Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Hollywood’ta üçleme dönemi

Hollywood için 2007 yılı, yüksek maliyetli serilerin üçüncü filmleri açısından zengin bir yıl olurken, sinema tarihinin en başarılı “üçlemesinin” hangisi olduğu konusunda da tartışmalar sürüyor.

Ünlü oyuncu Johnny Depp’in canlandırdığı Kaptan Jack Sparrow’un maceralarının anlatıldığı “Karayip Korsanları”nın üçüncü filmi olan “Dünyanın Sonu”, en çok okunan çizgi roman kahramanlarından birinin sinemaya aktarıldığı “Örümcek Adam” ve George Clooney’nin de aralarında bulunduğu zengin kadrosuyla dikkat çeken “Ocean’s” ile küçükler kadar büyüklere de hitap eden çizgi kahraman “Shrek” serisinin üçüncü filmleri, 1 yıl içinde art arda vizyonda izleyiciyle buluşuyor. “Üçlemeler” açısından zengin bir yıl geçiren Hollywood’da sinema eleştirmenleri ve izleyiciler arasında en başarılı üçlemenin hangisi olduğuna ilişkin tartışmalar sürüyor. USA Today gazetesinin internet sitesinde yer alan ankete göre, tüm zamanların en başarılı üçlemesi, katılımcıların yüzde 41’inin oylarını alan “Yıldız Savaşları” (Star Wars) oldu.

“YILDIZ SAVAŞLARI”

George Lucas’ın 1970’lerin başında beyaz perdeye aktardığı bilim kurgu efsanesinin 6 filminin ilk üçünü kapsayan “Yeni Bir Umut” (1977), “İmparator” (1980) ve “Jedi’nin Dönüşü” (1983) üçlemesi, tüm zamanların en iyi üçlemesi olarak kabul ediliyor.

/ İZMİR

07.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Mevlânâ Vatikan’da da anıldı

  Troya belgeseli Portekiz'de

  Abdülhamid’in İstanbul’u

  46. Uluslararası Bursa Festivali 12 Haziran’da başlıyor

  Polis ve komiserler “Baba Türkülerimi Söyle”yi sahneledi

  Hollywood’ta üçleme dönemi

  RTÜK’ten güzel Türkçe ödülleri


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004