Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Ağar: Darbeler siyasete

DP Genel Başkanı Mehmet Ağar, “Türkiye’nin inişli çıkışlı yolları zaman zaman siyaseti yapılamaz hale getirdi. Demokrasi dışı müdahaleler siyasetin adeta periyodik anlamda önünü kesen bir çizgi haline de geldi. Ama dâvâ ve inanç sahibi olan insanlar yılmadılar” dedi.

Ağar, partisinin İstanbul İl Başkanlığınca, Grand Cevahir Otel’de düzenlenen ve milletvekili aday adaylarının da katıldığı yemekte yaptığı konuşmada, siyasetin, dâvâ insanlarının işi olduğunu söyledi. Demokrat Parti geleneğinin temelindeki en temel ilkenin kayıtsız şartsız millete sadakat olduğunu ifade eden DP lideri Ağar, “Kayıtsız şartsız millet iradesiyle beraber yolda yürüme ve elbette bütün bu yürüyüş etrafında şahsî çıkarları değil toplumun ve milletin çıkarlarını her şeyin üzerinde tutabilmeye başaran bir irade DP’nin karakter yapısıdır. Bugün Türkiye siyasetinin her şeyden daha fazla ihtiyacı olan en temel nokta bu. Milletin yüce duygularını her şeyin üstünde tutan milletin talepleri dışında şahsî hiçbir talebi olmayan bir değişikliği yaşamaya gayret edeceğiz” diye konuştu.

“İNANÇ SAHİPLERİ BASKILARDAN YILMAZ”

DP’nin çok farklı bir alan olduğunu ifade eden Ağar şunları söyledi:

“Türkiye’nin inişli çıkışlı yolları zaman zaman siyaseti yapılamaz hale getirdi. Demokrasi dışı müdahaleler siyasetin adeta periyodik anlamda önünü kesen bir çizgi haline de geldi. Ama dâvâ ve inanç sahibi olan insanlar yılmadılar. Çünkü milletin ihtiyaç noktasında onları arayışı vardı. Demokrat Parti çok farklı bir alan. Şu anda bu hava, bu ruh, bu heyecan, bu inanç çok farklı bir şey. Bütün bunun dibinde doğruğunda yatan temel mesele, haksızlığa, adaletsizliğe, çaresizliğe karşı milletin demokratik başkaldırışının, demokratik isyanının dillendirilmesidir. Bu misyon sessiz kalmış, çaresiz kalmış insanların yerine onların hissiyatını haykıranlardır. Bu hakperestlik bu partide 61 senedir var olandır. Farklı bayraklar farklı isimler altında var olmasının nedenidir. Sonuç olarak 1960 ve 1980 darbeleri olmasaydı bizim adımız hâlâ Demokrat Parti’ydi.”

“SİYASET IRMAĞI TERSİNE AKMAZ”

Mehmet Ağar, siyaseti genel olarak tabii mecrasında akan bir nehire benzeterek şöyle devam etti: “Bu nehri bu mecradan çıkarıp, zorlamayla, sıkıntıyla kenarlara doğru akıtmaya gayret ederseniz akmaz. Döner dolaşır gene kendi tabiî yolunu bulur ve oradan denizlere doğru iner. Bugün olagelen iş gene budur. 1980’den sonra bizim iktidarda olmadığımız ya da siyasette olmadığımız dönemde o dönemin kendine özgü şartları içerisinde DP iktidarlarında genel müdür, Adalet Parti iktidarlarında müsteşarlık görevlerinde bulunan merhum Cumhurbaşkanı Özal, Anavatan Partisi’ni kurdu. Ve 1983’ten bu yana gelen süreç içerisinde temel ana damar olan DP akımından ortaya çıkan ayrılmalar bugünün Türkiye’sinde yeni bir bütünleşme güzargâhı içerisindedir. Geçmiş geçmişte kalacaktır. Buradan elbette çıkarılacak dersler vardır. Acısı vardır tatlısı vardır. Ama bütün bunların içerisinde hepimize düşecek olan temel görev geçmişin tecrübeleri üzerine geleceğin büyük Türkiyesi’ni inşaa edecek asil bir şekilde samimî bir beraberlik kardeşlik içerisinde el ele bunları başarmaktır.”

İki partinin ‘’Türkiye’nin, DP’nin mübarek ismi altında bütünleştiğini’’ dile getiren Ağar, ‘’Gün, bugündür. Gün evde uyuma zamanı değildir. 23 Temmuz sabahına kadar Türkiye’nin her yerinde büyük bir mücadele günüdür’’ diye konuştu.

Ağar, Türkiye’nin 23 Temmuz’da 2012’ye, 5 yıllık yeni siyasî iktidar dönemine uyanacağını sözlerine ekledi.

DP milletvekili aday adaylarının bir araya geldiği yemeğe, DP’ye emek vermiş eski Meclis Başkanı Sabit Osman Avcı eski bakanlar Vefa Poyraz, Ömer Ucuzal, İsmet Sezgin, DP Manisa Milletvekili Orhan Ocakçıoğlu, Necdet Menzir, Ahmet Vefik Alp, Mehmet Ali Bayar, Faik İçmeli, Nevval Sevindi ve Şebnem Kısaparmak’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda dâvetli ve partili katıldı.

Mustafa GÖKMEN / İSTANBUL

01.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Mescidler 28 Şubat sürecinde kapatıldı

  AMAÇLARI TAHRİK ETMEK

  Ağar: Darbeler siyasete

  Şimdi de 366 tartışması

  Sınırötesine ihtiyaç var

  Seçim yasakları tv kapatacak

  Bilderbergciler İstanbul’da

  Şiddet olaylarında azalma

  DP’nin ilk mitingi Menderes’in tutuklandığı Kütahya'da

  Hakkında açılan dâvâlar iş yapamaz hâle getirdi

  DYP Genel Merkezindeki tabelalar değiştirildi

  İncirlik gerçeklerini öğrenmek istiyoruz

  Hükümet asker göndermede çelişkili

  Erdoğan: Şener’le ilgili bana gelmiş bir şey yok

  Şırnak’ta mayın patladı: 2 yaralı

  Ormanlarda yangın alarmı

  Devlet hastanesinde de ana-baba okulu projesi

  Eğitimci geçim derdinde

  Eğitim-Sen’den mektup

  Ev ve işyerleri su altında kaldı

  Mudurnu’da Olca deresi taştı

  Keneye karşı bireysel tedbir şart

  İki kişi hastanede

  Tarihî çeşme restore edildi

  Niğde de petrol umudu

  Sınava girecekler için tatil başlıyor

  “Yıldırım Ekipleri” görev başında

  Organ bağışına destek

  TİKA’dan yetimlere şefkat eli

  Gazetemize onur belgesi

  Tire büromuz duâlarla açıldı

  Nuh’un Gemisi tamam

  Kiraz aspirinden daha faydalı

  Yaz sıcağında kalbinizi koruyun

  Emzirmek, meme kanseri riskini azaltıyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004