Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

En ağır ceza verilsin

G.Saray eski başkanlarından Mehmet Cansun, son derbide yaşananların camiaya büyük zararlar vereceğini iddia etti. Cansun, "Bu olayları İngiltere'de, İtalya'da, Hollanda'da bitirdiler. Senelerce stada adam sokmadılar. Bu olay kulübün veya federasyonun tek başına becerebileceği bir hadise değil. Bunlar polisiye olaylar" dedi.

Galatasaray'a UEFA Kupası'nı kazandıran ekibin en önemli isimlerinden olan ve bir dönem Sarı - kırmızılı kulübün başkanlığını da yapan Mehmet Cansun, son derbide yaşananların camiaya büyük zararlar vereceğini iddia etti.

Mehmet Cansun, Fenerbahçe karşısında Galatasaray'ın durumunun daha vahim olacağını savunduğu Ligtv.com'daki röportajında, "Bundan evvel biz Fenerbahçe'yi 10 sene her yerde yendik, geçtik. Onlar da bizi geçecekler anlaşılan, 10 sene sürüneceğiz." dedi. Özhan Canaydın'ın başkanlığındaki 5 senenin beklediğinden daha iyi geçtiğini söyleyerek ilginç bir açıklamada daha bulunan Cansun, Fenerbahçe'nin UEFA Kupası'nı kazanması gerektiğini dile getirdi. İşte Cansun'un Ergun Gürsoy'un 2 sene önceki "Fenerbahçe bizi her alanda geçti" şeklindeki sözlerini hatırlatan açıklamalarının ayrıntıları;

*-Sayın Cansun, biliyorsunuz ben sizi sadece felaket günlerinde aramıyorum. Konuşmak istemeyeceğinizi tahmin ediyorum ama son olayları da sormak istiyorum size.

Konuşmak istemiyorum aslında. Çünkü üzülüyorum. Söylemek istediklerimi de söyleyemiyorum onun için hiçbir yerde benim beyanatımı göremezsin.

*-Galatasaray kulübünün eski bir başkanı ve yöneticisi olarak, yaşadığınız ve yaşattığınız başarılardan sonra Galatasaray'ın ve taraftarın gelmiş olduğu bu konumu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bunu detaylı bir şekilde konuşmak lazım. Ciddi sıkıntılar var çünkü. Allah yardımcıları olsun yani. Bu kadar çok fazla üstüste hata yaptığın vakit sonucu da tabii ağır bir bedele doğru da gidiyor. Galatasaray'ın bu 5 senesi, yani Özhan Abi seçildikten sonra benim beklediğimden çok daha iyi geçti. Fenerbahçe'nin çok daha açık ara gitmesi lazımdı, yapamadılar. Fenerbahçe kendinden yapamadı ama bundan sonrası için Allah yardımcıları olsun, çok daha zor.

*-Fenerbahçe, Özhan Bey'in Galatasaray Başkanı olduğu dönemde 3 şampiyonluk aldı.

O bile bana göre hiçbir şey değil yani. Çünkü o kadar büyük yatırım içerisindeydiler ki çok daha iyi şeyler yapmaları lazımdı, yapamadılar. Onun için bundan sonrası bence daha vahim.

-Vahim derken sizce Galatasaray'ı neler bekliyor?

Bundan evvel biz Fenerbahçe'yi 10 sene her yerde yendik, geçtik. Onlar da bizi geçecekler anlaşılan, 10 sene sürüneceğiz.

*-UEFA Kupası'na da ulaşırlar diyor musunuz?

Mantıken ulaşmaları lazım. mantık çerçevesinde ulaşmaları lazım, şu anda bakarsan oynayan takımlara bizim dönemimizdeki gibi de değil artık, dikkat et bak Middlesbrough, Sevilla, Espanyol oynuyor. Yani bir Arsenal, bir Leeds United, bir Bologna yok artık. Mesela Leeds United'ı biz elediğimizde onlar İngiltere'de lig 2.'siydi. Arsenal, Manchestar United'la şampiyonlukta yarışıyordu. Onun için burada ben yorumla bir şey yapmak istemiyorum, bu uzun bir hikaye, oturup niye böyle, yanlışlar nerede, niye yanlış, şu yanlış, bu yanlış, bütün hepsi yanlış oldu mu çıkan sonuç daha da yanlış.

*-Bu sorun nasıl aşılır. Maçta yaşananlar sadece bir Galatasaray meselesi değil. Benim korkum bu tür olayların devam etmesi.

O da tabii olabilir ama onun için en ağır cezaları verecekler. Bu olayları İngiltere'de, İtalya'da, Hollanda'da bitirdiler. Senelerce stada adam sokmadılar. Yani bu kadar ciddi olaylarla polisiye olarak ilgilenilirse, çünkü bu olay kulübün veya federasyonun tek başına becerebileceği bir hadise değil. Bunlar polisiye olaylar.

22.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  En ağır ceza verilsin

  Kim düşecek, kim kalacak?

  2. yarının lideri Trabzon

  Kurtar: Ligde kalmalıyız

  Çaykur Rize'nin umudu Sakarya

  F.Bahçe bayrağı Everest Zirvesinde

  Beşiktaş'ın en kısır sezonu

  41 yaşındaki Romario 1000. golünü attı

  Kim düşecek hâlâ belli değil

  Alkışı haketmek

  Dediklerimiz oldu

  Organize hareket


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004