Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Nakliyecilere vize müjdesi

Türk nakliyecilerinin vize sorunu çözümlenirken, Türk nakliyecilerine, eskiden olduğu gibi 1 yılda 180 gün kalış süreli, çok girişli vize verilecek.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB) yapılan yazılı açıklamaya göre, TOBB koordinasyonunda, Türk nakliyecilerinin yaşadığı vize sorununun çözümü için Federal Almanya Büyükelçiliği nezdinde yapılan girişimler sonuçlandı.

Uygulamadan kaynaklanan vize sorunlarının çözümü için TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun öncülüğünde, nakliye sektörünü temsilen UND ve RODER’in de katılımıyla Federal Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Eckart Cuntz ile başlatılan görüşmeler ve 3 Mayıs 2007 tarihinde yapılan toplantı olumlu sonuçlandı. Buna göre Alman hükümetince, Türk şoförlerine verilen vizeler konusunda eski uygulamaya geri dönülme kararı alındı.

Türk şoförlerine belirli şartlar dahilinde, Almanya’da geçirdiği sürenin yalnızca 90 günlük kısmını çalışarak geçirmek şartıyla (yalnızca sürüş süreleri kastedilmektedir), 1 yılda 180 gün kalış süreli, çok girişli vize verileceği bildirildi. Açıklamaya göre ikili görüşmede, iki ülke arasındaki ekonomik ve siyasi ilişkilerin son yıllarda kazandığı ivmeden duyulan memnuniyet dile getirilirken, Türk iş dünyasının ve taşımacılık sektörünün, Türk nakliye sektörünün karşılaştığı sorunlar aktarıldı.

/ ANKARA

09.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Türkiye, otomotivde üretim üssü oluyor

  Otomotivciler, yılın ikinci yarısını bekliyor

  Nakliyecilere vize müjdesi

  Çiftçiye tarlada eğitim veriliyor

  Yerli tohum yerinde korunacak

  Açılan şirket sayısı düştü

  8 firmaya sahte fatura suçlaması


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004