Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Ölüm tehditleri aldım

Memorial 11 Altın Adam Yarışması'nın toplantısında konuşan G. Saray Başkanı Canaydın, aleyhinde yazılar yer alan internet sitelerinde kendisine ölüm tehditleri yapıldığını açıkladı.

tığı konuşmasında, ‘’Aleyhimdeki internet sayfalarını okuyun ürkersiniz. Ölüm tehditleri dahil en kaba hakaretler dahi yapılıyor. Olsun dimdik ayaktayım. O arkadaşlara da bir gün doğruyu anlatacağız. El ele verelim, bu işten tertemiz çıkmanın yolu beraber olmaktır’’ diye konuştu. Ölüm tehdidi konusunda açıklama yapması istenen Canaydın, konuyla ilgili şunları söyledi: “Yüz yüze konuşmakta cesaret edemeyen ama yazarak bu cesareti bulunan bir sürü genç var. Normal karşılıyorum bu bir tecrübedir. İnternette ‘canaydinistifa.com’ adresli siteler var. Böyle sayfalarda genç arkadaşlarım bütün reaksiyonları gösteriyorlar. Birazcık ileri giderek hakarete varan kelimeler kullanıyorlar. Bir tanesinin de (Bu adamı göndermek için birisine öldürtmemiz lazım, biri bunu yaparsa hayat boyu onu hapishanede bakacağım) diye beyanları var. Bunları espriyle alıyor, bu gençlerin heyecanına veriyorum. Normal düşündükleri zaman bunları söylemeyeceklerine inanıyorum. Bu bir geçiş dönemi, inşallah iyi niyetle geçişi sağlayacak ve doğruyu bulacağız. Hiçbirine kızmıyorum, fakat elimden geldiği kadar reaksiyon göstermeyip, dikkat ederseniz mazlumu oynamıyorum dimdik ayakta durarak bir şeyler anlatmak istiyorum.’’

AYIN ALTIN ADAMLARI SEÇİLDİ

Memorial 11 Altın Adam Yarışması’nda Mayıs ayının değerlendirme toplantısı yapıldı. Kalyon Oteli’nde gerçekleştirilen toplantıda, Mayıs ayının altın futbolcuları forvet adayları arasından seçilirken, Kayserisporlu Gökhan Ünal 219, Galatasaraylı Ümit Karan 173 puanla altın adam seçildiler.

Fenerbahçe kalecisi Serdar Kulbilge ise 194 puanla altın kaleci seçildi. Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico’nun 210 puanla ayın altın antrenörü, hakem Hüseyin Göçek de 220 puanla ayın altın hakemi seçildi. Ayın altın yöneticisine aday bulunamadığı için bu kategoride oylama yapılmadı.

31.05.2007


 

Sağlam: Beşiktaşla anlaştık

Kayserispor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Beşiktaş ile anlaştığını bildirdi. Sağlam, Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören ile Antalya’da görüştükten sonra, İstanbul’da Beşiktaş yöneticileri ile bir araya geldiğini belirtti.

Beşiktaş ile her konuda anlaşma sağladıklarını, ifade eden Sağlam, ‘’İstanbul’da Beşiktaşlı yöneticiler ile görüştüm ve kendileri ile her konuda anlaşma sağladık’’ dedi. Sağlam, ‘’Gökhan Ünal ve Mehmet Topuz’u Beşiktaş almak istiyor. Ancak, bu konuda Kayserispor daha önce iki futbolcuyu satmayacağını açıklamıştı. Yönetimin bu konudaki tavrını bildiğim için ısrarcı olmam’’ diye konuştu. Kayserispor Asbaşkanı Şaban Miraboğlu ise, Ertuğrul Sağlam’ın Beşiktaş ile anlaşmasının kendileri için sürpriz olmadığını, Sağlam’a gereken anlayışı gösterdiklerini söyledi. Şaban Miraboğlu, Kayseripor’da başarılı 2 sezon geçiren Ertuğrul Sağlam’ın Beşiktaş’ta da başarılı olacağına inandıklarını kaydetti.

Alvaro Tello’ya sağlık kontrolü

Beşiktaş’ın prensip anlaşmasına vardığı ve dün sabaha karşı İstanbul’a getirdiği Şilili futbolcu Rodrigo Alvaro Tello, sağlık kontrolünden geçti. Portekiz’in Sporting Lizbon takımında forma giyen 28 yaşındaki sol kanat oyuncusuna, Kadıköy Acıbadem Hastanesi’nde çeşitli sağlık kontrolleri ve testler uygulandı. Sempatik hareketleri ile dikkat çeken Tello’nun kontroller sırasında neşeli olduğu gözlendi.

