festivali başlıyor

  Fotoğraf yarışmasının ödülleri sahiplerini buldu

  Gelibolu’da Mevlânâ günleri

  Uluslar arası Mevlânâ Kongresi AKM’de


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004