Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Belirsizlik riski arttırır

Hazine Müsteşarlığı tarafından açıklanan Niyet Mektubu’nda, alınacak tedbirlerle, yılın kalan dönemindeki harcamaların, program hedeflerinin altında kalması beklenmekte olup, 2007 yılında faiz dışı fazlanın GSMH’nin yüzde 6,7’sine ulaşması mümkün olabileceği vurgulandı.

IMF İcra Direktörleri tarafından da onaylanan Niyet Mektubu’nda, enflasyon konusunda şu tesbitlere yer verildi: ‘’Söz konusu etkilerin zayıflaması ve geçen yıl para politikasında görülen sıkılaştırmanın tesirinin iyice belirginleşmesiyle, yıllık enflasyon oranlarının yılın ikinci çeyreğinden itibaren hissedilebilir derecede gerileyerek, 2007 yılı boyunca hedefe tedricen yakınsaması beklenmektedir. Mektup’ta, piyasa şartlarının elverişli olması halinde, rezerv birikiminin hızlandırılması amacıyla günlük ihale miktarlarının artırılabileceğine dikkat çekildi.

Ayrıca, döviz kurundaki aşırı oynaklığı engellemek için ihtiyari müdahale seçeneğinin de saklı tutulacağı ifade edildi. Niyet Mektubu’nda, ‘’Anayasa Mahkemesi’nin, TBMM’de kabul edilen sosyal güvenlik reformunun üzerinde mümkün olan en geniş kapsamlı mutabakatın sağlanabilmesi amacıyla, reformun temel ilkelerini ve yeni emeklilik parametrelerine ilişkin alternatifleri açıklayan bir beyaz kitap kısa bir süre içerisinde yayımlanacaktır’’ denildi.

CARİ AÇIK UYARISI

IMF İcra Direktörleri Kurulu’nun, Türkiye programının 6. gözden geçirme dönemini sona erdirmesi ve 1.135 milyar dolarlık yeni kredi dilimini serbest bırakmasının ardından Türk ekonomisindeki olumlu gelişmelere değinen IMF Birinci Başkan Yardımcısı John Lipsky, Türkiye’nin makro ekonomik performansının güçlü olmayı sürdürdüğünü, ancak enflasyonun ve cari açığın yüksek olduğunu, seçimlerin yaklaştığı bir ortamda piyasa güveninin korunması için disiplinli makro ekonomik politikaların sürdürülmesinin şart olduğunu belirtti.

/ ANKARA/WASHINGTON

20.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Belirsizlik riski arttırır

  Tuzlu araziler tarıma kazandırılacak

  Köprülerde iş yavaşlatma eylemi

  Jeotermal’den 20 milyar dolar sağlanabilir

  İşadamlarından ‘oyunuzu kullanın’ çağrısı

  YENİSİAD yenilendi

  Pamuğa küsen çiftçi, mısıra yöneldi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004