Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Şemdinli dâvâsı askerî mahkemede

Yargıtay, Şemdinli olaylarıyla ilgili dâvâda sanık Astsubaylar Ali Kaya ve Özcan İldeniz hakkındaki kararı “eksik soruşturma” gerekçesiyle bozdu. Dâvânın temyiz incelemesini sonuçlandıran Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Kaya ve İldeniz’i “adam öldürmek, çete kurmak ve adam öldürmeye teşebbüs” suçlarından 39 yıl 5 ay 10’ar gün hapse mahkum eden kararının usul yönünden bozulması sonucuna vardı. Daire, suçun askerî mahkemenin görev alanına girdiğine de hükmetti.


Şemdinli'yi müdahaleler bozdu

Şemdinli dâvâsına müdahil olarak katılan Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Sezgin Tanrıkulu kararı ve bundan sonraki süreci Yeni Asya’ya değerlendirdi.

Av. Vedat Gülşen: Karar, terörle mücadelede moral olacak

Şemdinli Dâvâsı’nın sanık avukatı Vedat Gülşen, Yargıtay 9. Ceza Dairesinin bozma kararının adaletin yerini bulması yönünden çok önemli olduğunu belir


  DSP, iki partide ısrarlı

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, DSP ve CHP’nin Meclise iki grup olarak girmesine, Türkiye’nin ciddî ihtiyacı olduğunu iddia ederek, “CHP’nin grubu zaten önemli. O da olmalı. Öyleyse bu iki grup, inanıyorum ki, tek grup gibi çok başarılı işler yapacak. İki ayrı grup, ama tek grup gibi uyum içinde çalışacaktır. Buna güveniyorum” dedi.


  Seçim kampanyalarında israfa dikkat

AKP Diyarbakır Milletvekili ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Başkanı Aziz Akgül, siyasî parti ve adayların seçim kampanyalarında amaçsız, yararsız, gereksiz iş ve işlemlere tevessül etmemesi gerektiğini söyledi.


  AKP ve CHP arasında horoz dövüşü yaşanıyor

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sünnetçioğlu, vatandaşların AK Parti ve CHP arasında bir seçim yapmaya yönlendirilmeye çalışıldığını belirterek, ‘’AK Parti ve CHP arasında bir horoz dövüşü yaşandığını’’ söyledi.


  Şûrâ kararları hayata geçiriliyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Talim ve Terbiye Kurulu (TTK) Başkanı Prof. Dr. İrfan Erdoğan, 17. Milli Eğitim Şûrâsı’nda alınan kararlardan 14’ünün hayata geçirilmesi için çalışma başlattıklarını bildirdi.


  Namaz kitabına soruşturma

Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ekici, Yeşilköy İbrahim Cengiz Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nda dağıtıldığı iddia edilen “Dinin Direği Namaz” adlı kitapla ilgili idari soruşturma başlatıldığını bildirdi.


  Nükleer karşıtları “veto” istedi

İstanbul Nükleer Karşıtı Platform üyeleri, 8 Mayıs’ta Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden (TBMM) geçen Nükleer Yasası’nın veto edilmesini istedi.


  Haydi gençler sandığa

Bursa Genç Sanayici İşadamları ve Yöneticileri Derneği (GESİAD) Başkanı Denizhan Sezgin, ‘’Haydi Gençler Sandığa’’ adıyla kampanya başlatacaklarını bildirdi.


  Yayla evleri TBMM’de

TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve Adana Milletvekili Vahit Kirişçi, Mera Kanununda değişiklik öngören yasa teklifini, en kısa sürede yasalaşması için TBMM Genel Kuruluna sunacaklarını bildirdi.


  17 yeni üniversite Meclis’te

TBMM Genel Kurulunda, 17 ile üniversite kurulmasını öngören yasa tasarısı görüşülüyor.


  Türk Telekom’dan her ilçeye “Bilgi Evi”

Türk Telekomünikasyon A.Ş, özellikle internet kafelerin bulunmadığı yerleşim birimlerinde, gençleri internetle tanıştırmak üzere her ilçeye bir “Bilgi Evi” kurulmasını öngören proje başlattı.


  Kene ısırmasına karşı aşı

Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Turan Buzgan, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Hastalığı için aşı geliştirildiğini, ilk sonuçların önümüzdeki 3 ay içerisinde alınacağını açıkladı.


