Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Organize hareket

Derbi maçı bir arkadaşımın son andaki davetini kabul ederek stadda seyirciyle beraber izledik. Öyle bir maça denk geldik ki, her türlü çirkinliğe şahitlik ettik. Ayrıca bir camianın el birliği ile kendini imhasına şahit olduk. Bu seyici bu teknik heyet ve bu yönetim amiyane tabirle kafayı yemiş.

Önce seyirciden söz edelim. F.Bahçe' ye bir öfke ve kin var olduğu bir gerçek. Öfkeyi rekabetin önüne geçirmeyi hep yadırgadık. Ancak G.Saray seyircisinin öfkesi öyle bir hal almış ki; kendi takımlarına yaptıkları fenalıkta düşman aratmadılar. Çok bekledikleri ezeli rakibi yenme vaktinde, rakiplerinin kazanması için ellerinden geleni yaptılar. Sahaya attıkları her yabanci madde, kendi takımlarının motivasyonunu bozduğu gibi, rakibi hırslandırıp maça asılmalarına sebep oldu.

Şampiyon olmuş, fiziksel ve zihinsel olarak derbiye eksik hazırlanmış rakiplerine karşı, kazanma ivmesi daha yüksek takımlarının, artılarını eksiye çeviren ender seyirci profili çizdi G.Saray taraftarı. Bunu anlamak mümkün değil. Yapılanların organize olmadığını söylemek saf dillik olur. Tirübünde bazı taraftarların bu hareketlere tepkili olduğunu gördüm. Sırtında G.Saray forması olan genç bir taraftar kardeşimin, su poşetleri atıldıkça " Allah'ın nimetini nasıl kıyıp atıyorlar" demesi, o kadar çirkinlikler içinde çok duyarlı bir güzellikti.

Gerets'in korkak oyun anlayışı gecenin ayrı bir çirkinliğiydi. Rakip böyle korkak bir G.Saray'ı görünce, maçı lehine çevirmekte zorlanmadı. Mehmet Topal'ın oyun organizatörlüğü ile G.Saray'ın bu maçı kazanması ham hayaldi. Bir Arda'nın oyuna girdikten sonra oyuna kattığı hareketlilik, İliç'le beraber zenginleştirilmeliydi.

Ya yönetime ne demeli. Seyircinin bu maçı beklediğini ve organize hareketin olacağını bilmemeleri affedilir değildi. İçeri sokulan onca meşale ve yabancı madde kimler tarafından sokuldu? Bunlara bir çare neden düşünülmedi? Şimdi gelecek sezon için G.Saray'a yüklü bir ceza gelirse bunun hesabını kim verecek? Hoş bu seyirci kendi takımına böyle önemli bir maçta bunu yaptıktan sonra, tirübün desteği olsa ne olur olmasa ne olur?

[email protected]

Said OKUR

22.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  En ağır ceza verilsin

  Kim düşecek, kim kalacak?

  2. yarının lideri Trabzon

  Kurtar: Ligde kalmalıyız

  Çaykur Rize'nin umudu Sakarya

  F.Bahçe bayrağı Everest Zirvesinde

  Beşiktaş'ın en kısır sezonu

  41 yaşındaki Romario 1000. golünü attı

  Kim düşecek hâlâ belli değil

  Alkışı haketmek

  Dediklerimiz oldu

  Organize hareket


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004