Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Ulaşımda tedbir alınıyor

Ulaştırma Bakanlığı, 22 Temmuz 2007 tarihinde yapılacak milletvekili genel seçiminde, kayıtlı olduğu yerde oyunu kullanacak seçmenlere kolaylık sağlamak için şehirlerarası yolcu taşıyan otobüs sayısını Temmuz ayında arttıracak. Kara Ulaştırması Genel Müdürü Talat Aydın, seçimler öncesinde ve sonrasında ulaştırma hizmetlerinin aksamaması için şehirlerarası taşımacılık kapasitesini geçici olarak arttırmayı amaçladıklarını belirtti.

Ulaştırma Bakanlığı, 22 Temmuz 2007 tarihinde yapılacak milletvekili genel seçiminde, kayıtlı olduğu yerde oyunu kullanacak seçmenlere kolaylık sağlamak için şehirlerarası yolcu taşıyan otobüs sayısını Temmuz ayında artıracak.

Ulaştırma Bakanlığı Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü, seçim döneminde şehirlerarası yolcu taşımalarının kapasitesinin artırılmasını öngören bir genelge üzerinde çalışıyor. Genelgenin önümüzdeki günlerde tamamlanarak, ilgili kuruluşlara gönderilmesi bekleniyor.

Kara Ulaştırması Genel Müdürü Talat Aydın, yaptığı açıklamada, genelgeyle, 22 Temmuzda yapılacak seçimler öncesinde ve sonrasında ulaştırma hizmetlerinin aksamaması için şehirlerarası taşımacılık kapasitesini geçici olarak artırmayı amaçladıklarını belirtti.Aydın, tatil dönemi ve oyunu kayıtlı olduğu yerde kullanmak isteyen vatandaşların seyahat talepleri göz önünde bulundurularak, seçimlerin 10 gün öncesinden başlayarak 20 gün süresince şehirlerarası yolcu taşımacılık kapasitesinin artırılacağını kaydetti.Seçim döneminde yaklaşık 13-14 milyon vatandaşın yer değiştirmesinin beklendiğini ifade eden Aydın, ‘’Seçim döneminde mevcut düzenli seferlerle talebi karşılamak mümkün değil. Onun için tedbir alıyoruz. Uygulama, seçmenlerin kayıtlı olduğu yerde oyunu kullanmasını da sağlayacak’’ dedi.

D2 VE B TİPİ BELGESİ OLANLARA İZİN

Otobüsle düzenli şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan D1 yetki belgesi sahiplerinin yanı sıra ‘’belirli bir zaman tarifesine uymaksızın yolcu durumuna göre arızi sefer düzenleyerek taşıma yapan’’ D2 yetki belgesi sahiplerine seçim döneminde şehirlerarası yolcu taşımacılık izni verileceğini kaydeden Aydın, uluslararası yolcu taşımacılığı yapan B tipi belge alanların da uygulama kapsamına alınacağını ifade etti. Kara Ulaştırması Genel Müdürü Aydın, uygulamayla, şehirlerarası taşımacılık belgesi olan araç sayısının 9 bin 800’den geçici olarak 17 bin 500’e çıkacağını bildirdi.

/ ANKARA

30.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ağar: Başörtüsü temel hak, tarikatlar sosyal gerçek

  Ulaşımda tedbir alınıyor

  ANAVATAN’da sona doğru

  Baykal’dan aydın tarifi

  ABD'ye nota

  Tanklar sınıra taşınıyor

  En çok asker aday AKP’den

  CHP’li Ertuğrul Günay AKP’de

  İslâmla terör yan yana gelmez

  Seçim sandıkları gözlenecek

  İstanbul'un fethine defileli kutlama

  Sezer’den Fatih’e övgü

  Demirel’den CHP sorusuna tepki

  Şahin Hoca Hakk’a yürüdü

  TÜİK’ten afişli çağrı

  Kavaklı deprem yaralarını sarıyor

  En büyük akvaryum

  Güneş gözlüğü alırken dikkat


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004