Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Vatikan yeniden diyaloğa yöneliyor

Vatikan, Papalık Dinlerarası Diyalog Kurulu’nu yeniden müstakil bir birim haline getirmeyi kararlaştırdı. Vatikan Devlet Sekreteri (Başbakan) Kardinal Tarcisio Bertone, “Bu değişiklik devlet sekreterliği olarak dinlerarası diyaloğa ne kadar önem verdiğimizi göstermektedir” dedi.

Vatikan Devlet Sekreteri Kardinal Tarcisio Bertone, bir konferans sırasında yaptığı açıklamada, Alman Papa 16. Benediktus döneminde PDKK’nın Papalık Kültür Kurulu’na bağlı bir birime dönüştürülmesi biçimindeki uygulamanın son bulacağını, PDKK’nın yeniden başlıbaşına bir birim haline geleceğini duyurdu. Kardinal Bertone, “Bu değişiklik de devlet sekreterliği olarak dinler arası diyaloğa ne kadar önem verdiğimizi göstermektedir” dedi.

Papa 16. Benediktus, Papa olmasının hemen ardından 11 Mart 2006’da Vatikan’da yaptığı ilk kurumsal değişiklikte, PDKK’yı Kardinal Paul Poupard başkanlığındaki kurula bağlı bir birim haline getirmişti.

PAPA TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Dönemin PDKK Başkanı Başpiskopos Michael Fitzgerald’ın görevinden uzaklaştırılarak, Mısır’a Vatikan Büyükelçisi olarak atanması ise 16. Benediktus’un dinler arası diyalogdan ziyade kültürler arası ilişkilere önem vereceğinin göstergesi olarak yorumlanmıştı.

PDKK’nın müstakil bir birim olmasına son veren gelişme, dinler arası diyalog yanlısı çevrelerin Vatikan’a yönelik eleştirilerini de beraberinde getirmişti.

Vatikan yetkilileri özellikle Papa 16. Benediktus’un Regensburg’daki konuşmasıyla İslâm dünyasında tepkileri üzerine çekmesinin ardından, bozulan imajı düzeltme amacıyla, dinler arası diyalog konusunu yeniden ön plana çıkarma eğilimi sergiliyorlar. Vatikan bürokrasisinde yapılan düzeltme bu eğilimin bir uzantısı olarak değerlendiriliyor.

/ VATİKAN

29.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bağdat’ta tarihî buluşma

  Wolfowitz: Beni medya yıktı

  Vatikan yeniden diyaloğa yöneliyor

  Çin’den, ABD’ye büyük tepki

  İslâm ülkelerinden dayanışma çağrısı

  Royal: Sarkozy, geri adım atmak zorunda

  15 Şiî rehin alındı

  Beşşar’ın referandumunun sonuçları ertelendi

  Nazarbayev’in damadı kırmızı bültenle aranıyor

  İngilterede alkoliklere sağlık uyarısı geliyor

  En şahinleri İşçi Partisi lideri olacak


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004