Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Wolfowitz: Beni medya yıktı

Dünya Bankasının görevinden ayrılmak zorunda kalan Başkanı Paul Wolfowitz, kuruluştaki ve medyadaki “aşırı sıcak” atmosferin kendisini istifa etmek zorunda bıraktığını söyledi.

Dünya Bankasında çalışan sevgilisinin maaş artışı için torpil yaptığı suçlamasının ardından istifa etmek zorunda kalan Wolfowitz, İngiliz yayın kuruluşu BBC’ye yaptığı açıklamada, yönetim kurulunun sonunda kendisine teşekkür ettiğini, etik ve iyi niyetli davrandığını kabullendiğini belirtti.

İstifası 30 Haziranda yürürlüğe girecek olan Paul Wolfowitz, kendi davranışlarının, görevinden ayrılmasına sebep olmadığını savunarak, “Dünya Bankasında duyguların aşırı sıcak hale geldiğini, gerçekten önemsediği insanlar için yapmak istediklerini yaptığına inanmadığını” söyledi. Kendisine karşı duyulan kişisel antipatinin istifa kararına katkısı olmadığına inandığını da belirten Wolfowitz, Dünya Bankasından çok medyanın tutumunun istifa kararına yol açtığını savundu.

Paul Wolfowitz, Dünya Bankasının başında geçirdiği iki yıl süreyle yaptıklarından gurur duyduğunu da söyleyerek, “olup bitenlerden biraz da olsa pişmanlık duyduğunu, ancak şu anda kendini çok iyi hissettiğini” belirtti. Wolfowitz, geleneksel olarak Amerikalıların başında bulundukları Dünya Bankasında daha fazla Afrikalı temsilci görmek istediğini sözlerine ekledi.

Sevgilisini kayırmakla suçlanan Dünya Bankası Başkanı Paul Wolfowitz, hakkındaki iddiaları araştırmak üzere kurulan özel kurul tarafından yayımlanan raporda, bankanın kurallarını ihlâl etmekten resmen suçlu bulunmuştu.

Daha önceki görevi olan ABD Savunma Bakan Yardımcılığı sırasındaki çalışmalarıyla Irak savaşının mimarlarından biri olarak tanınan ve kalkınma ekonomisi konusunda deneyimli olmayan Wolfowitz, bu sebeplerle Dünya Bankası başkanlığı döneminin en başından itibaren kurum personelinin tepkisiyle karşılaşmıştı.

Wolfowitz’in Dünya Bankasına Pentagon’daki bazı çalışma arkadaşlarını getirmesi de eleştirilmişti.

/ ANKARA

29.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bağdat’ta tarihî buluşma

  Wolfowitz: Beni medya yıktı

  Vatikan yeniden diyaloğa yöneliyor

  Çin’den, ABD’ye büyük tepki

  İslâm ülkelerinden dayanışma çağrısı

  Royal: Sarkozy, geri adım atmak zorunda

  15 Şiî rehin alındı

  Beşşar’ın referandumunun sonuçları ertelendi

  Nazarbayev’in damadı kırmızı bültenle aranıyor

  İngilterede alkoliklere sağlık uyarısı geliyor

  En şahinleri İşçi Partisi lideri olacak


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004