Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Vatikan'dan AB desteği

Vatikan’ın Devlet Sekreteri (Başbakan) Kardinal Tarcisio Bertone, Türkiye’nin Avrupa’ya alınması konusunda birbirinden çok farklı yaklaşımlar bulunmakla birlikte, Ankara’nın AB üyeliğinin mümkün olabileceğini söyledi.


İran yine reddetti

İran yönetimi, AB ile bugün yapılacak müzakereler öncesinde, “uranyum zenginleştirmenin askıya alınmasını kabul etmeyeceğini” bir kez daha yineledi.

‘İran, Afganistan cephesini de karıştırıyor’

İngiltere’de yayınlanan The Daily Telegraph, Afganistan’daki NATO askerlerinin İran sınırındaki Herat eyaletinde Taliban’a ait bir cephanelikte İran y


  5 ABD askerinden biri psikolojik hasta

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’un yaptığı bir araştırma, Irak’taki her 5 Amerikan askerinden birinin psikolojik sorun yaşadığını ortaya çıkardı.


  Bahreyn’den Amerikan saldırısına yasak

Bahreyn parlamentosu, ABD’nin ülkedeki üslerden İran’a saldırı düzenlemesini yasakladı.


  Şimon Peres cumhurbaşkanı adayı

İsrail siyasetinin duayen isimlerinden Başbakan Yardımcısı Şimon Peres, cumhurbaşkanlığı için resmen aday olduğunu açıkladı.


  Sarkozy yumuşadı, AB rahatladı

İngiliz basını, Fransa’da 3 hafta önce cumhurbaşkanlığına seçilen Nicolas Sarkozy’nin iktidara geldikten sonra gerek iç, gerekse dış politikasına ilişkin söylemini yumuşattığını belirtti


  ABD: Bir daha sınır ihlâli olmaz

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcülerinden Tom Casey, Türk hava sahasının Amerikan F-16’larınca Irak sınırında ihlal edilmesine ilişkin sorular üzerine Casey, bu konuda daha erken saatte bir açıklamada bulunduğunu, ayrıca Ankara’daki Amerikan büyükelçiliğinden bir açıklama yapıldığını belirterek, Türk hava sahasına yönelik ihlalin, ‘’istenmeden’’ gerçekleştiğini kaydetti.


  Ezerbaycan'da ezan yasağı kalktı

Azerbaycan’da ezan okurken hoparlör kullanılıp kullanılmayacağına ilişkin tartışmalar, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in müdahalesiyle sona erdi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004