Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Balkanların güçlü sesi Merlin İstanbul’da

Balkanların ünlü sesi Dido Merlin, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi tarafından organize edilen bir konser için İstanbul’a geldi. Dido Merlin, Amerika’da verdiği konserin ardından Türk Hava Yolları’na ait uçakla Saraybosna’dan İstanbul’a geldi. Merlin, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde konser organizasyonundan sorumlu yetkililer tarafından karşılandı.

Havalimanında gazetecilerin sorularını cevaplandıran Merlin, Türkiye’yi çok sevdiğini ifade ederek, “Onlarca kez Türkiye’ye geldim. Buraya geldiğim zaman yabancılık hissetmiyorum. Kendimi çok iyi hissediyordum. Buraya gelince, ağabeyimin yanına gelmiş gibi, yakınlık hissediyorum” dedi.

Bir gazetecinin, “Farklı kimliklere sahip hayranlarınız var. Ne düşünüyorsunuz?” sorusuna cevap veren Merlin, “Müzik evrensel bir dildir. Siz onu anlayın veya anlamayın, insanlar arasında organik bir bağ oluşturuyor. Benim son konserimde, Türkler vardı, Almanlar vardı, Hırvatlar vardı. Dolayısıyla müzik insanlar arasında bir bağ oluşturuyor” dedi. Türkiye’de Mustafa Sandal’ı tanıdığını belirten Merlin, Sezen Aksu’yu da çok tanımak istediğini söyledi.

Merlin’in, Pazar günü Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nda ücretsiz halk konseri vereceği öğrenildi.

Dido Merlin kimdir?

Asıl adı Edin Dervişhalidoviç olan ünlü söz yazarı ve şarkıcı, 1962 yılında Bosna-Hersek’in başşehri Saraybosna’da doğdu.

1983 yılında “Merlin” grubunu kurarak müzik hayatına başlayan sanatçı, bu grupla 5 albüm çıkardı.

1991 yılında “Dino Merlin” adıyla solo kariyerine başlayan san'atçı, kısa sürede birçok önemli başarıya imza attı.

2000 yılında çıkardığı “Sredinom” adlı albümü, eski Yugoslav devletini oluşturan 5 ülkede en çok satan albüm oldu.

Savaş sırasında da şarkı söylemeye devam etti, şarkılarıyla Saraybosna’yı savundu: “Aliya Sen Olmasaydın!” (Da te nije Alija) şarkısıyla gönüllerde taht kurdu.

Dino Merlin, her albümünde yeni şeyler ortaya koyarak dinleyicilerini şaşırtmıştır. 2004 yılında çıkardığı son albümü “Burek”te (Börek) yeralan, Saraybosna için yazdığı şarkının nakaratları Türkçedir.

Türkiye’de yapılan Eurovizyon yarışmasında 2. olan Sırp san'atçı Zeljko Joksimoviç ile düet yapmış, “Supermen” adını taşıyan bu şarkı, albümün en çok ses getiren şarkısı olmuştur.

Her albümüyle Balkanları etkileyen Dino Merlin, stüdyo kayıtlarının birçoğunu İstanbul’da yapacak kadar İstanbul’u iyi bilir. İnternet ve dijital teknoloji sayesinde müziğe ulaşmanın kolay olduğu günümüzde, popüler Türkçe internet siteleri de göstermektedir ki Türk dinleyicisi de Dino Merlin’i iyi bilmektedir.

(Kaynak: www.dinomerlinistanbulda.com)

01.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Fatih Sultan Mehmet gönülleri de fethetti

  Balkanların güçlü sesi Merlin İstanbul’da

  Gaziantep’te kitap sergi ve fuarı

  Kartal 1. Ulusal Kısa Film Yarışması sona erdi

  DT’de yeniden Bilgin dönemi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004