Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Şimdi sıra transferde

Sarı-lacivertlilerde 10 futbolcunun sözleşmesi, sezon sonunda bitiyor. Futbolculardan Alex de Souza, Tuncay Şanlı, Rüştü Reçber, Ümit Özat, Volkan Demirel, Gürhan Gürsoy, Mehmet Yozgatlı, Deniz Barış, Serkan Balcı ve Recep Biler’in sözleşmesi sona eriyor.

ALEX VE TUNCAY TERLETECEK

Fenerbahçe yönetimini, iç transferde özellikle Alex ve Tuncay terletecek. Sarı-lacivertli takımla 20 Haziran 2004’te 3 yıllık sözleşme imzalayan Brezilyalı futbolcunun sözleşmesi 30 Haziran 2007’de sona erecek. Takımın şampiyonluğunda önemli payı bulanan Alex ile bu sezon devre arasından beri yeni sözleşme gündeme gelmesine karşın, hâlâ sözleşme imzalanmadı. Brezilyalı futbolcunun menajerinin önümüzdeki günlerde yönetimle transfer görüşmesi yapması bekleniyor.

Takımın yıldız oyuncularından Tuncay Şanlı’nın da 3 yıllık sözleşmesi 30 Haziran 2007’de sona erecek. Medyada yurt dışına transfer haberleri çıkan Tuncay için, İzmir dönüşünde Bağdat Caddesi’ndeki kutlamalarda taraftarlar, ‘’Taraftarız biz, çekeriz cefa, Tuncay Şanlı bizi bırakma’’ diye tezahürat yaparak, milli futbolcunun Fenerbahçe’den ayrılmamasını istedi.

17.05.2007


 

Karan ile Alex'in krallık yarışı

Turkcell Süper Lig’de Galatasaray ile Fenerbahçe futbol takımları arasında 19 Mayıs Cumartesi günü yapılacak sezonun son derbi maçı, aynı zamanda ligin en golcü oyuncularının buluşmasına sahne olacak.

Ligde son 2 haftaya girilirken 19 golle ‘’Gol Krallığı’’ yarışmasında zirvede yer alan Fenerbahçeli Alex de Souza ile 18 golle ne yakın takipçisi Galatasaraylı Ümit Karan, ilk kez ‘’Gol Kralı’’ unvanını alabilmek için derbide gol arayacak. Birinci Futbol Ligi’nin 48 yıllık geçmişinde Galatasaray 13, Fenerbahçe ise 12 kez, en çok gol atan futbolcuları kadrosunda bulundururken, sarı-lacivertliler 12, sarı-kırmızılılar ise 4 sezondur ‘’Gol Kralı’’ çıkaramıyor. Lig tarihinin en çok gol atan toplam 32 futbolcusu, 15 ayrı takımdan çıkarken, Galatasaray, şimdiye dek 13 kezle en çok ‘’Gol Kralı’’ çıkaran takım unvanını elinde bulunduruyor.

Şimdiye dek 12 kez ‘’Gol Kralı’’ çıkaran Fenerbahçe, bu sezon Alex’in bu unvanı alması durumunda, rakibini yakalayacak. Ümit Karan’ın zirvede yer alması durumunda ise iki takım arasındaki fark 2’ye yükselecek. ALEX, TARİHE GEÇEBİLİR Fenerbahçe’nin Brezilyalı futbolcusu Alex de Souza, ‘’Gol Kralı’’ olması durumunda, sarı-lacivertli futbol takımında bu başarıya ulaşan ilk yabancı futbolcu olarak Fenerbahçe’nin tarihine geçecek. Bu sezonun ilk yarısında Beşiktaş’a attığı golle ‘’100’ler Kulübü’’ne giren Galatasaraylı Ümit Karan ise Alex’i geride bırakması durumunda, ilk kez ‘’Gol Kralı’’ unvanını alacak.

17.05.2007


 

Trabzonspor sakata geldi

Turkcell Süper Lig’de 4. sıraya yükselen ve UEFA Kupası’na katılma hedefini sürdüren Trabzonspor, Bursasspor maçı öncesinde sakat oyuncu sıkıntısı çekiyor.

