Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Çiftçiye tarlada eğitim veriliyor

Niğde İl Tarım Müdürlüğü, üreticileri her konuda bilinçlendirmek amacıyla ‘’Patates Tarlasında Dikim Sohbetleri’’ projesi başlattı. Projeyle ekim yapan üreticiler, tarlalarında yetiştirme teknikleri ve bitki zararlıları konusunda bilgilendiriliyor.

Tarım İl Müdürü Cemil Usanmaz, Bitki Koruma Şube Müdürlüğü tarafından başlatılan ‘’Patates Ambarlarında Kontrol ve Eğitim Çalışmaları’’ projesinin ardından, ‘’Patates Tarlasında Dikim Sohbetleri’’ projesinin başlatıldığını bildirdi.

Usanmaz, tarım il müdürlüğü görevlilerinin üreticileri tarlalarında ziyaret ederek, tohumluk ve yetiştirme tekniklerinin yanı sıra, patates hastalık ve zararlıları konusunda aydınlatıcı bilgiler verdiklerini, çiftçilerin sorularını da cevaplandırdıklarını belirtti. Patates üreticilerinin bu çalışmadan memnun kaldığını dile getiren Usanmaz, patates dikim kontrollerinin devam ettiğini yetiştirme sezonu boyunca bu tür ziyaretlerin süreceğini vurgulayarak ‘’Patates dikim alanlarına giderek, çiftçilerimize tarlalarda her türlü konuda teknik bilgi veriyoruz. Onların sorularını yanıtlıyoruz. Uygulamadan yöre çiftçimiz çok memnun. Ayrıca teknik konularda, dikim konusunda, ilâçlama konusunda uygulamalı bilgi verme imkânı da buluyoruz’’ diye konuştu.

/ NİĞDE

09.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Türkiye, otomotivde üretim üssü oluyor

  Otomotivciler, yılın ikinci yarısını bekliyor

  Nakliyecilere vize müjdesi

  Çiftçiye tarlada eğitim veriliyor

  Yerli tohum yerinde korunacak

  Açılan şirket sayısı düştü

  8 firmaya sahte fatura suçlaması


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004