  Üzüm üreticileri de kuraklıktan dertli

Aşırı sıcaklarda bağlarını sulamaya çalışan Sarıgöl’lü üzüm üreticileri, bu yıl bağlarını sondajlardan sulamak zorunda kalacaklarını ve bunun çok pahalı olduğunu ifade etti.


  İSKİ: Suyu tasarruflu kullanalım

İstanbul’a su sağlayan barajlarda yaklaşık 6 aylık su kalması ve uzmanların en sıcak yazın yaşanacağı uyarıları, İSKİ’yi su tasarrufu için tedbirler almaya yöneltti.


  Dünya için zaman daralıyor

Dünya Doğal Hayatı Koruma Fonu (WWF), dünyanın iklim değişikliği felâketine uğraması için beş yılın bulunduğunu belirterek, hükümetlere, karbon emisyonlarını azaltarak gidişatı tersine çevirmek için harekete geçmeleri için 2012’ye kadar zamanları olduğu uyarısında bulundu.


  Kızılay’a THY’den destek

Türk Hava Yolları’yla (THY) Kızılay Derneği arasında iş birliği anlaşması imzalandı.


  İnternet ilâçları öldürüyor

Sağlık Bakanlığı, internet üzerinden yapılan ilaç satışlarını takibe aldı. İnternetten alınan ilaçları kullanan vatandaşların kalp krizi, böbrek yetmezliği, hipertansiyon şikâyetiyle hastanelere başvurduğu bilgisini veren Bakanlık, “Hasta ve hasta yakınlarının internetten aldıkları ilâçlar ölümcül sonuçlar doğuruyor.” uyarısında bulundu.


  Osmanlı şehzadesi vatanına kavuştu

Osmanlı hanedanının varislerinden, 5. Murad’ın torununun oğlu olan Ali Vasıb Osmanoğlu’nun sürgün edildiği Mısır’da bulunan naaşı İstanbul’a nakledildi.


  Kanserlerin yüzde 2’si çocuklukta görülüyor

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Onkoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nazan Çetingül, çocukluk çağında görülen kanserlerin hayat boyunca görülebilecek kanserlerin yaklaşık olarak yüzde ikisini oluşturduğunu bildirdi.


  Turistlere İslâm bilgisi

Antalya’nın Manavgat ilçesinde Külliye Camiini ziyaret eden turistlerin İslam dinine bakış açısı değişiyor. Turizm beldesi Manavgat’ın tarihi ve doğal güzelliklerini gezen turistler, gezi bitiminde Külliye Camii’ni ziyaret ederek cami imam hatibi ile turist rehberlerinden 40 dakika İslam dini ilgili bilgi alıyor.


  Köyün yarısı guatr hastası

Muş’un Bulanık ilçesine bağlı 550 nüfuslu Altınoluk köyünde, köy halkının yaklaşık yarısının guatr hastası olduğu ortaya çıktı.


  O (asm) bir mucizeydi

İstanbul Yeni Asya Hanımlar Kolu, Ümraniye’de Mehmet Akif Eğitim ve Kültür Merkezi’nde kutlu bir panel gerçekleştirdi. “Risâle-i Nur’da mucizeleriyle Hz. Muhammed (asm)” konulu panelde, Peygamber sevgisinin yürekleri ısıtan coşkusu yaşandı.


  “Kâinatın mayası muhabbet”

Yeni Asya Gazetesi İskenderun Temsilciliği tarafından tertiplenen “Muhabbet” konulu konferans İskenderun Belediye Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Konferans süresinde açılan Yeni Asya Neşriyat standı da büyük ilgiyle takip edildi.


  Tunca ile Meriç trafiğe kapatılacak

Edirne Valisi Nusret Miroğlu alternatif yolların asfaltlama çalışmaları bittikten sonra Tunca ile Meriç köprülerinin trafiğe kapatılacağını söyledi.


  AB’li diplomatlar DTP’yi ziyaret etti

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin Türkiye büyükelçiliklerinde görevli müsteşar ve büyükelçilik yetkililerinden oluşan 19 kişilik heyet, önceki gün Demokratik Toplum Partisi (DTP) Şanlıurfa İl Başkanlığını ziyaret etti.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004