Özellikle ligin ikinci yarısında sakatlıklar sebebiyle sorun yaşayan Trabzonspor’da, 6 futbolcu Bursaspor maçında takımdaki yerini alamayacak. Bordo-mavili takımda, savunma oyuncuları Musa, Risp, Erdinç, Ufukhan, Stepanov ve kaleci Jefferson, hafta sonundaki karşılaşmada takımdaki yerini alamayacak.

Risp, Erdinç ve Stepanov gibi stoper oyuncularının sakatlığından dolayı bordo-mavili takımda tek stoper Çağdaş kaldı. Teknik direktör Ziya Doğan’ın Çağdaş’ın yanına kaptan Hüseyin’i çekmesi bekleniyor.

17.05.2007


 

Okur’lu Utah finalde

NBA Batı Konferansı yarı finalinde Golden State Warriors’ı 100-87 yenen Utah Jazz, seriyi 4-1 önde bitirdi ve konferans finaline yükseldi. Yarı final serisinde finali hak eden ilk takım olan Jazz, sahası EnergySolutions Arena’da, 19 bin 911 seyircinin önünde rakibini 13 sayı farkla mağlup etti.

Karşılaşmada ilk 5’te forma giyen Mehmet Okur, 14 sayı, 2’si hücum 8’i savunma olmak üzere 10 ribaunt, 2 asist ve 1 blokla double-double yaparak galibiyete büyük katkı sağladı. Okur, 2 sayılık atışlarda 5’te 3, 3 sayılık atışlarda 5’te 1 ve serbest atışlarda 6’da 5 isabet buldu.

NBA’de en değerli oyuncu Nowitzki

ABD Profesyonel Basketbol Ligi’nde (NBA) en değerli oyuncu ödülünü (MVP), Dallas Mavericks takımında forma giyen Alman forvet Dirk Nowitzki aldı. 129 spor yazarı ile televizyoncuların oylarıyla belirlenen ödülde, bin 138 oy toplayan Alman yıldız, bu ödüle layık görülen ilk Avrupalı isim olarak tarihe geçti.

Ligde 2006-2007 sezonunun en değerli oyuncusu seçilen Nowitzki’yi, bin 53 oyla eski takım arkadaşı Steve Nash takip etti. Kanadalı oyun kurucu Nash, bu ödülü daha önce 2 kez kazanmış ve ligde MVP seçilen uluslar arası oyuncular arasına girmişti.

Oylamada Los Angeles Lakers’ın yıldız ismi Kobe Bryant 521 puan, San Antonio Spurs’te forma giyen Tim Duncan 286 puan ve Cleveland Cavaliers’lı Lebron James ise 183 puan alarak listenin ilk beş sırasında yer aldı.

17.05.2007


 

F. Bahçeli bayan basketçiler şampiyonluğu kutladı

Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi’nde 2006-2007 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Fenerbahçe, kupa sevincini özel bir yemekle kutladı.

Çengelköy Rigel Restaurant’ta düzenlenen yemeğe, antrenör Zafer Kalaycıoğlu, basketbol şube kaptanı Remzi Dilli ve tüm sporcular katılırken, yabancı oyuncular Cappie Pondexter, Tammy Sutton Brown ve Linda Frohlich ülkelerine erken gitmelerinden dolayı takım arkadaşlarıyla vedalaştılar. Oyuncuların vedalaşmaları sırasında duygulu anlar yaşandı. Oyuncular, Nevriye Yılmaz ve Birsel Vardarlı 100. yılda kazanılan şampiyonluğun mutluluğu ve gururunu yaşadıklarını dile getirdiler.

17.05.2007


 

Derbi maçın biletleri kısa sürede tükendi

Turkcell Süper Lig’de Galatasaray ile Fenerbahçe futbol takımları arasında 19 Mayıs Cumartesi günü oynanacak derbi maçın biletlerinin tükendiği açıklandı.

Galatasaray Kulübü’nün internet sitesinden yapılan açıklamada, dün sabah saat 10.00’da Biletix gişelerinde satışa sunulan biletlerin tamamının kısa sürede satıldığı duyuruldu.

