Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Türkçe şampiyonları Konyalıların gönlünü fethetti

Bu yıl 5.’si düzenlenen Türkçe Olimpiyatları’na katılan 13 ülkeden 50 öğrenci, Konya’da düzenlenen programda okudukları Türkçe şiirler ve söyledikleri Türkçe şarkılarla Konyalıların gönlünü fethetti.

Konya’ya gelen konuk öğrenciler, Mevlânâ Kültür Merkezi’nde organize edilen Türkçe faaliyete katıldı. Türkçenin yüzaklarını izlemeye gelen yaklaşık 10 bin vatandaş, Mevlânâ Kültür Merkezi Açık Sema Alanı’nı doldurdu. Alanda yer bulamayan yüzlerce vatandaş ise programı sinevizyon aracılığıyla kültür merkezinin bahçesinden izledi.

Meclis Başkanı Bülent Arınç’ın 5. Türkçe Olimpiyatları’nda yaptığı konuşmanın dâvetlilere izletilmesiyle başlayan faaliyet, Kırgızistanlı öğrencilerin halk oyunları gösterisi ile sürdü. Halk oyunları gösterisi ve Kırgız öğrencinin söylediği ‘Anadolu’dan geldik’ isimli şarkı, alanı dolduran dâvetlilerden büyük alkış aldı. Bu şarkıyla coşan dâvetliler, Gineli Maria’nın okuduğu Necip Fazıl Kısakürek’in ‘Kaldırımlar’ isimli şiiri ve Gineli Nadia’nın söylediği Candan Erçetin’in ‘Yalan’ adlı şarkısıyla hüzünlendi. Gecede Abdullah Aymaz İlköğretim Okulu’na giden küçük Dilara’nın okuduğu ‘Efendim’ isimli şiir, alanı dolduranları duygulandırdı.

Programa Amerika Birleşik Devletlerinden katılan Alishya ve Joen’in okuduğu şiir ve söylediği Türkçe şarkı beğeni topladı. Nijerli öğrencinin olduğu ‘Bir Yiğit vardı’ isimli şiir, programa katılanları göz yaşlarına boğdu. Nijerli Osman ise ülkesini slayt gösterisi yardımıyla tanıttı. Nijer’in nüfusunun yüzde 97’sinin müslüman olduğu belirten misafir öğrenci, çöl iklimine sahip Nijer’de halkın tarım ve hayvancılıkla geçindiğini bildirdi. Nijerli Osman’ın ülkesindeki Türk okullarında eğitim gören öğrencileri kasdederek söylediği “Çöl çiçekleri umut ışığı ile büyüyecek” sözü katılanlardan alkış aldı.

Tanzanyalı gencin okuduğu İstiklâl Marşı ise uzun süre ayakta alkışlandı. “Bu bayram da gelmedin” isimli şiiri okuyan Tanzanyalı genç kız ise programa katılanları ağlattı. Faaliyete Tacikistan’dan katılan genç kız, ülkesinde ‘Hacı Ata’ olarak nitelendirilen eğitim gönüllüsü Hacı Yusuf Kemal Erimez’in biyografisini sinevizyon eşliğinde anlattı.

Programın son bölümünde, sahneye ülkesinden binlerce kliometre uzakta eğitim gönüllüsü olarak çalışan kahraman öğretmenler çıktı. Tevazu gösteren öğretmenler, kendilerinin fazla birşey yapmadığını söyleyerek, asıl alkışlanması gerekenlerin Konya halkı olduğunu ifade etti.

Faaliyet, öğretmen ve öğrencilerin sahnede hep birlikte, ‘Hayat bayram olsa’ isimli şarkıyı söylemesiyle son buldu. Türk Ocakları’nın programa katılan konuk öğretmen ve öğrencilere altın madalya hediye ettiği açıklandı.

Kontv televizyonundan canlı yayınlanan program, ekran başındaki vatandaşlar tarafından da büyük coşkuyla izlendi.

06.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bizim Aile soruyor: Dünyayı tüketiyor muyuz?

  Çocuklar yine yaşadı

  Türkçe şampiyonları Konyalıların gönlünü fethetti

  Kapadokya’da san’at zamanı

  Osmanlı figürleri tekstil ürünlerinde

  “Doğuştan Marka Şehir Şanlıurfa”

  Adana Film Festivali başladı

  Çarşamba Sohbeti’nde konu Necip Fazıl

  “Kuruluştan Kurtuluşa” İstanbul


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004