Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Kutuplaşmaya hizmet eder

Genelkurmayın www.tsk.mil.tr adresinde yayın yapan internet sitesinde önceki gece yayınlanan basın açıklaması tepki gördü. İnsan hakları kuruluşları, barış ve demokrasi çağrısında bulunan herkesin teröre hizmet ediyor gibi gösterildiği bildirinin tehlikeli bir kutuplaşmaya yol açacağını ileri sürdüler. Bu tür çağrıların etnik milliyetçi damarları tahrik ederek, seçim dönemine girildiği şu günlerde gerilimi daha da tırmandırabileceği belirtiliyor.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK), terörle mücadele konusunda sarsılmaz bir kararlılığa sahip olduğu ve bu tür saldırılara gereken cevabı vereceğinin tartışılmaz bir gerçek olduğu belirtilerek, ‘’TSK’nın beklentisi; bu tür terör olaylarına karşı, yüce Türk milletinin kitlesel karşı koyma refleksini göstermesidir’’ denildi.

Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinde önceki gece yer alan basın açıklamasında, şu ifadeler yeraldı:

‘’Sayın Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, 12 Nisan 2007 tarihinde yapmış olduğu basın toplantısında, terörün Mayıs 2007 tarihinden itibaren tırmanacağını, kamuoyuna açık bir şekilde açıklamıştır. Son günlerde ortaya çıkan terör olayları, bu açıklamaların gerçekçi olduğunu göstermiştir.

Bu terör eylemleri, aynı zamanda bölücü ve ırkçı terör örgütünün gerçek niyetlerini de çok açık bir şekilde ortaya koymuştur.

Her fırsatta, yurt içinde ve yurt dışında barış, özgürlük ve demokrasi gibi insanlığın yüksek değerlerini, terör örgütüne paravan olarak kullanan kişi ve kuruluşların, bu olayların gerçek yüzlerini görme zamanı artık gelmiştir. Türkiye Cumhuriyeti, ulusal ve üniter yapısının, çağ dışı bir yapı olduğunu düşünen bir yaklaşım ile karşı karşıyadır. Ulusumuzun bu tehlikeli yaklaşımı fark etmek zorunluluğu vardır ve olmalıdır.

Ortaya çıkan ve giderek artan terör eylemlerinin, bu tür düşüncelerin ve bunları dolaylı ve doğrudan destekleyenlerin çarpık düşüncelerinin çok açık bir göstergesi olduğu şüphesizdir.

Türk Silahlı Kuvvetleri, terörle mücadele konusunda sarsılmaz bir kararlılığa sahiptir ve bu tür saldırılara gereken cevabı vereceği tartışılmaz bir gerçektir. Türk Silahlı Kuvvetlerinin beklentisi; bu tür terör olaylarına karşı, yüce Türk milletinin kitlesel karşı koyma refleksini göstermesidir.’’ Geçici güvenlik bölgeleri sınırlı arazide Dün Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Şırnak, Hakkari ve Tuz Gölü’ndeki toplam beş alanda atış ve tatbikat amacıyla ilgili Kanun ve Yönetmelik hükümlerine uygun olarak Geçici Askerî Güvenlik Bölgesi ilân edildiğini belirtilerek, ilan edilen güvenlik bölgelerinin tüm il sınırlarını değil, sınırlandırılmış arazi kesimlerini kapsadığı vurgulandı. İnternet sitesinde yer alan bilgi notunda, ‘’Bu uygulama, askerî ihtiyaçlara göre geçmişten günümüze kadar sürekli icra edilen bir yöntemdir. Bu nedenle, uygulamanın başka anlamlara çekilmesi gerçeği yansıtmamaktadır’’ denildi. TSK, terör mitingi mi istiyor? Genelkurmayın www.tsk.mil.tr adresinde yayın yapan internet sitesinde önceki gece yayınlanan basın açıklaması tepki gördü. İnsan hakları kuruluşları, barış ve demokrasi çağrısında bulunan herkesin teröre hizmet ediyor gibi gösterildiği bildirinin tehlikeli bir kutuplaşmaya yol açacağını ileri sürdüler. Bu tür çağrıların etnik milliyetçi damarları tahrik ederek ve gerilimi tırmandırabileceği belirtiliyor. İnsan Hakları Ortak Platformu’ndan yapılan açıklamada, Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinden yayınladığı basın açıklamasının demokrasi, hukukun üstünlüğü ve insan hakları açısından kabul edilemez bir açıklama olduğu kaydedildi.

/ ANKARA

09.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ANAVATAN çekildi, DP’yi destekleyecek

  Kutuplaşmaya hizmet eder

  Erbakan ve eski DEP’liler aday olamayacak

  HÜRPARTİ, CHP’ye katılıyor

  Menteşe: Dine hizmet Allah rızası için yapılır

  TÜSİAD: Sınır ötesi harekât piyasaları sarsar

  AB dışında kalan Türkiye kaybeder

  OKS yarın yapılıyor

  Sınav günlerinde düzenli kahvaltı yapın

  Okullar erken tatil

  Yol yaptı diye babamı astılar

  Siirt’te mayın patladı: 4 şehit

  Gençlerden demokrasi dersi

  Sağanak yağış uyarısı

  Toprak yoksa, ekmek yok

  Yangınlarda sabotaj şüphesi

  Depremzede çadırlarda

  Bildiri yeni bir gerilim çabası

  ESAM D-8 elçileriyle temasta

  Her 8 çocuktan biri kısa boylu

  Limanda gerginlik

  İzmir su fakiri

  Muş Havaalanı açılıyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004