31.05.2007


 

Polat’tan Gerets’e teşekkür

Galatasaray’da görevinden ayrıldığı resmen açıklanan teknik direktör Erik Gerets için veda organizasyonu yapıldı.

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcı Adnan Polat, Gerets’le 1 yıldan fazla bir süre birlikte çalıştıklarını kaydederek, ‘’Birlikte güzel günlerimiz de oldu, mutsuz zamanlarımız da oldu. Karşılıklı sevgi ve saygı içinde çalıştık. Bugün şartlar ayrılığı getirdi. Dostluğumuz devam edecektir. Emek ve hizmetleri için kendisine teşekkür ediyoruz. İleride yollarımız tekrar kesişecektir. Futbol dışında da bir araya gelebiliriz. Türkiye’de her zaman dostları olduğunu bilmelidir’’ ifadelerini kullandı. Erik Gerets ise görüşlerini dün yaptığı basın toplantısında anlattığını kaydederek, ‘’Dünyanın herhangi bir yerinde illa ki buluşacağız’’ demekle yetindi.

BELÇİKALI’NIN TALİBİ ÇOK

Gerets, kendisine 4 takımdan teklif geldiğini, ancak şu an için kararını kesinleştirmediğini söyledi.

Belçika’nın en büyük gazetelerinden biri olan HLN gazetesine açıklamalarda bulunan Erik Gerets, ‘’Wolsburg, Hertha Berlin, Feyenoord ve Manchester City’i çalıştırmam konusunda teklifler aldım’’ dedi.

31.05.2007


 

Trabzon’da transfer zirvesi

Trabzonspor’da, bugün İstanbul’da transfer zirvesinin yapılacağı bildirildi. Kulüp başkanı Nuri Albayrak, kulüp asbaşkanı Haşim Sayitoğlu ve teknik direktör Ziya Doğan’ın büyük ihtimalle İstanbul’da bir araya gelecekleri öğrenildi.

Yurt dışından dönen teknik direktör Ziya Doğan’ın, yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi vereceği ve transfer konularının gündeme geleceği belirtildi. Ancak yabancı oyuncu kontenjanının dolu olması sebebiyle yabancı transferinin gerçekleşmesinin zor olduğu kaydedildi. Transfer çalışmalarının yanı sıra UEFA Intertoto Kupası’nda mücadele edecek bordo-mavili takımın kamp kadrosunun belirleneceği ve gelecek sezonki programın da görüşüleceği öğrenildi.

MUSAMPA’YA AF YOLU

Trabzonspor’da ligin 30. haftasındaki Antalyaspor maçı öncesi disiplinsiz davranışları sebebiyle kadro dışı bırakılan Musampa’nın, sezon öncesi hazırlıklarına çağrılacağı öğrenildi. UEFA Intertoto Kupası’nda mücadele edecek olan ve bu nedenle geniş bir kadroya ihtiyaç duyan bordo-mavili takımın 20 Haziranda Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde yapacağı ilk çalışmaya, Kiki Kizito Musampa’nın da katılacağı bildirildi.

31.05.2007


 

Tuncay için çabalıyoruz

Memorial 11 Altın Adam Yarışması’nın Mayıs ayı değerlendirme toplantısına onur konuğu olarak katılan Mosturoğlu, Antalyaspor ile sözleşmesini tek taraflı fesheden futbolcu Ali Bilgin ile ilgilenmediklerini belirtirken, iç transferde Tuncay Şanlı ile yeniden anlaşmak için her türlü fedakarlığı yaptıklarını kaydetti.

Mosturoğlu, ‘’Tuncay Şanlı, Ümit Özat gittikten sonra potansiyel kaptanımız durumunda. Kulüp olarak son derece önem verdiğimiz bir futbolcumuz. Gereken her türlü fedakarlığı yaptığımız bir oyuncu. Milli takım kampından döndüğü hafta içinde netlik kazanacağını düşünüyorum’’ şeklinde konuştu.

31.05.2007


 

Eto'o’ya karşılık Henry iddiası

İspanyol spor gazetesi Marca, İngiltere’nin Arsenal kulübünün, Samuel Etoo’yu transfer etmek için Barcelona’ya 25 milyon Avro ve Fransız golcüsü Thierry Henry’i teklif ettiğini yazdı.

