Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Jeotermal’den 20 milyar dolar sağlanabilir

Uluslararası Jeotermal Kurumu Başkan Yardımcısı ve Türkiye Jeotermal Derneği Başkanı Orhan Mertoğlu, Türkiye’nin jeotermal enerjiye yönelmesi durumunda 20 milyar dolarlık katma değer sağlanabileceğini söyledi.

Mertoğlu, “Türkiye’nin 1 milyon konutu jeotermal ile ısıtma kapasitesi var. Jeotermalin olduğu yerlerde doğal gaz ile ısıtma yapmak cinayettir. 1 milyon evin ısıtılmasında 5 adet nükleer santral, 2.5 adet Mavi Akım projesine eşdeğerinde kurulu güce ihtiyaç var” dedi.

Mertoğlu, Türkiye’nin jeotermal enerjiden 20 milyar dolarlık katma değer oluşturabileceğini ifade ederek, Türkiye’nin dünyada jeotermal zenginliği bakımından 7’inci sırada olduğunu kaydetti. Mertoğlu, Türkiye’nin jeotermal zengini bir ülke olmasına rağmen bu kaynağını yeteri kadar değerlendiremediğini söyledi.

TÜRKİYE JEOTERMAL

ENERJİNİN YÜZDE 1’İNİ KULLANIYOR

Dünya jeotermal potansiyelinin yüzde 8’inin Türkiye’de bulunduğuna dikkat çeken Mertoğlu, “Türkiye jeotermal enerjisinin ancak yüzde 1’ini kullanıyor. Türkiye’deki jeotermal kaynak sahalarının yüzde 5’i elektrik üretimine müsaittir. Ayrıca 31 bin 500 bin MW’lık ısıtma potansiyeli bulunuyor. Yani 1 milyon konutun ısıtılmasını jeotermal kaynaklardan sağlayabiliriz. Millî bir enerji kaynağı olan jeotermali bugün 52 bin konutta kullanmaktayız” diye konuştu.

/ ANKARA

20.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Belirsizlik riski arttırır

  Tuzlu araziler tarıma kazandırılacak

  Köprülerde iş yavaşlatma eylemi

  Jeotermal’den 20 milyar dolar sağlanabilir

  İşadamlarından ‘oyunuzu kullanın’ çağrısı

  YENİSİAD yenilendi

  Pamuğa küsen çiftçi, mısıra yöneldi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004