17.05.2007


 

F. Bahçe, 100. yılında G. Saray’a şans tanımadı

Kuruluşunun 100. yılını kutlayan Fenerbahçe Kulübü, takım sporlarında bu sezon Galatasaray’a büyük üstünlük kurdu.

Sarı-lacivertliler, iki kulüp arasında, futbol, basketbol ve voleybol branşlarında, (A) takımlar seviyesinde bu sezon yapılan 10 maçı da kazandı.

17.05.2007


 

Karşıyaka Rıdvan’la görüştü

Türk Telekom Lig A ekibi Karşıyaka, yeni sezona ilişkin teknik direktör arayışları çerçevesinde Rıdvan Dilmen ile görüştü.

Karşıyaka Kent restorandaki görüşmede kulüp başkanı Akif Ersezgin ve profesyonel futbol şubesi sorumlusu Yücel Çağatay’ın yanı sıra çok sayıda yönetici yer aldı. Görüşmede, Dilmen ile fikir alışverişinde bulunulduğu belirtildi.

17.05.2007


 

Hoşgörülü olalım

Fenerbahçe 100. yılında şampiyon oldu. Camiayı tebrik ediyoruz. Beşiktaş'ın 100. yılında şampiyon olduğunu da düşünürsek , bir tek G.Saray 100. yılında şampiyon olamayan takım oldu. Şampiyon olan oldu da geriye dönüp baktığımızda, hiç te hoş olmayan bir süreç yaşadığımızı görüyoruz. Fenerbehçe'nin futbol federasyonu ve MHK ile süren kavgaları hiç bitmedi. Hakemlerin sürekli F.Bahçe'nin hakkını yedikleri iddiası, sezon boyu gündemi meşgul etti. Haklar yenilirken arka planda hep Haluk Ulusoy olduğu düşünüldü ve iddia edildi. F.Bahçe lehine penaltı verilmemesi eleştirildi. Eğer verilirse penaltının dışarı atılması mizansenleri yapıldı.

Nihayet iki hafta önce yönetici Ali Koç ligden çekilme tehdidi savurdu. Ardından teknik direktör Zico, bundan böyle 14 kişiye karşı oynayacaklarını söyleyerek hakemlere tehdidi üst seviyeye çıkardı. Sonunda şampiyonluk geldi. Ve bu söylenenler, sahipleri tarafından arşive atıldı atılmasına da ağızdan çıktılar bir kere. Keşke hiç söylenmemiş olsalardı. Çünkü bu tip söylemler coşkuyu azaltır. Kopyayla sınıf geçen öğrencinin burukluğu gibi bir durum söz konusu olur. Kutlama yapılır yapılmasına da, akılda hep bu ağır suçlamaların ezikliğ vardır.

Geçen hafta M.United'in Chelsea ile maç öncesi görüntüleri bu işin nasıl olması gerektiğinin dersini spor dünyasına ders verir nitelikteydi. Chelsea'li oyuncular ve hakemler bir koridor oluşturmuşlar, şampiyon M.United'li oyuncuları alkışlayarak sahaya çıkarıyorlar. Spor bu değil mi? Böyle olması gerekmiyor mu? Biz ne zaman bu değerde centilmen olacağız. Bu konuda şunu söyleyebiliriz:

Birbirimize karşı, hoş görülü olursak, camialarda art niyet aramazsak ve saygılı olmayı öğrenebilirsek. Bu konuda yöneticilere büyük görevler düşüyor. Önce bu değerleri onlar uygulamalılar. Kavgacı ve agresif yöneticinin spora vereceği hiç bir şey olamaz, düşmanlıktan başka. Dostluklar ebedidir. Şampiyonluklar gelip geçicidir. Esasen stad dışında taraftarların düşmanlığının olduğunu söylemekte mükün değil. Rekabeten birbirini kızdırmak bu işin tadı tuzu. Ancak sorumsuz yönetici ve medya bu işi ne hikmetse kaşıyıp düşmanlık üretmeye sebep oluyorlar. Bundan sonra her iki gurup, inşaallah aklı selim davranarak sporun centilmenlik sınırları içinde icrasını sağlarlar.

Said OKUR

17.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004