Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

İmam hatipliler de bu ülkenin öz evlâtları

Demokrat Parti Genel Başkanı Mehmet Ağar, TÜSİAD’da yaptığı konuşmada, “İmam Hatip mezunları da bu ülkenin öz evlâtlarıdır. Onları bir başka yere çekmek yanlıştır. Bu hükümet onlarla ilgili taahhütlerde bulundu, ama altında kaldı” dedi.


Mutabakatla çözülecek

NTV’ye yaptığı açıklamada, başörtüsünü bir oy zemini değil, özgürlük meselesi olarak görmek gerektiğini ifade eden Başbakan Erdoğan, “Ben asla bir oy

Tuğcu emekliye ayrılıyor

Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu, 12 Haziranda yaş haddinden emekliye ayrılacak. Anayasa Mahkemesi’nin 46 yıllık tarihinde ilk kadın başkan olan


  Genel Merkez'e DP tabelası asıldı

Olağanüstü büyük kongre kararıyla Demokrat Parti adını alan DYP’nin Balgat’taki genel merkezinin tabelası da Demokrat Parti (DP) olarak değiştirildi.


  Akman, yeniden RTÜK üyesi seçildi

TBMM Genel Kurulunda, 14 Temmuzda boşalacak 3 RTÜK üyeliğine Zahit Akman, İlhan Yerlikaya ve Hülya Alp seçildi


  Seçmen ekonomide bir yıl öncesine bakıyor

ABD’nin Illinois Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Akarca, seçmenin, hükümetin ekonomik performansını değerlendirirken, seçimden önceki bir yılı dikkate aldığını söyledi.


  Hakimler kararlarıyla konuşur

Yargıtay Başkanı Osman Arslan, yargı olarak işlevlerinin farklı olduğunu ve yargı mensuplarının hangi konuda konuşacaklarını iyi bildiklerini ifade ederek, ‘’Yargıdan politik konuşmalar beklemeyin. Biz politik konuşmalar yapmayız, Biz politikanın dışındayız’’ şeklinde konuştu.


  Terör tazminatı ödemeye uzatma

5663 sayılı ‘’Kültür ve Tabiat Varlıklarını Korumu Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun’’ ve 5666 sayılı ‘’Terör ve Terörle Mücadeleden doğan Zararların Karşılanması Hakkında Kanun’’, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanarak, yürürlüğe girdi.


  Güneş: Seçimler huzur içinde geçecek

İçişleri Bakanı Osman Güneş, “Devletimiz tüm kurumları, güvenlik güçlerimiz tüm imkanlarıyla ayaktadır” diye konuştu.


  Anayasa paketinde ikinci oylama

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in veto ettiği, Cumhurbaşkanını halkın seçmesini de içeren Anayasa değişikliği paketinin ikinci oylaması bugün yapılacak.


  Telekom, ilçelere internet evi kuracak

Tük Telekom, 850 ilçeye internet evi kuracak. Alınan bilgiye göre, söz konusu internet evlerinde 18 ya da 20 bilgisayar, modem, bilgisayar masaları, oturma grupları ve bir çalışma dolabı bulunacak.


  Hac kuraları çekildi

2007 yılı hac organizasyonu kapsamında hacca gideceklerin belirlenmesi için Diyanet İşleri Başkanlığında 623 bin hac başvurusu için kur’a çekimi düzenlendi.


  “Seyyar mescid”e soruşturma

Bolu’da bir belediye otobüsünün semt pazarı esnafı için mescit haline dönüştürüldüğü iddialarıyla ilgili olarak Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, ‘’Tuvalete ses çıkartmayıp, mescide karşı hareket içerisinde olan insanları, Bolu ve Türkiye Cumhuriyeti’ndeki insanların vicdanlarına bırakıyorum ‘’ dedi.


  ‘İncirlik daha ne kadar?’

Küresel Barış ve Adalet Koalisyonu, savaş karşıtı çalışmalarına “İncirlik Üssü Kapatılsın” kampanyasıyla devam ediyor. Haziran 2003’te imzalanan gizli bir kararnameyle Amerikan ordusunun Irak’taki her türlü nakliyesinin İncirlik’ten yapabilir hale geldiğini hatırlatan Küresel BAK mensupları, “Bu kararname yıllık olduğu için her sene uzatılıyor. Biz bu kararnamenin bu yıl yenilenmemesi için bir kampanya yürütüyoruz. İncirlik Üssü’nden kalkan uçaklar Irak’ı vuruyor. İncirlik Üssü Irak işgaline ev sahipliği yapıyor” dedi.


  Diyarbakır Yeni Asya okuyucuları piknikte buluştu

Diyarbakır Yeni Asya okuyucuları geçtiğimiz Pazar günü piknikte buluştu. Diyarbakır Sosyal-Eğitim Grupları tarafından organize edilen geleneksel Diyarbakır Yeni Asya okuyucuları pikniği, Deve Geçidi Barajı piknik alanında düzenlendi.


  Muğla'da teknoloji şenliği

Muğla’da ilköğretim okulları öğrencileri tarafından düzenlenen ‘’teknoloji ve tasarım’’ şenliği başladı. Sınırsızlık Meydanı’nda başlayan şenliğe katılan ilköğretim okulu öğrencileri, kendi tasarladıkları projeleri beğeniye sundu.


  Rumeli Hisarı'nda fetih kutlaması

Sarıyer Belediyesi’nin Rumelihisarı’nda düzenlediği “Fetih Gecesi ” hisarda toplanan binlerce İstanbullu tarafından coşkuyla kutlandı.


  10 ilde daha sayısal yayın başlıyor

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Üyesi Taha Yücel, sayısal karasal yayının 10 büyük ilde daha başlayacağını bildirdi.


  Sigarasız bir gün

Sigara salgınıyla oluşan önlenebilir hastalık ve ölümlere dikkatin çekildiği “Dünya Sigarasız Günü’’nün bu yılki teması, “Tamamen sigarasız ve dumansız ortamlar’’ olarak belirlendi.


  Ağaçlar kanser oldu

5. Uluslar arası Çevre Proje Olimpiyatına Rusya adına katılan Yuliya Nikulina, Luiza Bektemirova adlı öğrenciler, hazırladıkları projede TEPLİSTAN Milli Parkındaki ağaçları incelediler.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004