Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

İkinci tüp tünelde rötar

Asya ile Avrupa’yı denizin altından bağlayacak lastik tekerlekli araçların geçebileceği yeni tüp tünel projesinin ihalesi, firmaların jeoteknik çalışmaları nedeniyle 2 ay ertelendi.

Ulaştırma Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, Demiryolları, Limanlar, Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğünün (DLH) yürüttüğü projenin inşaat ihalesinde, 12 Haziran 2007 tarihinde tekliflerin alınacağı duyurulmuştu.

Yurt içi ve yurt dışından çok sayıda firmanın ortak girişimler halinde ilgi gösterdiği ihalede, bazı firmalar Ulaştırma Bakanlığına altyapı çalışmalarını tamamlayamadıklarını bildirdi. Bakanlık, üniversiteler ile Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünün zemin etüt çalışmalarına ilave olarak yeni tüp tünelin güzergahında yapılacak jeoteknik çalışmaların ihaleye kadar tamamlanamayacağını gerekçe gösteren firmaların erteleme talebini makul buldu.

Proje, Avrupa yakasında Florya-Sirkeci Sahil Yolu’nun (Kennedy Caddesi) Kazlıçeşme mevkinden başlayarak, Anadolu tarafında Ankara Devlet Yolu’nun Göztepe Kavşağı mevkinde bitecek. Boğaz’ın altından geçen tünelli bölüm iki katlı ve ikişer şeritli olacak. Sadece hafif araçların geçiş yapabileceği tüneli ağır vasıtalar kullanamayacak ve tünelin uzunluğu toplam 5.4 kilometre olacak.

İHALE AĞUSTOS AYINA KALDI

Proje teklifinde bulunacak firmaların jeoteknik çalışmaları tamamlamaları gerektiği için 12 Haziran 2007 tarihinde yapılacağı duyurulan ihale, 13 Ağustos 2007 tarihine ertelendi. Ulaştırma Bakanlığı, firmaların talepleri doğrultusunda ertelenen ihalede, jeoteknik çalışmaların bitirilmesiyle daha rekabetçi bir ihalenin gerçekleştirilebileceğini öngörüyor. İstanbul Boğazı’nda demiryolu tüneline ek olarak yapılacak lastik tekerlekli araçların kullanacağı kara yolu tünelinde yıl sonunda ilk kazmanın vurulması planlanmıştı. Ancak ihale sürecindeki gecikmeden dolayı, projenin inşaatının yılın başına kaydırılması ihtimali ortaya çıktı.

/ ANKARA

02.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Gül: Atatürk’ün hedeflerini yerine getiriyoruz

  Namaz kılanlar terörist mi?

  Türkiye sessiz, dünya tepkisiz

  CHP, Anayasa Mahkemesi’ne gidiyor

  Teröre karşı ortak hareket

  Bolat: Özgürleşme olmadan kalkınma olmaz

  Sivil ve demokrat bir ülke istiyoruz

  Seçim trafiği yoğun

  ANAVATAN'ın son kongresi

  Referandum Kanunu Mecliste

  Şırnak'ta hain pusu: 6 yaralı

  Korsana 19 yıl istendi

  İlköğretim okullarında kayıtlar başladı

  Polis hayatın içinde

  Savaşımız sağlık için

  11 bin öğrenciye sağlık taraması

  Sigara içen hamilelerde bebek ölümleri 5 kat fazla

  151 hacıya bir sağlık personeli

  İkinci tüp tünelde rötar

  Mucitler hırsızlara karşı

  Acil Servis'e eğitim

  İstanbul'dan Çanakkale'ye gemi seferi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004