Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İslâm ülkelerinden dayanışma çağrısı

Dünya İslam Ekonomik Forumuna katılan bazı ülkelerin liderleri, “yeni bir İslam altın çağı” oluşturulması için Müslüman ülkelere birlikte çaba gösterme çağrısında bulundu.

Kuala Lumpur’da yapılan forumda konuşan Malezya Başbakanı Abdullah Bedevi, ümmet olarak bir kavşak noktasında bulunduklarını belirtti. Batının küresel hakimiyetinin tadını çıkarırken, İslam ülkelerinin “Üçüncü Dünya” olarak nitelendirildiğini belirten Abdullah, dünya nüfusunun yüzde 21’ini oluşturan İslam Konferansı Teşkilatı ülkelerinin 2005’te dünyanın gayri safi hasılasının sadece yüzde 5’ine sahip olduğunu hatırlattı.

Abdullah, İslam ülkelerinin eğitime yatırım yapmak için ciddi tedbirler alması gerektiğini söyledi. Endonezya Devlet Başkanı Susilo Yudhoyono da İslam ülkelerinin kalkınmasını sağlamak için “kolektif bir güç olarak” çalışmaları gerektiğini söyledi.

Yudhoyono, “İslam ümmeti olarak aramızda hakiki bir dayanışma sağlayabilir ve İslam’ın altın çağındaki itibarı yeniden elde edebiliriz” diye konuştu.

Endonezya lideri, İslam ülkelerinin aralarındaki ticari engelleri kaldırmalarını ve turizmi geliştirmelerini önerdi. Kuveyt Başbakanı Şeyh Nasır El Muhammed El Sabah da, İslam ülkelerinin diğer ülkelerle diyaloğu geliştirmesi gerektiğini söyledi. Birleşik Arap Emirliklerinin Ras El Hayme Emirliği Veliaht Prensi Şeyh Suud Bin Sakr El Kasımi de, diğer ülkelerle bağları geliştirme çabalarının gerekli olduğunu, çünkü “İslam dünyasının bir ada olmadığını, dünyanın bir parçası olduğunu” belirtti.

/ KUALA LUMPUR

29.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bağdat’ta tarihî buluşma

  Wolfowitz: Beni medya yıktı

  Vatikan yeniden diyaloğa yöneliyor

  Çin’den, ABD’ye büyük tepki

  İslâm ülkelerinden dayanışma çağrısı

  Royal: Sarkozy, geri adım atmak zorunda

  15 Şiî rehin alındı

  Beşşar’ın referandumunun sonuçları ertelendi

  Nazarbayev’in damadı kırmızı bültenle aranıyor

  İngilterede alkoliklere sağlık uyarısı geliyor

  En şahinleri İşçi Partisi lideri olacak


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004