Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Suriye’ye mahkeme darbesi

Lübnan eski başbakanı Refik Hariri’nin öldürülmesi davasında, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nin yargılamanın uluslararası tabanlı bir mahkeme tarafından yapılması kararı Hariri’nin oğlu Saad Hariri tarafından memnuniyetle karşılandı.

BM Güvenlik Konseyi’nde 1757 karar sayısıyla Hariri suikastının uluslararası bir mahkemede yapılmasının hükme bağlanmasının ardından Hariri’nin oğlu ve aynı zamanda El Müstakbel Hareketi Lideri Hariri bir açıklama yaptı. “Bu anı Lübnanlılar’a hediye ediyorum” diyen Hariri, uluslararası mahkemenin güvenlik konseyince kabul edilişinin, Lübnan’da bir grubun diğerine karşı zaferi olmadığını söyledi. Hariri, “Kimseden intikam almak niyetinde değiliz. Amacımız hesap sormak ve gerçeği ortaya çıkarmak” dedi. Bu gecenin Lübnanlılar’ın tek vücut olmaları için bir fırsat olması çağrısında bulunan Hariri, uluslararası mahkemenin 10 ülkenin kabul oyu 5 ülkenin ise çekimser kalmasıyla kabul edilişinin; adaletin, medeniyetin ve hukukun zaferi olduğunu belirtti. Konuşmasının son bölümünde babasına seslenen Hariri, “Tüm Lübnanlılar’ın sevgilisi babacığım, her zaman benimle birlikte olduğun gibi, uluslararası mahkeme kararının benimsendiği şu anda da benimle birliktesin” derken gözyaşlarına boğuldu. Lübnan Başbakanı Fuad

Sinyora ise, 1757 sayılı kararın kabul edilmesi nedeniyle yaptığı konuşmasında, mahkemenin hiçbir ülkeye, özellikle de “kardeş” Suriye’ye karşı olmadığını söyledi. Sinyora, “Bu karar bütün Lübnanlılar için zaferdir. Gelin ülkeyi yeniden inşa etme yolunda el ele verelim” diye konuştu.

Bu arada. Suriye, Lübnan eski başbakanı Refik Hariri suikastıyla ilgili Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nin uluslararası mahkeme oluşturulması kararını, Lübnan’ın egemenliğini ihlal etmek olarak yorumladı.

/ BEYRUT

01.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Suriye’ye mahkeme darbesi

  Hadise katliâmı komutanı yargılanıyor

  Rice: İran’ın değişme vakti geldi

  İngilizlerin kaçırılması Şiilerin misilleme eylemi

  Afganistan’da NATO helikopteri düşürüldü

  ABD’nin ,Irak’taki en kanlı ayı

  Guantanamo’da Suudi tutsak intihar etti

  İngiliz akademisyenlerden İsrail’e boykot

  Dünyanın huzur listesi

  Google’dan sanal gezinti

  Çin’de Kur’ân yarışması sona erdi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004