Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

“Enerji ithalatı” uyarısı

Merkez Bankası, dünya petrol tüketiminin artacağını belirterek, “İthalat miktar endeksleri incelendiğinde, ham petrol ve doğal gaz ithalatının yüksek reel büyümesinin dikkat çektiği” uyarısında bulundu.


Turizm ve gıdada KDV indi

Hükümet, aralarında çikolatadan balığa, çaydan meyve suyuna kadar hemen hemen bütün gıda ürünlerinde KDV oranını yüzde 8’e düşürdü.

Yabancı yatırımlarda ikinci dalga geliyor

Sermaye Piyasası Kurulu Başkanlığına vekalet eden İkinci Başkan Turan Erol, Türkiye’ye bugüne kadar birleşme ve satın alma yoluyla gelen ve ‘’birinci


  Bonozedelere ödeme ve KEY yasası yürürlükte

İmar Bankası’ndan bono alan 22 bin kişiye ödeme yapılmasını öngören yasa ile KEY kesintilerinin hak sahiplerine ödenmesine ilişkin yasa Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.


  Stopaj kiracıyı yakacak

Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Şükrü Kızılot, kira gelirine stopaj konmasının kiraları yükselteceğini ve enflasyonu zıplatacağını söyledi.


  Tekstilciler seçimi bekliyor

TOBB Tekstil ve Hazır Giyim Sektörü Meclis Başkanı Umut Oran, ‘’22 Temmuzdan sonra önlerinde yeni bir dönemin olacağını, bu nedenle sektör olarak geleceğe umutlu bakmak istediklerini’’ söyledi.


  Tüketimin yüzde 23’ünü İstanbul yapıyor

ANKARA - Hanehalkı tüketim harcamalarının bölgesel dağılımına göre 2003-2004-2005 yıllarında toplam tüketim harcamasının yüzde 23,2’si İstanbul’da oturanlar gerçekleştirdi.


  Karayolları arazisi Zorlu’ya devredildi

Karayolları’na ait İstanbul Levent’te bulunan 96 bin 505 metre karelik arazi, en yüksek teklifi veren Zorlu Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım A.Ş’ye resmen devredildi.


  Turizm tesisi sayısı 25 yılda 4,4 kat arttı

Türkiye’de 1980’den bu yana gelen turist sayısı yaklaşık 16 kat, turizm gelirleri 43 kat artarken, 1980-2005 döneminde turizm tesislerinin sayısı 4,4 kat yükseldi.


  Çalık Grubu’na izin, Petrol Ofisi beklemede

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), Çalık-Indian Oil’e Ceyhan’da rafineri kurma izni verirken, Petrol Ofisi’nin teklifini ise beklemeye aldı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004