Gazetede bu yazın en ‘’bomba transferi’’ olarak verilen iddiada, Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger’in, Eto'o’yu gelecek sezon için kesinlikle istediği ve Barcelona kulübüyle pazarlıkların başlatıldığı kaydedildi. İspanyol gazetesi, Eto'o’nun ayrılmasına Barcelona kulübünün sıcak baktığını ifade etti.

31.05.2007


 

Yılmaz Vural görevden ayrıldı

Antalyaspor Basın Sözcüsü Murat Süğlün, Genel Direktör Yılmaz Vural’ın, Antalyaspor ile devam etmeme kararını kendilerine ilettiğini, yönetim kurulunun da bu kararı kabul ettiğini bildirdi.

Murat Süğlün, Antalyaspor Yönetim Kurulu’nun, Yılmaz Vural’ın da katıldığı bir toplantı yaptığını belirterek, ‘’Yönetim kurulu toplantısında Yılmaz Vural, devam etmeme kararını bize iletti. Yönetim kurulu da bu kararı kabul etti. Artık yeni hoca arayışlarına başladık. En kısa sürede yeni hocamızı bularak yeni sezon hazırlıklarına başlayacağız’’ dedi.

31.05.2007


 

Antalya’ya denize sıfır golf sahası

Akdeniz’in ilk links (denize sıfır, tabiî ortamda yapılan golf tesisi) golf tesisi Antalya’nın Serik ilçesinde yapılıyor.

Dünyanın çeşitli ülkelerinde 300 civarında golf sahasının tasarımını yapan Amerikalı Dye ailesinin üçüncü kuşak temsilcisi Perry Dye, Lykia Grup tarafından yapımı sürdürülen Lykia World & Links Golf Antalya’nın projesini tasarlıyor. Peryy Dye, tesisin Türkiye için bir ilk olduğunu belirterek, böyle bir projenin mimarı seçilmek ve Türkiye’ye gelmenin kendisi için gurur verici olduğunu söyledi. Bu tesisin Türkiye için çok önemli bir yatırım olduğunu ifade eden Dye, ‘’Çünkü Akdeniz’de böyle bir tesisin bir benzeri daha yok. Akdeniz’de eşi benzeri olmayan bu saha, dünyadaki en iyi 100 golf sahası arasına girecek’’ dedi.

31.05.2007


 

Sivas’ı Yıldız ve Balili taşıdı

Turkcell Süper Lig takımlarından Sivasspor, 2006-2007 sezonunda oynadığı 34 maçta, rakip filelere 41 gol attı.

Ligi topladığı 48 puanla 7. sırada tamamlayan Sivasspor, maç başına 1.2 gol ortalamasıyla oynadı. Oynadığı 34 lig maçının 14’ünü kazanıp, 14’ünden mağlup ayrılan kırmızı-beyazlı ekip, 6 karşılaşmada ise sahadan beraberlikle ayrıldı. Kırmızı-beyazlı ekibin attığı 41 golün 19’una imza atan Balili-Mehmet Yıldız ikilisi, Sivassporlu taraftarların sevgilisi haline geldi. Attıkları gollerle takımlarının başarısında büyük rol oynayan ikili, taraftarların gönlünde taht kurdu.

31.05.2007


 

Spor camiasında seçim atağı

Spor dünyası, 22 Temmuz 2007’de yapılacak genel seçimlere hazırlanıyor. Türk sporuna çeşitli kademelerde yıllarca hizmet eden çok sayıda spor adamı, 22 Temmuz Pazar günü yapılacak genel seçimlerde, 23. dönem milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne girebilmek için çalışmalara başladı.

Kamuoyunun yakından tanıdığı isimlerden Ankaraspor Kulübü eski Başkanı Hilmi Gökçınar AK Parti’den, Halter Federasyonu eski Başkanı Kenan Nuhut DP’den, Voleybol Federasyonu eski Başkanı Hüsnü Can MHP’den, Atletizm Federasyonu eski Genel Sekreteri Ayhan İnanlı CHP’den, milli sporcular Hamza Yerlikaya AK Parti’den, Naim Süleymanoğlu MHP’den, Erol Koyuncu CHP’den, olimpiyat şampiyonu güreşçi Mahmut Demir MHP’den, İlhami Yılmaz MHP’den, Gençlerbirliği Kulübü eski Basın Sözcüsü Mehmet Hacıalioğlu MHP’den aday adaylığı için başvuruda bulundu.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Personel Daire Başkanı Mehmet Kocatepe ile Tesisler Daire Başkanı Serdar Atalay da görevlerinden istifa ederek aday adaylığı için başvuran isimler arasında yer aldı.

31.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004